pomi-dorka 08.10.12, 18:24 Moje dziecko czasem choruje na zapalenie krtani, gardła, czasem ma katar. Zastanawiam się na ile pomocny w takich schorzeniach jest inhalator. Ktoś może polecić jakiś konkretny model? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piegoosek Re: Inhalator - macie, polecacie? 08.10.12, 18:35 Bardzo sobie chwale! przy chorobach gornych drog oddechowych, to wrecz wymagane urzadzenie teraz my stosujemy nawet samo nawilzenie krtani zwykla sola fizjologiczna, jak tylko cos krtaniowego sie zaczyna! poza tym nasza lekarka preferuje tego typu leczenie.. zreszta sporo pediatrow teraz rowniez.. sami(dorosli) rowniez sie inhalujemy! bardzo polecam! Mamy Medel Pro soft: taki, tylko zdaje sie starszy model Odpowiedz Link Zgłoś
pomi-dorka Re: Inhalator - macie, polecacie? 08.10.12, 18:44 no i przechodzą albo nie postępują dalej te krtaniowe dolegliwości dziecku, jak się trochę poinhaluje? ja jestem kompletnie zielona w tym temacie, więc mam jeszcze jedno pytanie: do inhalatora można "wlewać" leki w kroplach - odpowiedniki np. syropów? Bo pewnie jak wleję syrop np. Mucosolvan to nie zadziała? albo się inhalator popsuje Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: Inhalator - macie, polecacie? 08.10.12, 19:55 Z mojego doswiadczenia: czesto przechodza, badz szybciej sie lecza! Oczywiscie mozna wlewac leki, ale to tylko po konsultacji z lekarzem. Normalnie uzywasz soli i tez pomaga. Przede wszystkim, przy infekcjach dziecku lepiej sienoddycha i szybciej wykrztusza! Odpowiedz Link Zgłoś
annubis74 Re: Inhalator - macie, polecacie? 10.10.12, 01:19 jest specjalny mucosolvan do inhalacji (nie taki który podajesz doustnie) inhalator mamy, stosujemy, poecamy. My mamy Philipsa Respironics Family Odpowiedz Link Zgłoś
reewa Re: Inhalator - macie, polecacie? 09.10.12, 15:48 Ja mam Aerozaar A600.Jestem b. zadowolona. W okresie jesień- zima niezastąpiony. Ja przeważnie używam leków do inhalacji (Berodual bądź Pulmicort za porozumieniem z lekarzem) ale jak pisała przedmówczyni tylko solą można inhalować. Najlepiej skonsultować z lekarzem jeśli jest jakieś poważne schorzenie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kowal-esia Re: Inhalator - macie, polecacie? 09.10.12, 17:22 My mamy Diagnostic,jest ok. Właśnie dziś zaczęlismy inhalacje bo niestety zapalenie krtani i gardła małą złapało. pulmicort z solą fizjologiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Inhalator - macie, polecacie? 09.10.12, 18:52 Modelu nie polecę, bo mamy jakiś staroć, natomiast przy zapaleniach krtani nie wyobrażam sobie życia bez inhalatora Odpowiedz Link Zgłoś
888zuzia888 a może coś zamiast inhalatora ? 11.10.12, 11:35 mam inhalator od lat, często robiłam dzieciom inhalacje z samej soli fizjolog., jednak polecam przeczytać moje wpisy na wątku wklejonym poniżej - sposób na katary kaszle, anginy czy zapalenia krtani (inhalator poszedł o odstawkę - przeczytaj zwłaszcza jeśli go nie kupiłaś) forum.gazeta.pl/forum/w,566,139169022,139169022,Czopy_ropne_jak_nie_dopuscic_do_nich.html Odpowiedz Link Zgłoś