Dodaj do ulubionych

3l -6 godzin bez siusiu

17.12.13, 14:35
ile 3 letnie dziecko nie odpieluchowane moze nie sikac. dzisiaj corce sciagnelam pieluche ok godz 9 czystej nie zalozylam. potem opieke przejal tatus mnie nie bylo w domu wrocilam ok 13 bylam zdziwiona ze nie bylo wpadki ale jak sie okazalodziecko do chwili obecnej nie sikalo. zalozylam pieluche moze cos zrobi.do tej pory chodzac bez pieluchy nie wstrzymywala siusiu
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: 3l -6 godzin bez siusiu 17.12.13, 15:08
      nie wiem po co zakladac jak sie juz zdjelo.
      Dziecko najwyrazniej kontroluje potrzebe, moze zapomnialo co ma zrobic?
      Wg mnie to normalne ze wytrzymuje 6 godzin w tym wieku o ile sie nie opilo wody i nie objadlo arbuzem.
      • mikams75 Re: 3l -6 godzin bez siusiu 17.12.13, 21:49
        przypomnial mi sie nasz rekord - niespelna dwulatka wytrzymala 12 godzin w podrozy (ale w samolocie wiadomo suche powietrze) i jeszcze z krzykiem sobie sciagala pieluche w samolocie, bo nagle zauwazyla i zaczela jej "przeszkadzac" a zalozylam jej bo sie obawialam, ze zasnie i pomoczy wszystko (do spania jej zakladalam jeszcze).
    • sunlife44 Re: 3l -6 godzin bez siusiu 17.12.13, 16:47
      mój syn w lutym skończy 3 lata i całą noc nie sika pod warunkiem że wysiusiał się wieczorem i potem mało albo nic nie pił.
      moim zdaniem to normalne. nie zakładaj już pieluchy może to czas że już kontroluje potrzebę siusiania
      • aniaurszula Re: 3l -6 godzin bez siusiu 17.12.13, 22:19
        noc to inna sprawa,starsza corka mogla pic duzo i tak tez robila a sucha pielucha a potem bez wpadek juz po 2 urodzinach. ta jest inna bo ma problemy zdrowotne ktore tez maja wplyw na odpieluchowanie.
    • budzik11 Re: 3l -6 godzin bez siusiu 17.12.13, 18:38
      Może mało piła po prostu. Moja potrafiła w tym wieku spokojnie 5-6 godzin wytrzymać w podróży (ja musiałam w tym czasie skorzystać z toalety, ona szła ze mną i nic nie robiła).
      • aniaurszula Re: 3l -6 godzin bez siusiu 17.12.13, 20:05
        bylam zaniepokojona bo nigdy jej sie to nie zdarzylo, corka ma problemy rozwojowe,nie mowi i przez to mamy utrudnione odpieluchowanie nim dobiegnie i pokaze juz jest kaluza. sa tez dni ze wogole nie kontroluje sie chodzi mokra i zero reakcji a sa dni ze nawet majac pieluche korzysta z toalety. corka zrobila siusiu ok 15.30 czyli dosc dlugo wytrzymala jak na dzien ale potem nadrobila kilkakrotnym korzystaniem z toalety.
    • leeah Re: 3l -6 godzin bez siusiu 17.12.13, 21:29
      8h w podróży, nie chciała się wypróżnić na żadnym postoju, miała jakieś 2,5roku.
      • aniaurszula Re: 3l -6 godzin bez siusiu 17.12.13, 22:16
        u mnie to norma ze w podrozy nie korzystam z toalety od najmlodszych lat.tylko ciaza powodowala ze umialam sie zalatwic w publicznej toalecie. ale dziecko bylo w domu i napewno nie bylo odwodnione. tak sytuacje mielismy jak mala miala 18 mcy nie siusiala,pielucha byla sucha ale byla juz na granicy odwonienia (wymioty,biegunka). starsza jak zaczela korzystac z toalety na wszelkie wyjazdy zabieralam wlasny nocnik i z niego korzystala bo publiczne toalety i siusianie pod krzaczek odpadalo.
        • leeah Re: 3l -6 godzin bez siusiu 18.12.13, 12:36
          jechaliśmy z nocnikiem, nakładą, proponowaliśmy trawkę. Pare godzin to nic groźnego smile
    • aniaurszula Re: 3l -6 godzin bez siusiu 17.12.13, 22:20
      piszac ten post balam sie ze corce zatrzymal sie mocz z powodu jakies choroby ale widze ze to moze byc normalne
      • dominikanj1 Re: 3l -6 godzin bez siusiu 18.12.13, 02:12
        nie panikuj, mój syn w nocy wytrzymuje te 10-12 godzin i to norma. a w nocy tez popija moje mleko czasem. rekord pobił gdy przed spaniem sikał ok 21 a rano nie miał czasu i nie dal się nagonić aż do 11 a później biegiem leciał smile
        • anusia_magda Re: 3l -6 godzin bez siusiu 18.12.13, 09:35
          u nas po okresie gdzie córka sikała często, doszło do tego że czasem w przedszkolu nie sikała w ogóle czyli ok. 8 godz., ( ma 3 lata) tak mi przynajmniej mówiła i byłam w stanie w to uwierzyć bo jak wróciła do domu to nasikała pół nocnika. Po takim epizodzie zawsze podaję żuravit żeby sie bakterie nie zalęgły, poza tym zbadałam mocz i był ok... a w nocy wiadomo że wytrzymuje jeszcze dłużej...
        • aniaurszula Re: 3l -6 godzin bez siusiu 18.12.13, 22:07
          wg mnie w nocy sie nie sika,starsza corka tez bardzo zadko korzystala i korzysta w nocy z toalety chyba ze ma problem z pecherzem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka