Dodaj do ulubionych

prezent dla dziecka

25.08.12, 10:29
cześć, nie mam dzieci, nic o nich nie wiem, wybieram się do koleżanki, mamy 5miesięcznego chłopca i 1.5 rocznej dziewczynki, chciałabym kupić jakiś prezent, ale zupełnie nie mam pojęcia co wybrać. klocki drewniane? o ile z dziewczynka moze sama cos wymysle, to nie mam pojecia co prezentuje sie takim kilkumiesiecznym malutkom, prosze mamy o pomoc.
Obserwuj wątek
    • joalma Re: prezent dla dziecka 25.08.12, 11:19
      u mojego synka jak był młodszy hitem były piłeczki-kulki do suchego basenu w jak największej ilości, 200 minimum - można je wrzucić do kojca (jeśli mają) i jest świetne miejsce do zabawy dla obu dzieciaczków. można wrzucić kilka do wanny w czasie kąpieli, turlać po podłodze, uczyć kolorów, wrzucać do pudełek, koszyczków. (ale jeśli mają malutkie mieszkanko to potem będzie problem z przechowywaniem ich bo zajmują sporo miejsca). my mamy komplet niecałych 100 i do zabawy jest troszkę za mało, bawimy się do teraz tylko już inaczej - w kręgle, w sklep, w liczenie - piłeczki dalej się sprawdzają. można tanio kupić na allegro.
    • mamatin Re: prezent dla dziecka 25.08.12, 18:28

nie napisałaś za ile, ale może książeczki? wybór jest ogromny
      dla maluszka są takie plastikowe, dmuchane, tkaninowe z grzechotkami, piszczałkami, u mnie takie się sprawdzały
      a dla dziewczynki sama coś wybierzesz, najlepiej z grubymi tekturowymi okładkami.
      wrzucam przykład dla 5-cio miesieczniaka
      allegro.pl/miekka-ksiazeczka-edukacyjna-dla-maluszka-uchwyt-i2573121226.html
      a dla obojga moze zestaw zabawek do kąpieli?
      np. allegro.pl/tomy-super-zabawki-do-kapieli-delfinki-doremi-i2582354668.html
      allegro.pl/silverlit-pelikan-do-wody-zabawki-do-kapieli-86061-i2566272074.html

• oregano1 Re: prezent dla dziecka 25.08.12, 19:39
      Proponuje dla maluszka kóleczka na patyku,tzw.piramidkę ,jeżeli nie już to '"za parę dni " przydadza się,swietnie ćwiczą koncentracje i zdolności manualne bąbla,można dostać podświetlane z muzyczką,albo sorter,może za wcześnie,ale przy zabawie z mamą super uciecha.
    • stara-a-naiwna Re: prezent dla dziecka 25.08.12, 20:54
      Dla kilkumiesiecznego cos kolorowego i do gryzienia.

Dla tej starszej dziewczynki to lalke z jakims ubrankiem albo klocki.
      Chociaz bym chyba slrobowala cos edukacyjnego typu "forma" - to taka kanciasta kula gdzie sie wklada figury geometryczne - kwadrat na kwadrat, a trójkat do trójkata....
    • kasiadwa Re: prezent dla dziecka 26.08.12, 19:55
      cymbałki, dobre i tanie a jak nie wiesz co wiecej to czekolada a dla maluszka gryzak, piłeczka
    • tajmk Re: prezent dla dziecka 26.08.12, 21:03
      laleczki

https://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1ro64bqz3z.png
      https://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvfe5zm77.png
      https://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rbuuj50ni.png
    • aasia77online Re: prezent dla dziecka 26.08.12, 21:15
      mam 4,5m dziewczynkę.
      ostatnio dostała w prezencie bon zakupowy do smyka
      sama dawałam taki dzieciom, których nie znam na tyle dobrze by coś wybrać
      a zapytać rodziców nie chcesz??
    • emka325 Re: prezent dla dziecka 27.08.12, 08:18
      Najlepiej jak zapytasz koleżanki czym jej dzieci teraz najchętniej się bawią, Ona wie najlepiej co by im się teraz przydało.
      • 8n Re: prezent dla dziecka 27.08.12, 14:09
        wydaje mi się, że jeśli chętnie się czymś bawią, to znaczy, że już to mają.
    • magdagg2 Re: prezent dla dziecka 27.08.12, 14:27
      pytanie zasadnicze to za ile ma byc ten prezent? bo pomyslow jest wiele ale nie wiadomo ile chcesz wydac.
      starszej np. mule czy przebijanke z ikei
      mlodszemu kubek w kubek, piramidke, sorter
      obojgu klocki duplo, za jakis czas razem sie pobawia
      slodyczy niekupuj bo nie wiesz czy starsza dziewczynka ma podawane slodycze. juz lepiej owoce - teraz jest duzy wybor. jak kupisz banany,morele czy brzoskwinie to i mlodszy sprobuje smile
      nie kupuj pluszakow, dziecko raczej sie tym nei bawi a tylko kurz zbiera
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka