Dodaj do ulubionych

Passiflora compose-kto podawał ?

29.07.04, 09:22
Mam pytanie dotyczące tych kropelek.W jakich dawkach podawaliście, jak długo
i jakie były efekty? Pzdr, Monika
Obserwuj wątek
    • mama_buby Re: Passiflora compose-kto podawał ? 29.07.04, 09:49
      Podawałam przez 4 tygodnie - dwa tygodnie 3 razy dziennie po 2 krople, dwa tygodnie 2 krople na noc.
      Efekt był szybki i dość długotrwały - synek miał problemy z zasypianiem, był nerwowy (przez kilka dni nocował u nas dziadek męża, który robił niesamowity rumor w nocy - dziecko nie spało i do piatej nad ranem, a potem wieczorami było niespokojne). Potem problemy z zasypianiem zmniejszały się. Łącznie brał passiflorę dwukrotnie. Ale razem z podawaniem kropel pracowałam nad kładzeniem synka spac o regularnych porach.
      Generalnie to preparat dla małych nerwusków -wyciszy dziecko, uspokoi, ułatwi zasypianie. No i preparat w 100% bezpieczny dla dziecka.
      A w jakim wieku masz dziecko? U mnie problemy zaczęły się typowo - ok. 8-9 miesiąca. Dodatkowo wizyta dziadka...

Pozdrawiam,
      Monika.
      • moniola Re: Passiflora compose-kto podawał ? 29.07.04, 13:44
        Dziękuje za odpowiedź, mała ma niecałe 14 miesięcy, i nigdy nie była "dobrze
        śpiącym" dzieckiem ale teraz (juz pomijam kilkukrotne cyckowanie i dodam ze nie
        ząbkuje- bo to juz wiem jak wyglada) śpi po prostu beznadziejnie. Przed
        zasnięciem łazi po mieszkaniu, a to tu jest chwile, a to tam , ciagnie mnie ze
        sobą, nie może sobie znaleźć miejsca ( oczywiscie zasypia przy cysiu w swoim
        pokoju ale te wędrówki...). Poza tym w nocy wstaje, siada, czworakuje po łóżku,
        przelewa sie pomiędzy nami ( bo o spaniu w łóżeczku nie ma mowy)wygina sie na
        wszystkie strony ,a to cycuś..albo nie cycuś...Jest taka ogólnie niespokojna,
        czasem zaczyna juz marudzić i popłakiwać przez to wiercenie bo pewnie chciałaby
        spać a jakis taki niepokój jej nie pozwala. w ciągu dnia jest fajna- pomijam
        strasznego łobuza który w niej siedzi i czasem popych ja do histerii, ale te
        noce...Chciałabym jej troche pomóc spokojnie pospac i nabrac sił na szaleństwa
        w ciagu dniasmile) Pozdrawiam, imienniczkasmile))
        • mama_olgi Re: Passiflora compose-kto podawał ? 29.07.04, 14:09
          moniola, widzę, że piszesz o mojej 13m córcesmile))u nas noce to udręka, jak sie
          budzi i zabiorę ją do siebie do łóżka to tak jak twoja , wstaje, raczkuje, raz
          na jednym boku , za chwilę na drugim etc. Prosze o więcej info temat
          Passiflory, tzn. co to w ogóle jest (bo do tej pory nie słyszałam o tym)czy na
          recęptę, czy nie?,czy porzebna wcześniej konsultacja z lekarzem.
          z góry dzięki
          Ania
          • mama_olgi Re: Passiflora compose-kto podawał ? 29.07.04, 14:13
            wiecie własnie poszkałam na internecie-i już wiem "jak to sie je",i powiem wam,
            że chyba kupie i spróbuję, tylko czy to jest naprawdę bezpieczne dla dziecka.??
            • mama_buby Re: Passiflora compose-kto podawał ? 29.07.04, 15:27
              Jest bezpieczne. To preparat homeopatyczny. Tylko się nie przeraź zapachu po otwarciu buteleczki- jest konserwowany alkoholem smile) Dawałam swojemu synkowi dwa razy - żadnych skutków ubocznych.
              Aha - moja lekarka twierdzi, że najlepiej kupić passiflorę firmy Dolisos.
              Ja ten preparat dostałam z polecenia lekarki - bo mały był absolutnym koszmarkiem jesli chodzi o zasypianie. A naszej pani doktor wierzę bezgranicznie - zauważyła u nas problemy z wapniem i szybciutko wyprowadziła nas na prostą, dzieki odpowiedniemu leczeniu i diecie przez nią zaordynowanej Patryk w oszałamiającym tempie wyrasta z alergii. Leczyła tez mojego brata gdy był mały - lekarze postawili na nim krzyżyk, był bardzo chory (pielęgniarki w szpitalu zafundowały mu w 1-szej dobie zycia zapalenia płuc) - a ona go wyleczyła. Więc ja nie miałam oporów przed podaniem dziecku zaleconego przez nią preparatu. I widziałam skutki.
              Ale spytajcie swoich lekarzy - może zalecą inne dawkowanie? No i może zajdzie potrzeba powtórzenia kuracji. Nam bardzo pomogło. Patryk śpi raz dziennie przez 2 godziny, zasypia wieczorem bez większych problemów i śpi grzecznie do 8 rano.
              No i starajcie się wprowadzić dziecku stały tryb dnia - dzieciom potrzebna jest rutyna.
              Powodzenia, cierpliwości i trzymam kciuki smile),
              Monika z Patrykiem.
              • mama_olgi Re: Passiflora compose-kto podawał ? 29.07.04, 16:06
                moja ma dzień ustawiony jak w zegarku a mimo to noce to prawdziwa udręka, a
                zaczeło się około 9m, czyli tak jak u ciebie.Mówisz, że Patryk śpi cała noc a
                powiedz, jak było wcześniej, często budził się w nocy? i jak szybko nastąpiła
                poprawa po stosowaniu tych kropelek?Rozumiem, że stosowałaś kropelki przez
                miesiąc, bo tak zaleciła twoja lekarka, czy tyle trzeba żeby był jakiś skutek?
                Ania
                • mama_buby Re: Passiflora compose-kto podawał ? 29.07.04, 21:52
                  Patryś - jak już zasnął - budził się w nocy raz - dwa razy na cycusia - to nie było uciązliwe, chwilkę possał i zasypiał dalej. Ale problem był z zasypianiem - nic nie pomagało. Biegał, szalał - do północy nawet, zdarzało się i do pierwszej. A potem zmiana - zasypiał grzecznie ok. 21, ale budził się koło 23 i bal do 3 nad ranem.
                  Podawałam mu passiflorę dwukrotnie - za każdym razem miesięczna kuracja. Efekty widać mniej więcej po okresie 1-2 tygodnie. Pierwszy raz podałam mu jak miał 10 miesięcy, drugi raz rok i miesiąc. Byłam bardzo zadowolona z efektów - środek łagodny, bez skutków ubocznych, a pomógł nam rewelacyjnie. Myślę, że u Was też zadziała.
                  Ale jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości - to poradź się swojego pediatry. Ja w każdym razie mogę zapewnić, że środek jest bezpieczny dla dziecka. Stosowałam preparaty homeopatyczne i na ząbkowanie, i na katar alergiczny, i passiflorę - ze wszystkich byłam zadowolona, bo było widać szybkie efekty.
                  Pozdrowionka smile)),
                  Monika
                • mama_buby Re: Passiflora compose-kto podawał ? 29.07.04, 21:54
                  Aha - żeby był skutek, to preparat trzeba podawać przez miesiąc - pełna kuracja. Nie wiem, czy istnieje inne dawkowanie dla takich małych dzieci - mozliwe, że inny lekarz zaleciłby inny system podawania. Ale ten, który ja stosowałam, był skuteczny.
                  • moniola Re: Passiflora compose-kto podawał ? 29.07.04, 22:38
                    Dziekuje jeszcze raz za odpowiedź. My stosujemy passiflore od wczoraj, na
                    efekty poczekam spokojnie, jak ma byc lepiej to jestem gotowa czekać cierpliwie.
                    Ja też dla mojej małej Martini kupuje homeopatię i kilku preparatom jestem wierna
                    juz od ponad roku i dlatego spokojnie i bez obaw o skutki uboczne zdecydowałam
                    sie na passiflorę. Pa, Monika
                    • astria1 Mama_buby 30.07.04, 00:31
                      Pozwolę sobie się włączyć smile jako ze na forum homeopatia chętnie bysmy poznali
                      jakieś namiary na Twoją pediatrę z racji tej ze prowadzimy wątek z dobrymi,
                      wartymi odwiedzenia adresami lekarzy ktorzy stosują z dobrym skutkiem
                      homeopatię u swych małych pacjentów.

Poza tym uwazam ze jestes wielką szczeciarą ponieważ jest mało tak skutecznych
                      lekarzy homeopatów z ktorych pacjenci byliby zadowoleni. Ty opisujesz ze masz
                      doswiadczenia na wielu plaszczyznach ( alergie itd) więc bądz tak mila i wskocz
                      do nas forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 i podziel się
                      namiarami - z tych adresów kozystają inni rodzice wiec moze komuś sie przyda.

pzdr
                      Anna
                      • mama_buby do astrii1 03.08.04, 16:23
                        ponieważ nie chcę się rozwlekać na forum, napiszę do Ciebie na priv gazetowy - wieczorkiem albo jutro z rana - zobaczę, kiedy mi dziecko pozwoli smile)
                        Pozdrawiam,
                        Monika
                • astria1 Re: Passiflora compose - DAWKOWANIE 30.07.04, 00:41
                  Dzieciom do ukonczenia 1 roku zycia podaje się jedną kroplę jako odpowiednik 1
                  mc zycia, ale nie wiecej niż 10 kropli np. 8 mc = 8 kropelek.

Lek ten mozna rozcieńczyć z malutką ilością wody aby zneutralizować posmak
                  etanolu.

Jesli okaze się ze lek ten nie skutkuje u ktoregos z maluszków lub odczuwacie
                  ze zmiana jest mało charakterystyczna warto udać się z maluszkiem na wizytę do
                  homeopaty (adresy DOBRYCH i sprawdzonych oraz opinie o nich mozecie na forum
                  homeopatia odnależć) - dobrze dobrany lek homeopatyczny potrafi takiego
                  malutkiego nocnego rozrabiaczka zamienić w cudownie spiącego malucha a przy tym
                  stan zdrowia dziecka potrafi ulec radykalnej zmianie, przestaje chorowac, w
                  ciągu dnia jest spokojniejszy, ma więcej cierpliwośći itd.

Chętnie bym duzo tu o homeopatii popisała ale moze jesli Was ten temat
                  interesuje a macie jeszcze jakies pytania to wpadnijscie tu:
                  forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
                  W tym miejscu mozecie więcej się dowiedzieć jak to działa i co zrobić w jakiś
                  trudnych momentach zycia waszych maluszków smile

pzdr
                  Anna
    • weronikarb Re: Passiflora compose-kto podawał ? 04.08.04, 07:39
      Bede tez musiala spytac sie mojego pediatry o te kropelki. Moj to najchetniej
      by nie spal. W dzien w miare spokojny (jest bardzo ruchliwym i ciekawskim
      dzieckiem), jednak ze spaniem czy w dzien czy w nocy to koszmar sad Usypia
      TYLKo w wozku i caly czas trzeba go bujac, bo jak nie to sie wybudza i
      wrzask, ,w dzien to ujdzie, ale w nocy to koszmar. Renata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka