Dodaj do ulubionych

Fotelik samochodowy- jaki?

02.08.13, 15:43
Dziewczyny, mozecie polecic fotelik dla malucha?
Jestem w pl chwilowo, nie zakladalam zakupu, ale chyba to bedzie najlepsza opcja. Ale nie orientuje sie az bardzo na rynku fotelikowym
Synek ma 13 miesiecy, ale wielkosciowo to dwulatek wink zalezy mi by fotelik byl wygodny, bezpieczny i aby sie rozkladal lub zmienial pozycje do spania- to b. wazne dla nas. Jednoczesnie, zeby posluzyl nam jak najdluzej. Cena nie ma wiekszego znaczenia, choc chetnie nie przeplacilabym jesli nie trzeba wink.Poratujecie?
Obserwuj wątek
    • arya82 Re: Fotelik samochodowy- jaki? 02.08.13, 15:50
      Mozecie polecic tez jakies sklepy gdzie znajde duzy wybor?
      • murwa.kac Re: Fotelik samochodowy- jaki? 02.08.13, 15:55
        przede wszystkim - jaki samochod? to najpierw do niego musisz dopasowac fotelik.
        druga sprawa - najpierw podjedz do sklepu stacjonarnego i fotelik przymierz - dopiero kupuj.
        trzecia sprawa - tu Ci najszybciej pomoga
        forum.gazeta.pl/forum/f,97434,Foteliki_Samochodowe.html
    • mojemieszkanie24 Re: Fotelik samochodowy- jaki? 02.08.13, 17:08
      testy fotelików samochodowych ADAC
    • rafa-kolorowa Re: Fotelik samochodowy- jaki? 05.08.13, 15:46
      a ten fotelik to brał udział w crash-testach?
      • fasol-inka Re: Fotelik samochodowy- jaki? 05.08.13, 18:06
        akurat brał, 3 ma, ale polecać ten fotelik dla tak małego dziecka to co najmniej chore i nieodpowiedzialne
    • plain-vanilla Re: Fotelik samochodowy- jaki? 06.08.13, 20:52
      Fotelik kupilam na Amazonie i wyslalam sobie za darmo do Polski. Britax Eclipse Forward Facing Group 1 Car Seat (Black Thunder). Korzystalismy z niego kilka tygodni. Zobacz sobie na Amazonie. Jesli kupujesz od Amazona i placisz powyzej £25 wysylke do Polski masz za darmo.
    • ladnyusmiech Re: Fotelik samochodowy- jaki? 07.08.13, 13:06
      Ja mam maxi-cosi priori. Lubię go bardzo. Dziecko głęboko w nim siedzi (porównywałam z chicco ale w nim tak płytko siedział że trudno mi było sobie wyobrazić ochronę podczas zderzenia szczególnie bocznego). I przede dobrze wypadł na testach, oczywiście w przedziale cenowym na który mnie stać.
      Wszystko zależy od kwoty jaką możesz przeznaczyć. Wejdź na fotelik.info i sprawdź jak wypadają w testach.
      Jeszcze jedno mogę doradzić. Zabierz dziecko do sklepu z fotelikami i przymierz Malca do modelu, który cie zainteresuje. Mi tak dwa dobre foteliki odpadły. Dobre i w testach i w opiniach i dość drogie. Popełniłabym duży błąd gdybym kupiła któryś z nich przez internet.
      • agnieszkag82 Re: Fotelik samochodowy- jaki? 15.08.13, 17:26
        Ja również mam ten fotelik. Drugiego synka już w nim wożę i jestem b zadowolona, na tyle, że starszemu też kupiłam maxi cosi. tapicerka łatwo się ściąga i dobrze się pierze, nie wyblakła jest wygodny dla dziecka - potrafi sobie w nim pospać. Ja go zobaczyłam w sklepie stacjonarnym a kupiłam przez internet - ok 200 zł taniej
    • mushencja Re: Fotelik samochodowy- jaki? 10.08.13, 11:59
      a kilogramowo to ile ma? moja siostra ma juz takiego 20miesiecznego szkraba i ma fotelik oasys 2-3, jest zadowolona. przede wszystkim patrz na atesty i certyfikaty jakie ma.
      • thea19 Re: Fotelik samochodowy- jaki? 13.08.13, 22:01
        atesty i certyfikaty to ma wszystko co jest w legalnej sprzedazy. nawet krzeslo do karmienia ma atesty a dziecka sie w nim autem nie wozi
        ktos pomyslal i nie bedzie juz (od 2018?) badziewia fotelikopodobnego bo beda nowe atesty i znikna te bejbidizajny i inne karetera (oby)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka