07.09.12, 11:57
Syn ma 3lata i 5miesięcy.

Od jakiegoś czasu ma "jazdy" i uwielbia być na golasa. W dzień to jeszcze jakoś go przekonamy, aby się ubrał, ale wieczorem nie mam siły z nim walczyć, bo żadne tłumaczenia nie pomagają. Krzywda mu się nie dzieje, więc odpuszczam.
I idzie spać na golaska smile Gdy zaśnie to ubieram go w piżamkę.

Czy któreś z Waszych dzieci ma takie zachcianki? wink
Obserwuj wątek
    • angela10086 Re: Golas 07.09.12, 12:01
      tak moja sie wczoraj rozebrala do golego dupska i weszla z gola pi....a do wozka. Ocha jaka zadowolona byla wink
      • 2plusik Re: Golas 07.09.12, 12:08
        Syn ma w ciągu dnia też takie odbicia, że siedzi i nagle rozbiera się (zostaje w samych skarpetkach wink ) i biega jak szalony z siusiakiem na wierzchu.
        I niestety zdarzyło mu się stanąć z premedytacją i nasiusiać na dywan czy fotel uncertain
    • camel_3d Re: Golas 07.09.12, 12:09
      moje...tez lubi biegac na golasa... a u kolegi rozebrali sie obaj i po mieszkaniu tak biegali..
      w sumei obojetne mi to... taka faza
      • 2plusik Re: Golas 07.09.12, 12:12
        A protestuje jak chcesz go ubrać? Bo mój to potrafi ryczeć jakbym go ze skóry obdzierała. Ucieka, rzuca się, kopie, szczypie uncertain
        • camel_3d Re: Golas 09.09.12, 22:40
          nie. wogole nie mam problemu z ubieraniem go.

> A protestuje jak chcesz go ubrać? Bo mój to potrafi ryczeć jakbym go ze skóry o
          > bdzierała. Ucieka, rzuca się, kopie, szczypie uncertain
    • drzewachmuryziemia Re: Golas 07.09.12, 13:33
      mój miał jak były upały
      • 2plusik Re: Golas 07.09.12, 13:41
        To mogę zrozumieć wink
        A mój ze mną walczy mimo, że zimno jest i jak zasypia, to opatula się kołdrą... Może po prostu lubi spać na golaska, nie lubi czuć się skrępowany wink
        • bluemka78 Re: Golas 07.09.12, 13:53
          U mnie jedna corcia tak ma, ze chce byc golas i koniec, jak cieplo to luzik, ale jak za zimno to ciezko jej przetlumaczyc, zeby sie ubrala. Ide wtedy z nia do ich szafy i zawsze sobie cos tam sama wybierze do ubrania.
          • nannyjo32 Re: Golas 07.09.12, 14:07
            ja moje 2.7 latki odpieluchowywalam 2miesiace temu bez ciuchow bo byly upaly. Teraz caly czas po domu lataja na golasa, jak tylko wejda do domu to sie rozbieraja. I co zrobicsmile
          • 2plusik Re: Golas 07.09.12, 14:15
            Też już próbowałam bluzeczki z zygzakiem, z plutem, ale gdzie tam wink biega na golasa jeszcze szybciej, bo na golaska chyba ma mniejszy opór powietrza :p
        • drzewachmuryziemia Re: Golas 07.09.12, 13:56
          moze taka fazasmile przyjemne to musi byc swoja drogawink
          • 2plusik Re: Golas 07.09.12, 14:17
            Może to jego taki fetysz wink

Tylko martwie się, żeby mu zimno nie było. Choć właściwie to duży facet, to się przykryje...
    • gemmi18 Re: Golas 07.09.12, 14:06
      Moja nie ma, czasami chodzi na golasa, ale my w domu mamy taki zwyczaj - z łóżka wychodzimy nago, szwędamy się nago, czasami w bieliźnie. Śpimy nago - córka nie, ale gdyby tak chciała, to nie widzę problemu smile
      • 2plusik Re: Golas 07.09.12, 14:18
        Właściwie to nie problem i dlatego z nim nie walczę. Gorzej jak nie będzie chciał się ubierać na spacery.... wink
        • duma.uprzedzenie Re: Golas 07.09.12, 16:04
          Mój prawie 4 latek zasypia tak samo, tj. na golasa, a ja go potem ubieram.
          • 2plusik Re: Golas 07.09.12, 16:09
            Tylko gorzej, jak pójdzie do przedszkola, a tam leżakowanie w piżamkach, to co - na golaska go położą? :p
    • zuwka Re: Golas 07.09.12, 18:19
      jakby ktoś chciał ubrać mnie na siłę w piżamę, to też bym protestowała wink
      Niektórych ludzi krępują ciuchy podczas snu. Mrtki gryzą, gumka się odbija, nogawki się plącza...
      może na razie mu tak wygodnie. Póki nie wstaje zmarznięty, to odpuść smile może zmieni zdanie za jakiś czas
    • dagmara-k Re: Golas 07.09.12, 21:37
      moja z pol roku kochala byc golasem
      • aniaturek0409 Re: Golas 07.09.12, 23:11
        Moja córa od jakichś 3 miesięcy nie chodzi po domu ubrana. Albo nie daje sie ubrać albo się ubiera a za minutę to ściąga. U mnie od podłogi ciągnie zimnem i ja nie mogę chodzić w skarpetkach bo mi za zimno a ona lata bez skarpet i nie narzeka choć stopy ma lodowate. Dobrze, ze na dwór się ubiera bez protestów i na środku placu zabaw się nie rozbiera wink Ale pierwszą rzeczą po powrocie do domu jest rozebranie się do rosołu. Na noc tez nie chce piżamy a jak ubierze to w nocy ściąga przez sen. I śpi wiecznie odkryta. Za to starszak jest zmarzlakiem i śpi nawet w upały w długiej piżamie a jak każę mu ubrać na dwór krótkie spodenki to zachowuje sie jakby to była największa kara.
    • imogen0 Re: Golas 08.09.12, 09:54
      Moja całe lato biegała po podwórku w majtkach i teraz oswiadczyła,że do przedszkola też wybiera się w majteczkachsad
    • 2plusik :) 08.09.12, 13:37
      Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi smile Cieszę się, że więcej nudystów nam rośnie :p
    • saguaro70 Re: Golas 08.09.12, 20:57
      A co powiesz na to, jak w poprzednim roku szkolnym moja córka wyszła z toalety całkiem nago? Bo powiedziała, że jest jej gorąco.
      W domu też lubiła paradować na golasa. Teraz już nie, ale muszę wyjśc z łazienki jak się myje, bo się wstydzi smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka