Dodaj do ulubionych

Baby orajel

31.01.14, 11:58
Witam. Czy ktoś stosował też żel u swojego dziecka?
Na aukcji podane jest że jest od 2 rż czy ktoś stosował go u młodszego dziecka?
Obserwuj wątek
    • sunlife44 bobodent 31.01.14, 12:50
      jeśli chodzi o ząbkowanie ja stosowałam bobodent
      • calineczkafu Re: bobodent 31.01.14, 13:27
        Na nazze dziecko dzialala tylko Camilia jest na rumianku to tez go wyciszalo. Lekarka mowila nam ze te zele sa o kant d... rozbic bo dziecko i tak wiekszosc polyka.
        • sunlife44 Re: bobodent 31.01.14, 13:52
          nam to samo powiedziała pediatra.
          A do tego np. że bobodent NIE LECZY tylko uśmierza ból. A ja zawsze byłam przekonana że on choć w małym stopniu podleczy bolące dziąsła czy afty a tu nic...

teraz nasz 3 latek ma 2 afty w buzi bo wkładał tam ciągle paluszki i bobodent w ogóle mu tego nie leczy a używamy już go 4 dzień..
          • ichi51e Re: bobodent 31.01.14, 17:14
            Zele na zabkowanie znieczulaja miejscowo. Nie lecza. Przetestiwalam na sobie bo bylam ciekawa jak to dziala - dziala ok 10 sec - moze na dziecku (mniejsze?) dluzej ale nie sadze zeby moglo dzialac duzo dluzej. Camila ma wyciag z rumianku - ten ma wlasciwosci dezynfekujace - wiec zapobiega (moze) infekcji? Nie znieczula.
            • calineczkafu Re: bobodent 31.01.14, 17:19
              No, ale też trochę wycisza dziecko. U nas jak już było bardzo źle to podawałam czasem nawet Nurofen, tylko, że mniejszą dawkę niż zwykle na gorączkę. A nasze dziecko naprawdę bardzo, bardzo źle znosiło ząbkowanie sad
          • calineczkafu Re: bobodent 31.01.14, 17:15
            Jak już mówiłam u nas tylko Camilia, a próbowaliśmy nawet Sachol niby dla dorosłych, ale nic z tego. Na afty rewelacyjnie uśmierza ból i goi Dentosept A. Ja go stosuję u siebie, ale warto by zapytać pediatrę, czy będzie to odpowiednie dla 3 latka. Ale on świetnie znieczula i 2-3 dni aft nie ma.
            • calineczkafu Re: bobodent 31.01.14, 17:17
              Tu go masz w zakładce ząbkowanie/ dzieci i niemowlęta. A pod spodem napisane że nie stosować u dzieci poniżej 12 lat smile hehe smile
              Najlepiej pytać pediatrę, chociażby zadzwonić. Bo skład to w zasadzie same zioła i ten środek znieczulający.
              naszeapteki.pl/product-pol-1378-Dentosept-A-plyn-25ml.html
            • sunlife44 Re: bobodent 31.01.14, 18:51
              na ulotce napisali że Szczególnie ostrożnie stosować u dzieci do 7 roku życia.
              www.doz.pl/apteka/p4955-Dentosept_A_plyn_25_g
    • lianis Re: Baby orajel 31.01.14, 16:09
      Kupilam za stanow, stosowalam u mlodego jak zabkowal, pierwsze zeby szly mu jak mial 8-9 mies. Widac bylo natychmiastowa ulge, stosowalam do wyjscia piatek, bo moj syn masakrycznie przechodzil zabkowanie, dodatkowo niejednokrotnie ratowalam sie ibupromem na noc, potem oddalam dla siostrzenicy jak zaczela zabkowac.
    • meg.123 Re: Baby orajel 31.01.14, 16:34
      Żel stosowałam u starszego syna i faktycznie pomagał teraz w polsce jest chyba niedostępny, przynajmniej tak mi powiedzieli w kilku aptekach, że został wycofany, ciekawa jestem dlaczego?
      • jotka_k Re: Baby orajel 01.02.14, 18:11
        Stosuję Orajel u drugiego już dziecka, stosowałam od początku ząbkowania czyli od mniej więcej 7 miesiąca życia
        wszystkie Bobodenty, Dentinoxy i inne u nas dostępne są do niczego, Orajej faktycznie działa smile
    • mynia_pynia Re: Baby orajel 01.02.14, 19:30
      Miałam ten żel, nadal mam, sama się nim znieczulałam na ósemki, siostrze pożyczałam też na dziąsełka przy ósemkach, itp.
      Syn nie potrzebował tego cuda.
      To mocno znieczula, można sobie jęzor przygryź wink.
    • koko7712 Re: Baby orajel 20.04.14, 18:56
      ODRADZAM!!! Oto ostrzeżenie na temat stosowania benzokainy u małych dzieci: www.fda.gov/forconsumers/consumerupdates/ucm306062.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka