Dodaj do ulubionych

No to jutro idziemy do szpitala

17.08.04, 09:53
No właśnie, jutra mamy się stawić w szpitalu. mam nadzieję, że po badaniu i
załatwieniu formalności wrócimy do domu, żeby we czwartek rano stawić się na
zabieg. Igły, narkoza, szpital przerażają mnie, ale może jakoś oboje
przeżyjemy te trzy dni.
Obserwuj wątek
    • kachwi1 Re: No to jutro idziemy do szpitala 17.08.04, 10:10
      Iskra, nie wiem, czy ty będziesz przechodzić przez to wszystko, czy Twoje
      dziecko. W sumie nieważne. Trzymajcie się i jeśli to chodzi o dzieciaczka, to
      pamiętaj, że wyczuje twoje nerwy na kilometr. Staraj się być spokojna, to
      łatwiej przejdzie przez to również maluch.
      Pozdrawiam serdecznie.
      Kasia
      • iskra14 Re: No to jutro idziemy do szpitala 17.08.04, 10:35
        Niestety chodzi o Miśka i wodniaka jądra. Podobno dzieciaki całkiem nieźle to
        znoszą, ale szpital i chirurg to zawsze szpital.
        • kachwi1 Re: No to jutro idziemy do szpitala 17.08.04, 11:52
          dzieciaki przystosowują się niesamowicie do sytuacji. mój pięciolatek w
          szpitalu był już kilka razy (złamania, zapalenie płuc, i różne inne -
          generalnie znam już wszystkie oddziały na niekłańskiej). i jeśli ty nie
          będziesz panikować, mały się szybko przestawi, że po prostu tak ma być i tyle.
          pewnie, że to zawsze szpital, przeżycie, ingerencja. ale zdarzają się gorsze
          rzeczy, trzeba patrzeć na to z tej strony. uściskaj miśka mocno.
          ps. polecam książkę "franklin idzie do szpitala". to jest seria o żółwiku,
          wydawana również w polsce. każda książeczka to jakby oddzielny odcinek o ważnym
          życiowym wydarzeniu (jak szpital, pierwszy dzień w szkole, narodziny rodzeństwa
          i takie tam). naprawdę fajna.
          • iskra14 Re: No to jutro idziemy do szpitala 17.08.04, 13:04
            Dziękuję za słowa otuchy. Potrzeba takich słów. wiem, że są gorsze rzeczy i
            staram się nie panikować- byle do piątku, bo gdy wszystko będzie dobrze, to
            powinniśmy być wtedy w domu. serię o Franklinie bardzo dobrze znamy mamy kilka
            książek, a ta o operacji jest ulubioną. Mały w ogóle lubi bawić się w lekarza
            (ale z babcią) i wszystko musi być dokładnie z książką "Księga życia dziecka",
            gdzie jest rozdział o szpitalu, lekarzach itd. Michał ma 4 lata, wie, że czeka
            go zabieg, pobieranie krwi zniósł bardzo dzielnie - widać było, że jest to dla
            niego bardzo nieprzyjemnej, ale zero płaczu, nawet się porządnie nie skrzywił.
            • kachwi1 Re: No to jutro idziemy do szpitala 17.08.04, 13:10
              tak, nasze dzieci czasami nas zaskakują, takie są dzielne. a do którego
              szpitala idziecie?
              • iskra14 Re: No to jutro idziemy do szpitala 17.08.04, 13:32
                Do Instytutu Matki i Dziecka, na wizytach było o.k. Nie szukałam żadnych opini,
                bo bywa różnie. Wszystko zależy na jakich ludzi w danym momencie się trafi. Poza
                tym jest dosyć blisko, bo mieszkamy na Bemowie, więc tam pojechaliśmy, gdy
                zobaczyliśmy, co się dzieje.
                • kachwi1 Re: No to jutro idziemy do szpitala 17.08.04, 13:36
                  na pewno będzie dobrze. tylko pogadaj z Miśkiem najpierw o tym, żeby nie było
                  zaskoczenia. może opowiedz, co będzie, gdzie i jak. mój syn woli wiedzieć
                  wcześniej. może się na pewne rzeczy odpowiednio przygotować. nerwy są i tak,
                  ale jak z zaskoczenia to jest zawsze płacz i panika.
                  • verdana Re: No to jutro idziemy do szpitala 17.08.04, 13:49
                    Moze Cię to zaskoczy, ale moje sześciolatka była kiedyś dwa dni w szpitalu na
                    dosyć nieprzyjemnych badaniach i co? Bardzo jej sie podobało... Do dziś
                    wspomina, jak było fajnie, nie mówiac już o jakieś surówce z selera, do poziomu
                    której nie udało mi sie nigdy wznieść w domu.
                    • kachwi1 Re: No to jutro idziemy do szpitala 17.08.04, 14:36
                      niezłe, hehe.
                      trafiła pewnie na fajne koleżanki.
                      dzieciaki są jednak niesamowite.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka