Dodaj do ulubionych

alergia - testy PolyCheck?

03.02.13, 20:18
Ponieważ mam już dosyć chorób mojego syna zabrałam go do alergologa (panel pediatryczny zrobilam na wakacjach, ale pediatra byla tym malo zainteresowana a syn nadal choruje). Lekarz popatrzyl na wyniki i stwierdzil, ze na bank dziecko ma alergie nie tylko na alternaria- bo to wyszlo w tamtych testach - i proponuje kolejne, bardziej szczegółowe. oczywiscie bylismy prywatie, wiec i te testy u niego mielibysmy robic prywatnie. Proponuje nam testy PolyCheck. Czy ktos sie orientuje czym te roznia sie od innych - tanszych?Syn nie moze miec testow skornych, ma 3lata i po lekkim zadrapaniu robi mu sie napuchniety znak, wiec takie testy wyjda mu falszywie dodatnie- tak lekarz mowi. Pod koniec lutego mamy wizyte u alergologa na NFZ zobaczymy co powie.
Wdzieczna bede za jakies inf. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • guska24 Re: alergia - testy PolyCheck? 04.02.13, 07:08
      Moja córka będzie miała te testy w marcu w ramach NFZ. Są to plasterki, które nakleja się na plecach, skóra musi być zdrowa, i po 3 dobach się je zdejmuje i ocenia czy coś wyszło. U nas z krwi ani z testów skórnych tradycyjnych nic nie wyszło, a ciągle są zmiany skórne, do krwi często rozdrapane, zdarzają się też pokrzywki. Córka jest mała, ma dopiero 2 latka. Poczytaj w necie, są nawet zdjęcia jak te testy wyglądają, czy są lepsze to ciężko mi ocenić, bo dopiero będziemy je mieć. Pozdrawiam
      • izabelka55 Re: alergia - testy PolyCheck? 04.02.13, 09:41
        Dzięki. A z krwi miała robione polycheck?Bo nam ten lekarz mówił, że to genetyczne,a jak poczytałam to niby wszystkie są enzymatyczne i się pogubiłam. O plasterkach pierwsze słyszę, więc poczytam, bo mnie zaciekawiłaś. U nas objawy to nieustanny katar i zmiany na skórze, wysypka, młody drapie więc też często strupy i rany sad
        • dorotka-trzecia Re: alergia - testy PolyCheck? 04.02.13, 09:52
          To nie są testy płatkowe, tylko z krwi. Tu jest informacja o tych testach:

www.diag.pl/Artykul.10+M5bd08cc6f95.0.html
    • wro-tka Re: alergia - testy PolyCheck? 04.02.13, 13:01
      mojej trzylatce zrobiono normalne tradycyjne testy skórne. przeżyła, jakiejś traumy nie zaliczyła. testy na nfz no i powychodziło.
    • wro-tka Re: alergia - testy PolyCheck? 04.02.13, 13:11
      oj.. sorry zajarzyłam o zadrapaniach sad
      • guska24 Re: alergia - do autorki 04.02.13, 13:17
        Przepraszam, pomyliłam z PatchChack czy jakoś tak - to one są właśnie w formie plasterków na skórę plecówsmile te o których piszesz moja córka też miała, prywatnie właśnie ale nam nic nie wyszłosad
        • izabelka55 Re: alergia - do autorki 04.02.13, 20:12
          Dzieki smile a co z inf ze to sa testy genetyczne?bo ta inf padla, ze sa lepsze od innych z krwi. Nie wiem czy tak jest rzeczywiscie czy mnie lekarz wkreca... niby jakies zaufanie mam, ale strasznie drogo za te testy chce w porownaniu z testami w przychodniach.
          Bede u alergologa innego wiec dopytam, ale ciekawa jestem. Z tego co do tej pory poczytalam, to wszystkie z krwi sa enzymatyczne, ale obce mi to nazewnictwo wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka