Dodaj do ulubionych

modne dzieci

03.07.13, 14:33
Dziewczyny jak jest u Was, czy też macie wrażenie, że więcej wydajecie na ciuchy dla swoich pociech niż dla siebie? Czy kupując ubranka zwracacie uwagę na modę?
Obserwuj wątek
    • anel_ma Re: modne dzieci 03.07.13, 14:38
      nie
      na wygodę i praktyczność
      • murwa.kac Re: modne dzieci 03.07.13, 14:42
        j.w. - na wygodę i praktyczność

i nie wydaje wiecej niz na siebie.
        nie widze sensu i potrzeby, zeby dziecko mialo 30 koszulek czy 20 par spodni. zwlaszcza. ze za chwile wyrosnie.
    • gemmi18 Re: modne dzieci 03.07.13, 14:58
      Wszystko, co kupuję dzieciom jest wygodne, dobre jakościowo. Zwracam uwagę nie tyle na modę, co na styl, gust - żeby był zgodny z naszym i przede wszystkim, żeby był jakiś. Tak już mam, że uważam, że to bardzo ważna sprawa potrafić się dobrze i ciekawie ubrać i wyrabiać poczucie dobrego smaku u dzieci. I wcale nie potrzeba majątku, żeby je dobrze ubrać - kupuję głównie w lumpeksach. Rzeczy tak oryginalne i czadowe, że w zwykłych sieciówkach nie znajdę podobnych.
      • bbuziaczekk Re: modne dzieci 03.07.13, 15:05
        Zdecydowanie tak! Moim dzieciom ciagle cos kupuje a ja sama nie mam w czym chodzic albo mam stare ciuchy. No ale to jest silniejsze wink na siebie nie lubie kupowac ale dla dzieci uwielbiam.
        Moi maja pelne szafki ubran. W polowie nie chodza. Duzo kupuje uzywanych wiec jakos strasznie duzo na to nie wydaje.
        Uwielbiam ubierac dzieci modnie a przedewszystkim kolorowo! Uwielbiam ubranka w mocnych zywych kolorach. DLa dziewczynki jest tego sporo ale dla chlopca juz tak latwo nie jest bo same granaty, szarosci, brazy, zielenie....trzeba sie naszukac, glownie w firmowkach.
    • mika_p Re: modne dzieci 03.07.13, 15:05
      Tak.
      Uzasadnienie:
      jesli kupię sobie 2 koszulki w tym roku, 2 w poprzednim, 2 jeszcze w poprzednim, to mam na ten sezon 6 koszulek.
      jesli kupię małemu dziecku 2 koszulki zimą, 2 wiosną, to na lato będzie mieć 0-2, bo z tych zimowych zdązy wyrosnąć.

Sobie nie kupuję kurtki zimowej co sezon, buty wiosenno-jesienne raz do roku lub rzadziej (no chyba że chcę), a nie dwa razy, i tak dalej.

Że nie wspomnę o tym, że nie mam w zwyczaju ślizgać się na kolanach po wykładzinie,. w zwiazku z czym dziur na kolanach nie robię.
    • mikams75 Re: modne dzieci 03.07.13, 15:08
      nie wydaje na dzieciece ubrania wiecej niz na wlasne, ale i tak corka ma duzo ubran. Kupuje glownie na wyprzedazach, na nia raczej wszystko pasuje, wiec nie ma problemu, jak ze mna, ze to sa jedne jedyne spodnie w tym kolorze, ktore dobrze leza, wiec przymakam oko na cene wink

Czy zwracam uwage na mode? Troche. Lubie jak jest ladnie ubrana, jak sie w tym dobrze czuje, bo to jej ma sie podobac, wiec zawsze szukam kompromisow zeby nie bylo przesadnie kiczowate (niestety dziewczynki w tym wieku tak lubia) ale zeby bylo ladne i jej tez odpowiadalo. Wybieram wygodne ubrania, zwracam uwage na jakosc materialow. Nie musi nosic najnowszej kolekcji, zeszloroczna kolekcja z wyprzedazy tez jest ladna.
      Ja jakos nie widze wielkich zmian w modzie dzieciecej. Nie sile sie na oryginalnosc, nie ingeruje, jak corka sie ubierze jak dziwolag. Ma duzo fajnych ubranek i nie kosztuje mnie to majatku. I nie stresuje sie, jak sie zniszczy czy wybrudzi.
    • nihiru Re: modne dzieci 03.07.13, 15:16
      do tej pory nie wydawałam prawie w ogóle, bo ubranka dla dzieci krążą po znajomych i się wzajemnie wymieniamy, ale dzieciak wchodzi już w taki wiek, że to przestaje wystarczać i boooli
    • minerwamcg Re: modne dzieci 03.07.13, 15:25
      Na ilość na pewno dziecku kupuję więcej smile Sobie za to droższe.
      Co do mody, to nie mam pojęcia, jak wygląda dziecięca moda. Wszystkie znane mi dzieci noszą jakieś koszulki, jakieś portki, jakieś spódniczki, jakieś sukienki - ładniejsze czy brzydsze, elegantsze czy mniej, ale to wszystko jest jakieś takie... normalne, przede wszystkim żeby było wygodne i dobrej jakości, w naszym przypadku dodatkowo nie waliło po oczach cekinami i różowizną. Wygodne, "pierne", miłe dla oka, żeby się dziecku podobało - i chyba tyle, nie?
      • batutka Re: modne dzieci 03.07.13, 15:29
        Kiedy kupuję ubrania córkom, muszą się nam one podobać, to jasne. Ale podstawa to wygoda i praktyczność.
      • ichi51e2 Re: modne dzieci 03.07.13, 17:17
        To zobacz tutaj fajnedziecko.pl mini&maximus kids on the moon tootsa macginthy petit bateau - dla dzieci lepsze rzeczy niz dla doroslych... uncertain
        • ichi51e2 Re: modne dzieci 03.07.13, 17:18
          I zezuzulla! Trzeba wspierac co nasze smile
        • joanna100-19 Re: modne dzieci 09.07.13, 23:22
          Mam koleżankę zakupoholiczkę (taką naprawdę, serio z nałogiem kupowania), która oddaje mi masę ubrań dla córki. A że ma dobry gust to się cieszę, bo właśnie dostałam 5 par legginsów i 10 fajnych bluzek, na lato w sam razwink A tak na serio, to zwracam uwagę na modę dziecięcą, która istnieje, ale bez szaleństw. Nie muszę mieć najnowszych trendów z Zary czy C&A, w Pepco też są spoko rzeczysmile Nie chę żeby córka jakoś się specjalnie wyróżniała, w tym sensie,że miałaby nosić bluzkę z ciuchbudy sprzed 8 lat. W wieku 4 lat dziewczynki już widzą różnice pomiędzy ubraniem swoim a koleżanek. Niby t-shirt i t -shirt, ale jednak moda na nadruki się zmienia. Ogólnie to kupuję dzieciom swoim i mojego męża kosztem. My nosimy stare łachy, a dzieci rosną i muszą mieć nowe. Dobrze jeszcze, że całkiem sporo dostaje, ale zwykle jest tak, że mam 15 bluzek i ani sztuki spodni, także i tak muszę kupić. Nie wspominając o skarpetach i majtkach. Ogólnie to u nas ubrania dla dzieci są strasznie drogie. Kto to widział, żeby zwykłe spodnie jenasowe dla dzieciaka 98 kosztowały 50 zł najtaniej uncertain
    • camel_3d Re: modne dzieci 03.07.13, 15:32
      dzieci niestety rosna szybko..i po prostu dla nich sie wiecej kupuje..no chyba ze ktos ma po starszym dzeicku.... wtedy sie da oszczedzic.

ja przyznaje, ez kupuje roznie..ale w wiekszoisc sa to markowe rzeczy - tzn nie siecowki...choc i te sie zdarazaj. kupuje glownei online, bo nie mam ochoty i czasu biegac po sklepach.

a czy modnie..no coz... pewien poziom trzymamy smile))
      • ihtisaman [...] 24.06.14, 00:44
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • monikaa13 Re: modne dzieci 03.07.13, 16:22
      Praktycznie na ciuchy nie wydaję nic, ew. buty i tu zwracam uwagę głównie na wygodę i cenę.
    • illegal.alien Re: modne dzieci 03.07.13, 17:01
      Staram sie wygladac na podobnym poziomie co corka - u nas to akurat ona ma duzo wiecej polotu i fantazji jezeli chodzi o ubior (ma dwa i pol roku, ale pomysly czasem mega kosmiczne), wiec staram sie jej dotrzymywac kroku smile Glupio wyglada corka odstawiona i super ubrana i mama-kocmoluch smile (chociaz u nas problem zazwyczaj jest inny - corka wybiera sobie szalone dodatki, a ja ubieram sie najczesciej w jeasny i jakas gladka koszulke, nie jestem tak awangardowa jak ona wink).
    • koza_w_rajtuzach Re: modne dzieci 03.07.13, 18:06
      > Dziewczyny jak jest u Was, czy też macie wrażenie, że więcej wydajecie na ciuch
      > y dla swoich pociech niż dla siebie

Mam taką pewność, że wydaję więcej.

> Czy kupując ubranka zwracacie uwagę na mod
      > ę?

Nie do końca. Raczej na wygodę i wymagania dzieci. Tzn. w sumie syn ubierze wszystko co mu kupię, a córka ceni sobie prostotę, żadnych udziwnień na ubraniach.
    • dianaro Re: modne dzieci 03.07.13, 18:27
      Nie zwracam uwagi na modę tylko na praktyczność, jakość i cenę. Wiele rzeczy kupuję na wyprzedażach "na przyszły sezon" więc można powiedzieć, że moje dzieci noszą "niemodne" ubranka, ale za to wygodne. Kupuję wtedy, kiedy jest taka potrzeba, zarówno dla siebie i dla dzieci.
    • klubgogo Re: modne dzieci 03.07.13, 19:42
      Więcej kupuję dla córki i bardziej mnie te zakupy cieszą. Wszystkie ubrania są dobre jakościowo, dobrane kolorystycznie, tak, by zaszczepiać w dziecku wysokie poczucie estetyki i piękna. Ubranie ma być nie tylko wygodne, ale ładne, dostosowane do okazji.
    • bluemka78 Re: modne dzieci 03.07.13, 23:36
      Wiecej to może nie wydaję, bo jednak te dorosle ubrania sa drozsze, ale jednak córki maja wypchaną ciuchami szafę. Codziennie się stroją do przedszkola. Kupuję głównie przez internet, na wyjazdach zagranicznych i wyprzedażach. Lubię zaglądać do tkmaxx, zawsze coś kupię.
      Córki po mamie odziedziczyły miłość do butów i fakt mamy ich trochę dużo, ale nie mogę powiedzieć, że dziewczyny w nich nie chodzą, chodzą we wszystkim. Na modę nie patrzę, bo ja raczej bardziej rockowo się dobrze czuję, a dziewczynkom kupuję tak, zeby im się podobały ubrania i były wygodne oraz dobrej jakości.
      • myelegans Re: modne dzieci 04.07.13, 01:52
        Maja byc miekkie, wygodne i praktyczne. Juz sie nauczylam, ze kupuje tylko tyle ile mu potrzeba. Dwa razy w roku ide na zakupy ciuchowe dla mlodego na lato i na zime i przynosze kilka toreb ubran. Tylko, ze tutaj nawet firmowki nie sa zaporowo drogie, a jakosc taka, ze do wyrosniecia przechodzi.
        Przed kazdym sezonem jest przeglad garderoby i wypychanie tego co za male, albo zniszczone.
        Tylko buty musze czasami kupowac co 3 miesiace bo niszczy. Ja kupuje moje do biegania i po tym samym czasie wygladaja jak nowki, a u mlodego np polowa podeszwy odpada. Na prawde nie wiem jak on to robi
      • camel_3d Re: modne dzieci 04.07.13, 10:45
        hehe...i dlatego popieralemidee mundurkow szkolnych smile zeby dzieciakinie musialy sie "stroic" a..po prostu poszly do szkoly smile

mnie wkurza, kiedy mlody truje w sklpeie, ze koszulka ma byc koniecznie z mc queenem bo innej nie chce... dletego tez kupuje przez internet..bez mc queena.

• bluemka78 Re: modne dzieci 04.07.13, 13:09
          Ja też najwięcej przez net kupuję, bo rzadko latam po sklepach, a raczej jest to od święta. Ciągle w biegu nei mam czasu na normalne zakupy, a internet to w zasadzie człowiek ma pod ręką całą dobę wszędzie na świecie. U mnie na razie ważne jest, by była sukienka lub spódnica i żeby się ładnie kręciła smile Reszta już mniej ważna. Postacie to ew. świnka peppa póki co i księżniczki, ale doceniają też ładne normalne aplikacje typu kwiatek czy inne coś.
          A mundurki szkolne ok, mi to lotto tak naprawdę.
          • mikams75 Re: modne dzieci 06.07.13, 00:24
            ooo tak, u nas sukienka tez sie musi ladnie krecic big_grin
    • puza_666 Re: modne dzieci 04.07.13, 12:04
      Lubie jak moje dziecko jest modnie i ladnie ubrane, ale o swoje ciuchy tez bardzo dbam. Nie wyobrazam sobie modelu: dziecko wyglada jak laleczka a matka w dresach i plastikowych klapakach jak strach bo cala kaske pakuje w modne ciuszki dla swojego bubusia.
      • bluemka78 Re: modne dzieci 04.07.13, 13:12
        Ja sobie nie wyobrażam modelu dziecko jak laleczka i matka też. O przepraszam, raczej wyobrażam sobie, bo często w przedszkolu takie mamy widuję i szczerze im współczuję..
        Nie trzeba wyglądać jak kolorowa lalka z tipsami czy innymi żelowymi badziewiami na paznokciach, żeby być zadbanym i z klasą.
        • illegal.alien Re: modne dzieci 04.07.13, 14:11
          Jak pisalam powyzej - moje dziecko ma rozne pomysly jezeli chodzi o ubior, glownie szaleje z dodatkami - a to mi skubnie zegarek, a to torebke, a to wymysli sobie, zeby jej kupic slomkowy kapelusz, a to ma zarabiscie rozowy szalik. A czasem to wszystko na raz wink
          Wyglada przy tym raczej fajnie i uroczo, ale zdecydowanie bardziej fantazyjnie niz ja, bo ja wciagam jeansy/spodnice i koszulke i jestem gotowa - do tego corka ma szalone wlosy, ja zwykla fryzure. Wiec wygladamy czasem wlasnie jak taki zestaw dziecko-model i mama-kopciuch smile (z tym, ze ja zawsze mam na sobie ubranie czyste i schludne, po prostu do bolu zebow nudne przy ciuchach i fryzurach, ktore nosi moja corka) - staram sie ten moj stroj czyms ozywic co jakis czas, ale nie mam fantazji niespelna trzylatki wink
          • bluemka78 Re: modne dzieci 04.07.13, 17:39
            Illegal to chyba dobrze, ze nei masz fantazji trzylatki. Jej w tym uroczo, a jakbys Ty sie tak odstawila to hehe.. Mój ulubiony strój to tez jeansy i koszulka, chyba ze mam spotkanie służbowe wtedy trzeba bardziej sztywno. Za to zawsze mam fajne buty, pasek, torebkę i jak jest słońce fajne okulary smile))) wlosy proste, dlugie bez komplikacji, to raczej te dodatki grają u mnie pierwsze skrzypce. Ale mam taka prace, ze rzadko mam sztywne spotkania, głownie na halach produkcyjnych więc tam nei muszę udawać sztywniaka smile)))

Niestety tak jak pisałam, jest niemało matek, ktore na co dzien wyglądają jak te ich trzyletnie córki smile)))) no, ale co kto lubi smile))
            • illegal.alien Re: modne dzieci 05.07.13, 13:47
              E, ja to bym chciala sie ubierac jak moja corka smile Jakas latwiej mi jest ubrac ja z fantazja (ale nie infantylnie czy slodko-pierdzaco) niz sama siebie. No i ona nie ma kompleksow, jak jej sie cos podoba, to to zaklada i paraduje - ja mam jednak pewne zahamowania smile
              Fajnie jest byc dzieckiem wink
    • czarna784 Re: modne dzieci 04.07.13, 18:55
      Kupuje sporo ciuchów,noeych ,użyanych,w zaleznosci ,co i jak dostepne,najwiecej mamy ciuchów jednej marki,lecz nie gardzimy pozostałymismile
      Ja kupuje i sprzedaje,wiec zbytni mi z budzetu nie ucieka,no chyba ,ze na buty,bo te staram sie zawsze upowc nowe ,no i bieliznewink
      Zwracam uwage na to co modne,praktyczne i w zaleznosci od tego co i na co mi ten ciuch potrzebny.
      Wydaje pewnie wiecej niz na siebie,ale to ze wzgledu takiego,ze dzieci wyrastaja i ja moge kurtke zimowa nosic 3 sezony,a moje dziecie niestety nie.
    • camel_3d off topic..ubrania z kokosa?? 05.07.13, 10:21
      kupilem wlasnie przez net...kompletnei nieswiadomie..
      potem na metce okazalo sie, ze 95% to tkanina z koksa..ale kurde z czego??? i 5 elastan..czy jak to sie nazwya...

wie cos ktos na temat takich produktow?

• klubgogo Re: off topic..ubrania z kokosa?? 05.07.13, 11:16
        Skarpety z kokosa mój małżonek nosi i twierdzi, że nic nigdy mu się tak dobrze nie nosiło.
      • klubgogo Re: off topic..ubrania z kokosa?? 05.07.13, 11:19
        Włókno kokosa używa się też do odzieży sportowej, dzięki czemu są szybkoschnące, odprowadzają wilgoć, mają właściwości antybakteryjne.
        • camel_3d Re: off topic..ubrania z kokosa?? 05.07.13, 13:19
          ok. dzieki!
    • julita165 Re: modne dzieci 05.07.13, 15:08
      Synek ma rok i 9 m-cy...nie wiem czy tu mozna mówić o modzie ? Może i są jakieś trendy ale ja po prostu kieruję się tym co mnie się podoba. A oferta dla chłopców jest moim zdaniem licha...bardzo dużo rzeczy w szaro-burych kolorach i wszystkich odcieniach beżu, brązu i oliwki które mnie się nie podobają w ogóle a już do blondynka o jasnej karnacji ( a takich dzieci jest przecież w PL większość ) wcale nie pasują
      Także jeśli chodzi o wygląd ciuszków koncentruję się na wyborze kolorów: biel,niebieski, granat, czerwony, żółty. Natomiast nie ma dwoch zdań ale pierwszorzędne znaczenie ma dla mnie jakość i wygoda. A tu też nie ma wątpliwości że firmy powidzmy z górnej półki co do zasady mają rzeczy lepszej jakości. Synek chodzi głównie w mothercare, potem jest cocodrillo, zara, benetton, w tym sezonie kupiłam kilka sztu w 5-10-15 bo mi się marynarska kolekcja spodobała.
      Ale nie...nie wydaję więcej na niego niż na siebie. Myślę że wychodzi porówywalnie.
    • kobietka_29 Re: modne dzieci 05.07.13, 15:18
      Wrazenie? Ja ciuchy dla siebie kupuje raz na rok moze. Dla corki ciagle. Ale ja juz nie rosne (waga tez na szczescie stala), a dziecko w ciagu roku 2-3 razy wyrasta z rozmiaru. na mode nie zwracam uwagi. zal mi kasy na takie dyrdymaly. nie kupuje tez corce tylko i wylacznie typowo dziewczecych ubran, bo czesto sa w typowo "dziewczecych" kolorach. Ostatnio np. kupilam jej zielona bluze z dzialu dla chlopcow, bo w dziewczecym byly albo same rozowe albo na krotki rekaw.
    • jagienka75 Re: modne dzieci 05.07.13, 21:32
      no wydajemy więcej na pewno, bo dzieci nam rosną w zastraszającym tempie.
      nigdy nie zwracałam uwagi na modę. co nam się podoba, kupujemy.
      starszy co prawda zaczyna kręcić nosem i coraz częściej krzyczy, co będzie a czego nie będzie nosił.
    • oregano1 Re: modne dzieci 05.07.13, 23:06
      Mam fioła na punkcie wyglądu mojego wnuka(jedyny-na co mam kasę wydawac?)-uwielbiam jak wygląda trendy,niestety moja córka jest innego zdania,uważa,że dziecko szybko wyrasta i nie potrzebuje tylu ciuszków.Ma tr racji,ale wyglad naszego młodego,godzi wszelkie spory.(ciuszki z których wyrasta oddajemy znajomym)Oczywiście priorytetową sprawą poza wygladem jest wygoda!,każdy ciuszek musi być"elastyczny"i pasować do szaleństw na placu zabaw i na spacer.
      • zosia35823 Re: modne dzieci 06.07.13, 19:54
        Zapraszam na aukcje
        allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=27859888
        • lillaj Re: modne dzieci 09.07.13, 10:46
          Kupuję córce zdecydowanie więcej ubrań niż powinnam i niż ona potrzebuje. Staram się z tym walczyć z różnym efektem. Zwracam uwagę na cenę i choć ciuch może mi się bardzo podobać nie kupię jesli uznam, że cena jest przesadzona. Są wyjątki. Uwielbiam dwie polskie firmy: miszkomaszko i nosweet i czasem się na coś u nich skuszę, choć uważam, że ceny są zbyt wysokie. Z drugiej strony od kiedy sama zaczęłam trochę szyć i wiem ile kosztują dobre materiały, jeśli do tego dochodzi świetny pomysł i wykonanie to mniej mnie to dziwi. Droższe rzeczy staram się kupować na wyprzedażach zwykle w hm, zarze i kappahlu. Niestety nie znam fajnych lumpeksów i jakoś nie potrafię nic fajnego tam upolować.
    • maderta Re: modne dzieci 09.07.13, 12:54
      Nie, teraz zdecydowanie mniej wydaję, a to tylko dlatego, że ubrania dla młodszej mam po starszej córce, a dla sterszej kupuję na wyprzedażach, więc nie wydaję kroci. Często też zaglądam do lumpeksów. Dla mnie dziecko musi mieć wygodne ubranie, znam jedą dziewczynkę, którą mama ubiera w ciuchy z modnych drogich sklepów. dziecko kiedyś w szatni w szkole mówi do koleżanek: "muszę to nosić, bo mojej mamy to nie obchodzi, że coś jest ciasne albo niewygodne. mamie się to podoba i mam to niosić". Nie chciałabym, aby moje dzieci kiedyś tak o mnie mówiły, dlatego starsza córka uczestniczy w zakupach, a młodsza póki co śmiga w rzeczach sprzed kilku lat.
    • an.16 Re: modne dzieci 10.07.13, 15:16
      Na pewno nie wydaję wiecej bo ciuchy dla dzieci są tańsze, natomiast ilościowo, to tak, wiecej kupuję dla dzieci. Uwielbiam to zresztą, bo we wszystkim ładnie wyglądaja, są szczupłe, ładne więc wszystko pasujesmile Nie znoszę zapchanych szaf i nietrafionych zakupów tzn. nadmiaru ubrań i ubrań których dzieci nie noszą. Dlatego nasze zakupy sa przemyślane, nigdy nie kupujemy niczego "hurtowo" tj. 5 t shirtów czy 4 sukienek. zawsze są to pojedyncze i starannie wybrane egzemplarze. Nie kupuję niczego uzywanego i niczego nie dostaję. Na szczęście, bo lubię kupować, a nie lubię mieć za dużo rzeczy. Modne? Jak najbardziej. Oprócz tego, a nawet przede wszystkim, wygodne i ładne.
      • lillaj Re: modne dzieci 10.07.13, 18:16
        Fajny artykuł. Dostało się modowym blogom dziecięcym, które pojawiają się ostatnio w dużych ilościach i podnoszą ciśnienie matkom ze średnią krajową i nie tylkosmile
        crazyjz.wordpress.com/2013/07/10/sieciowki-straszne-zlo-czyli-o-tym-czy-jz-maja-traume-noszac-gacie-z-hm/
    • koza_w_rajtuzach Re: modne dzieci 24.06.14, 08:47
      Na pewno na dziecięce ubrania wydaję więcej niż na swoje, bo na sobie oszczędzam ;P.
      Moda nie jest ważna. Kupuję to co mi/dzieciom się podoba, jest wygodne i nie ma ceny z kosmosu. Córka od jakiegoś czasu sama wybiera ubrania, które mam jej kupić, a synowi ja wybieram, bo on nigdy nie wybrzydza.
    • kobietka_29 Re: modne dzieci 24.06.14, 09:04
      Na mode wlasciwie nie zwracam uwagi. Jestem oszczedna osoba i wychodze z zalozenia, ze nie ma sensu wydawac duzo na ubrania dla dwuletniego dziecka, ktore najpozniej za pol roku bedzie potrzebowalo nowych ubranek. A stare ciuchy najczesciej laduja w kontenerze dla biednych, bo ludzie w dzisiejszych czasach najchetniej nowe kupuja niz odkupuja noszone. Dlatego do tej pory jeszcze patrze na cene. Aczkolwiek powoli wkraczamy w ten wiek, w ktorym ciuchy staja sie wazne. Nie tylko dla mojej corki. Ja rowniez nie chce, zeby wygladala gorzej od rowiesnikow, wiec ma w szafie naturalnie pare lepszych rzeczy.
      W sumie wydaje oczywiscie wiecej na jej ciuchy niz na ciuchy dla siebie. Ale dziecko rosnie i potrzebuje ciagle nowych rzeczy, wiec to normalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka