iza_i_maciek 14.08.04, 14:39 mam pytanie: kiedy można podawać potrawy cieplejsze nniż 37 stopni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagunia Re: jedzonko 37 stopni 14.08.04, 14:55 a to dopiero nigdy nie mierzylam temperatury pokarmow dziecka nawet jak juz przeszlam na mleko z butelki, to termometr mam w rece - nie zdarzylo sie, zeby mlody sie poparzyl, albo skrzywil chocby. zupki i inne pokarmy na cieplo wlewam na talerz jak ostygna nieco i podaje po sprobowaniu, albo dmucham, albo robie samolociki i w locie na lyzeczce stygnie Odpowiedz Link Zgłoś
amama2 Re: jedzonko 37 stopni 14.08.04, 22:46 Witam! Jestem mamą dwójki pociech: córeczki(5 lat) i synka (4 miesiące) i naprawdę pierwsze słyszę o mierzeniu temperatury jedzonka. Zawsze jak robię czy to mleko czy podgrzewam zupkę to najpierw sama próbuję i dopiero podaję, ewentualnie trochę studzę czy dmucham. Nigdy moje dzieci się nie poparzyły ani nie miały żadnych dolegliwości pokarmowych. Pozdrawiam. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś