Dodaj do ulubionych

zabki- na ma 2, rosna 4(?)

22.05.12, 12:09
Moj Synus skonczyl 13m-cy, ma gorne 1 i 2 oraz dolne 1. Od jakiegos czasu jest marudny,placzliwy, czasami ma goraczke. Wczoraj zauwazylam, ze przebila sie dolna 4.
Wiem, ze czasami zabki wychodza w innej kolejnosci, ale martwie sie czy to normalne? jak bylo u Was? Czy gdy wyjda 4 jest potem miejsce na 2 i 3? Czy dzieci takie zabkowanie ,,nie w kolejnosci,, przechodza goprzej?
Mozecie sie podzielic swoimi doswiadczeniami? U starszaka zeby wychodzily jak napisane w ksiazce.
Obserwuj wątek
    • zielonakoniczyna nie ma 2, wychodza 4- mialo byc :-) 22.05.12, 12:09
      jw
      • ma_niusia Re: nie ma 2, wychodza 4- mialo byc :-) 22.05.12, 13:00
        Tak, zazwyczaj rosną najpierw 1 potem 2 potem 4 potem 3 potem 5. Ale każde dziecię jest inne i każde inaczej. Mój miał najpierw 1 potem 2 potem 4 i spokojnie 3 mu się wpasowały pomiędzy 2 a 4 smile
    • melancho_lia Re: zabki- na ma 2, rosna 4(?) 22.05.12, 13:23
      W obu przypadkach trójki były po czwórkach. Także chyba norma.
    • mojmikuniu Re: zabki- na ma 2, rosna 4(?) 22.05.12, 14:09
      U nas też najpierw 4 potem 3.
      • bbuziaczekk Re: zabki- na ma 2, rosna 4(?) 22.05.12, 14:34
        Moja ma 18 m-cy i wyszly jej dolne 1 i 2 i gorne 1 i jedna 2. Teraz przebily jej sie jednoczesnie brakujaca gorna 2 gorne 4
        I narazie tyle ma zebow. Pierwszy jej wyszedl jak miala niecale 12 m-cy.
        Mojs starszak 3 latek mial pierwszego zeba majac niecale 6 m-cy i nie pamietam juz dokladnie ale jemu tez jakos nie po kolei wychodzily, wogole nie ksiazkowo.
        Ksiazka to ksiazka a dziecko to dziecko i kazde inaczej przechodzi. Dlatego ja ksiazek nie czytalam i nie czytam smile
        • zielonakoniczyna Re: zabki- na ma 2, rosna 4(?) 23.05.12, 18:12
          Ja wiem, ze najpierw ida 4, a potem dopiero 3, tylko, ze moj nie ma dolnych 2 a juz idzie 4, wiec wpasowac bedzie sie musiala i 3 i 2 sad
    • minerwamcg Re: zabki- na ma 2, rosna 4(?) 23.05.12, 20:32
      W świecie mułów nie ma regułów.
      W świecie ząbków nie ma porządków.
      • zielonakoniczyna minerwamcg 23.05.12, 21:30
        dobre smile
        • minerwamcg Re: minerwamcg 24.05.12, 17:11
          Naprawdę nie ma smile Jacyś stomatolodzy dziecięcy wyliczyli, że kolejności wychodzenia mlecznych zębów u dziecka może być kilkadziesiąt - i wszystkie są naturalne i fizjologiczne. Może wyrosnąć np. jedna dwójka, po niej czwórki, i dopiero pozostałe dwójki, albo jeszcze dziwniej, np. trójki przed dwójkami, i też będzie ok. U nas o ile pamiętam było podobnie jak u Twojego synka, najpierw jedynki, potem górne dwójki, potem właśnie czwórki, a dopiero potem dolne dwójki i reszta. Ostatnie o ile pamiętam były piątki, wyrosły ok. 20 miesiąca.
          • zielonakoniczyna Re: minerwamcg 24.05.12, 19:12
            ja sie naprawde usmialamsmile
            a dzisiaj mazsmile
    • bluemka78 Re: zabki- na ma 2, rosna 4(?) 24.05.12, 15:01
      Moim dziewczynom najpierw wyszly jedynki, pozniej czworki, a dopiero pozniej dwojki. Brak jeszcze trojek i piatek. Najgorzej przeszly gorne jedynki. Przy czworkach nie bylo zle, zadnej goraczki, jedynie troche marudne byly i mniejsz apetyt przy przebijaniu, no i jedna budzila sie w nocy, druga spala jak susel (jak zwykle).
      Chyba aktualnie trojki ida, bo dziaselka tam rozpulchnione maja.
      • jajki-ewicz Re: zabki- na ma 2, rosna 4(?) 27.05.12, 07:59
        a moejmu własnie w taki sposób nie wyrosły dwójki na górze - mlecznych już na pewno nie bedzie miał, a co ze stałymi to musimy zrobić prześwietlenie, ale jaokoś odwlekam tak długo jak jeszcze możemy
        • bluemka78 Re: zabki- na ma 2, rosna 4(?) 28.05.12, 11:54
          Z pewnoscia nei jest to problem kolejnosci. Tak jak juz pisalam, moim dwojki wyszly po czworkach, teraz wychodza trojki i ida juz piatki. Zero problemow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka