Dodaj do ulubionych

Prezent dla dwulatki

17.07.13, 11:21
Hej dziewczyny
Mam problem ze znalezieniem prezentu dla coreczki kuzynki, bedzie miala 2 latka we wrzesniu.
Moze ktos mnie poratuje i powie co najlepiej sprawdza sie jako zabawka w tym wieku

Myslalam o tych klockach, moj synek (13 miesiecy) je ma i bardzo lubi choc sa od 18 mcy wg producenta. Czy zajma jednak dwulatke?
www.trotters.co.uk/p-1872-topanimo-cubes.aspx
A taki krokodyl?
www.letterbox.co.uk/crocodile-puzzle
Bardzo prosze o wasze sugestie jesli macie takowe
Dzieki z gory
Obserwuj wątek
    • una_mujer Re: Prezent dla dwulatki 17.07.13, 15:56
      Każde dziecko jest inne. Moja dwulatka dostała na drugie urodziny jeździk:
      allegro.pl/big-jezdzik-odpychacz-porsche-ciche-kola-cars-i3280626178.html
      Złożyła się moja siostra z babcią i jest to hit hitów. Za to kuchenka kupiona na gwiazdkę stoi i się kurzy. Synek sąsiadów, w tym samym wieku, jeździkiem jest zainteresowany średnio, ale za to jak przychodzi do nas, to odkurzamy kuchenkę i stoi przy niej bardzo długo... Zresztą to samo jest z wózkiem dla lalek, moje dziecko używa go od czasu do czasu do przewożenia klocków, synek sąsiadów jest nim zafascynowany wink
      Z tańszych prezentów, Duplo z figurkami zwierzątek z reguły jest trafione.
      Krokodylka, którego wysłałaś, moja by już ułożyła, ale wiele dzieci w jej wieku dopiero układa kilkuelementowe. Przejrzyj sobie ofertę firmy Djeco, w różnych sklepach. Oni mają puzzle z różną ilością elementów. Puzzle z firmy Larsen też są fajne - też zaczynają się od pięcioelementowych.
      Zawsze fajnym prezentem jest książeczka, np. Bajki Brzechwy, albo Tuwim - jakaś klasyka. My mamy Brzechwę z wydawnictwa Siedmioróg, moje dziecko uwielbia tamte ilustracje.
      • milamala Re: Prezent dla dwulatki 17.07.13, 20:09
        > Każde dziecko jest inne. Moja dwulatka dostała na drugie urodziny jeździk:
        > rel="nofollow">allegro.pl/big-jezdzik-odpychacz-porsche-ciche-kola-cars-i3280626178.html

Moge potwierdzic, moja tez ma cos podobnego, tylko auto policyjne i rozbija sie na tym okrutnie. Uwielbia to. Z czystym sumieniem polecam.
        • milamala Re: Prezent dla dwulatki 17.07.13, 20:15
          Aha jeszcze jedna istotna uwaga. Ta dwulatka musi byc przecietna dwulatka (lub mala) bo zbyt duza moze juz byc za duza na to autko.
    • milamala Re: Prezent dla dwulatki 17.07.13, 20:05
      To zalezy od dziecka. Moja jest bardzo prodziecieca i uwielbia lalki-dzidziusie, wszelkie akcesoria z tym zwiazane typu: ubranka, buciki, butelki, pieluszki, wozki itp.
      Klocki to tak mniej i wlasciwie od niedawna.
      Zapytaj co dziecko lubi.
    • bazyl-bazyl Re: Prezent dla dwulatki 18.07.13, 11:50
      jeśli jesteś dobra ciocia przy kasie kup rowerek biegowy (możesz sobie poczytać o nich i o zasadach doboru na www.pukylrm.pl);
      jeśli nie chcesz wydawać tyle kup, coś edukacyjnego np. stempelki
      allegro.pl/aladine-stempelki-pieczatki-zwierzatka-rozne-wzory-i3406493456.html
      dziecko będzie ćwiczyć rękę i będzie miało sporo zabawy;
      • arya82 Re: Prezent dla dwulatki 18.07.13, 17:07
        Dzieki, kasa nie gra roli ale nie moze byc to nic duzego, bo musze to przewiezc w walizce samolotem. Szukam czegos orginalnego w miare. Stempelki to calkiem dobry pomysl smile
    • mikams75 Re: Prezent dla dwulatki 18.07.13, 12:17
      mata wodna
      • arya82 Re: Prezent dla dwulatki 18.07.13, 17:11
        wlasnie tez sie na to natknelam ostatnio, nie wiedzialam tylko czy sie nada dla 2latki
        • mikams75 Re: Prezent dla dwulatki 18.07.13, 17:15
          idealne na ten wiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka