Dodaj do ulubionych

bezsenność 5 latka

16.12.12, 09:13
głowie się i troje i nie wiem czym jest spowodowana w wyszukiwarce same problemy z dziećmi to lat 3 a o większych nie znalazłam. Syn idzie spać około godzi 21 wcześniej się myje i czytamy bajkę zasypia w ciągu 15 min ale koło 2-4 w nocy przychodzi do mnie do łóżka i wierci się nie zaśnie mówi ze już się wyspał i tak do 7 aż wstajemy do przedszkola nie śpi w dzień. Nie wiem czy to jakiś etap ale 5-7 godzin to chyba za mało snu? trwa to już z 4 miesiące
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: bezsenność 5 latka 16.12.12, 13:00
      akurat u ciebie wystarczy dziecko kłaść później. Mojej córce pięcioletniej zdarza się co najmniej 4 x w tygodniu przychodzić do mnie do łóżka, bo coś ją obudziło, ale wtedy najczęściej od razu zasypia, chyba, że jest już 4 czy 5 i ruch uliczny jest coraz głośniejszy, wtedy też tylko wzdycha i przewraca się z boku na bok, ale i sama z siebie idzie wtedy do siebie, gdzie jest ciszej.
    • mikams75 Re: bezsenność 5 latka 16.12.12, 21:38
      moja tez potrafi tak robic, wierci sie od 4 do 5-6 rano po czym zasypia i ja o 7.30 nadal dobudzic nie mozna.
      Wczesniej skuteczna byla codzienna dawka ruchu, ale juz nie skutkuje.
      Ale ma tak ze 3-4 dni po czym nastepnego dnia odsypia i po 10 godz. ciagiem ma klopoty z wstawaniem. I niestety po takich akcjach nie moge jej pozniej klasc spac, bo po niedospanej nocy jest zmeczona wieczorem.

Ma wystarczajaco duzo ruchu, najlepiej na swiezym powietrzu?
      • butterfly_33 Re: bezsenność 5 latka 17.12.12, 20:18
        mój 4 latek ma to samosad tylko on od małego strzela takaie akcje. Był czas, ze zaczął ładnie spać w nocy, ale od jakiegos czasu znowu są nocne pobudki....tylko, ze ja mam jeszcze półroczne dziecko, które tez się w nocy budzi...a ja się czuję jak zombi normalnie czasamiuncertain
    • ola33333 Re: bezsenność 5 latka 18.12.12, 07:49
      moze zrob test na owsiki?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka