Dodaj do ulubionych

Hoteltransylwania. - odradzam...

30.10.12, 08:06
Wczoraj bylem, lubie animacje...mlody na wycieczce ..i dobrze bo to nie jest film dla 4 latkow. Sklasyfikowany jest jako film od 0... Ale to duza pomylka..po pierwsze jest za duzo akcji... Takjakby autorzy tylko akcja i szybka animacja chcieli sensu dodac... Mac queen to pestka... No i jest kilka momentow, gdzie nawet ja sie wystraszylem... A kilka mam z dziecmi kolo6 lat wyszlo bo maluchy zaczely plakac... Wiec nie wiem czy to film dla malych dzieci..dodatkowo 3d poteguje efekt harmidru w filmie... Mialem pojsc z mlody..ale sobie odpuszcze...
Obserwuj wątek
    • aasia77online Re: Hoteltransylwania. - odradzam... 30.10.12, 08:27
      camel_3d napisał:

> Mialem pojsc z mlody..ale sobie odpuszcze...

oddaj fartucha...
    • tijgertje Re: Hoteltransylwania. - odradzam... 30.10.12, 08:41
      U nas jeszcze nie wszedl, ale jest sklasyfikowany jako film od 7 lat. Wekszosc amerykanskich produkcji jest powyzej 6 lat i wstep z mlodszymi dziecmi jest tylko na odpowiedzialnosc opiekunow. To, ze animacja nie znaczy od razu, ze film nadaje sie dla maluchow.
      • camel_3d Re: Hoteltransylwania. - odradzam... 30.10.12, 09:22
        tu byl od 0..ale nie wiem czy dla 7 latkow tez jest ok...

ma dosc prymitywne kawalki... wiesz to co amerykanei lubia najbardziej..bekanie, pierdz..nie... i takie.. nieee......w porownaniu z "jak wytrenowac smoka"...to dno.
        • konikmorski1976 Re: Hoteltransylwania. - odradzam... 31.10.12, 19:11
          Ma pan 6 letniego syna i był pan sam na tym filmie???a poza tym wszystko z panem ok?smile A co do przerazonych 6latków - jesli wychowuje się dzieic na wersji Czerwonego kapturka, w której babci nie zjada wilk, tylko chowa ja do szafy, to one potem wpadaja w panike jak widza stracha na wróble. Jakby mój syn w wieku 6 lat popłakał się na takim filmie, to poszłabym z nim do psychologa.
          • saszanasza Re: Hoteltransylwania. - odradzam... 31.10.12, 20:38
            ja odradzam żółwika sammiego 2, o ile 1 była ok. choć przesłanie nieczytelne dla małych dzieci, część 2 to masakra...bez jasnej dla dziecka fabuły, za to z dosyć drastycznymi scenami walki żółwia z jakimś wężem elektrycznym - to było naprawdę mordobicie z przyduszaniem (moja córka pytała się dlaczego oni się biją, nawet nie byłam w stanie jej na to pytanie odpowiedzieć, bo o co walczyli - o dominację, sama byłam w szoku), napadem homara na człowieka (od jakiegoś czasu córka ma schizę na punkcie homarów, po obejrzeniu tej sceny na pewno dowiedziała się dlaczego). Przedstawiono tam też bardzo obrazowo degustację kraba, czy homara....

najfajniejszym filmem na którym byłyśmy (ja+4,5 latka) to madagaskar 3. świetny i dla mnie i śmieszny dla dziecka.
            • memphis90 Re: Hoteltransylwania. - odradzam... 04.11.12, 20:58
              Moja była zachwycona Dzwoneczkiem smile Słodko, disneyowsko, z morałem...
            • ga-ti Re: Hoteltransylwania. - odradzam... 19.11.12, 23:10
              Uff! A mąż namawiał na żółwika. Mnie się już jedynka nie podobała, nudnawa, czasami nie wiadomo o co chodzi, nie pamiętam dobrze, ale w jakimś momencie się pogubiłam i nie umiałam wytłumaczyć dziecku dlaczego coś się dzieje, no i odniosłam wrażenie, że ściągają z Nemo uncertain
          • betty842 Re: Hoteltransylwania. - odradzam... 01.11.12, 20:45
            konikmorski1976 napisała:

> Ma pan 6 letniego syna i był pan sam na tym filmie???

Syn camela ma 4 lata. A tak wogole to co w tym dziwnego,że poszedł sam? Może chciał zobaczyć czy wogole warto zabrać na tę bajkę dziecko,czy dziecko sie nie zanudzi czy może sie bać....Ja zabrałam 4-letniego syna do kina na smerfy 3d i żałuje. Była to jego pierwsza wizyta w kinie i żałuję,że byliśmy na smerfach.....Chciałam iść na kubusia puchatka ale był tylko raz puszczany w niedziele a smerfy codziennie wiec stwierdziałam,że smerfy też może bedą fajne. Ale były średnie. Tak wiec ja nie widze nic dziwnego ,ze rodzic poszedł sam na bajke do kina...

jesli wychowuje się dzieic na wersji Cze
            > rwonego kapturka, w której babci nie zjada wilk, tylko chowa ja do szafy, to on
            > e potem wpadaja w panike jak widza stracha na wróble. Jakby mój syn w wieku 6 l
            > at popłakał się na takim filmie, to poszłabym z nim do psychologa.

hmmmm......Nie wiem jak to sformułować,żeby było to zrozumiałe....Chodzi mi o to,że dzieci są różne-jedne są bardziej wrażliwe inne mniej i nie ma znaczenia czy dziecko jest wychowywane na wersji czerwonego kapturka z babcią schowaną w szafie.Moj syn jest raczej typem wrażliwca i zdarza sie,że uwaznie przyglądam sie oglądanym przez niego bajkom. Dla mnie jest to bajka i nie przerażają mnie żadne sceny ale czasem dziecko odbiera to inaczej.Może nie płacze od razu ale potem np ma koszmary w nocy albo po prostu sie boi.Corka mojej kuzynki swego czasu bardzo lubiła scooby doo ale oglądała tę bajke tylko z mamą.Mowiła do mojej kuzynki,zeby oglądała razem z nią bo ona sie po prostu boi (miała wtedy jakoś 5 lat). Moja kuzynka określała bajke scooby doo jako horror dla dzieci.No i faktycznie jak bliżej sie tej bajce przyjrzałam to nie dziwie się,ze niektóre dzieci oglądając ją boją się. Tak wiec róznie to bywa.Ja bardzo lubię horrory ale potem (jak jestem sama w domu) to trochę schizuję-idąc do ubikacji w nocy włączam wszystkie światła a normalnie chodzę po ciemku.

• alpepe Re: Hoteltransylwania. - odradzam... 01.11.12, 11:58
      moja dziesięciolatka była, z kolegami z klasy. Koledzy chcieli zaliczyć Bonda, ale Bonda nie było o 16.15, więc poszli na to. Córka powiedziała, że to nie jest odpowiedni film dla jej pięcioletniej siostry i tego się trzymam.
      • 1maja1 Re: Hoteltransylwania. - odradzam... 01.11.12, 20:58
        dzieki za opinie, wlasnie jutro mialam wykupic bilet dla syna i siebie, bo organizuja wyjscie ze szkoly, a u mlodego w klasie sa dzieci ponizej 4 lat, no i teraz nie wiem, czy powiedziec cos ich rodzicom? nie chce robic zamieszania...
        • camel_3d Re: Hoteltransylwania. - odradzam... 01.11.12, 23:40
          Powiedz po prostu, ze to nie jest film dla 4 latkow...
    • aniko16 Re: Hoteltransylwania. - odradzam... 19.11.12, 10:25
      Moja 5 latka była na filmie z moja koleżanką. Chciałaby iść raz jeszczesmile Ja filmu nie widziałam, ale nie przejmowałabym sie negatywnymi opiniami, bo przeczytałam ich mnóstwo nt. "Meridy Walecznej", a film przedni.
      • ga-ti Re: Hoteltransylwania. - odradzam... 19.11.12, 23:05
        Merida wspaniała! Choć moje dzieciaki (prawie 5 i 8) trochę się bały. Mnie się baaardzo podobał i myślę, że spokojnie dla dzieciaków szkolnych, tym bardziej, że porusza bardzo istotne kwestie.
    • ga-ti Re: Hoteltransylwania. - odradzam... 19.11.12, 23:07
      Córka (prawie 5 lat) trochę się nudziła, podobały jej sie potwory, ale o co chodzi w treści nie załapała do końca. Za to 8 latek zadowolony. Ja się pośmiałam, choć do klasyki im daleko smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka