Dodaj do ulubionych

Prezent dla 3 -latka

18.03.14, 22:28
Witam, drogie mamy czy możecie mi podpowiedzieć jaki prezent można sprawić 3 letniemu chłopczykowi na urodziny?
Syn ma sporo zabawek, żadną się nie bawi. Bardziej interesują go kable, magnetofony, stare telefony. Puzzli ani rysowania nie lubi. Rowerek na sezon wiosenno - letni będzie miał po siostrze.
Naprawdę, brakuje mi pomysłów, bo nie chciałabym kupować kolejnej rzeczy, która bedzie zawalała pokój.
Z góry dziękuję za wszelkie propozycje, rady i pomysły.
Obserwuj wątek
    • asiulek04 Re: Prezent dla 3 -latka 19.03.14, 00:20
      sa rozne zestawy konstrukcyjne dla 3 latkow, moze tez mikrfon do karaoke, albo mini keybord??
    • miska-moniska Re: Prezent dla 3 -latka 19.03.14, 17:58
      Pianinko z mikrofonem ma. Samochody do rozkrecania też ma - owszem podobają mu się.
      Myślałam o warsztacie, ale to duża zabawka, a już nie mam miejsca w pokoju na stawianie tych zabawek smile
      Jakies inne pomysły?
      • panizalewska Re: Prezent dla 3 -latka 19.03.14, 20:07
        Ale nie musi to być przecież RZECZ. Możecie np na jakimś portalu zakupów grupowych wybrać atrakcję dla całej rodziny, zrobić wielkie magiczne show z wręczaniem biletu i pójść / pojechać się zabawić w jakieś ekstra miejsce? Konie / kucyki, albo inne zwierzaki?
        • miska-moniska Re: Prezent dla 3 -latka 19.03.14, 20:31
          Niestety, musi to być rzecz - a to z tego względu że mam dwoje dzieci, różnica jest dokładnie 2 lata, więc urodziny obchodzą razem w sensie jednej imprezy. Skoro starszej córce kupujemy prezent rzeczowy, syn też musi dostać "cos".
          3 latek nie zrozumie, że dostał wyjazd.
          Oczywiscie, materialnie prezenty nie muszą mieć takiej samej wartości ( syna i córki), ale musi być to jakas zabawka smile
    • mikams75 Re: Prezent dla 3 -latka 19.03.14, 20:24
      gry? np. spadajace malpki?
    • ichi51e Re: Prezent dla 3 -latka 19.03.14, 20:42
      Kulodrom? Domino? youtu.be/DN92s2sosdk
      • miska-moniska Re: Prezent dla 3 -latka 20.03.14, 10:58
        Domino super! Za 3 lata bedzie ekstra )
        • mikams75 Re: Prezent dla 3 -latka 20.03.14, 12:13
          kulodrom sam w sobie jest bardzo fajna zabawka dla 3latka, ale poszukaj prostrze modele - spory jest wybor, sa tez plastikowe, gdzie raz zlozony trzyma sie i nie trzeba misternie kosteczek w rzadku ukladac.
        • ichi51e Re: Prezent dla 3 -latka 21.03.14, 19:11
          Domino 3 latek mojego brata ukladal. To wyglada kosmicznie w rzeczywistosci te zestawy sa proste - tylko trzeba cierpliwosci. Ale maja cos takiego ze nawet jak ci sie przewali to chcesz jeszcze i jescze... suspicious a jakie wariacje mozna budowac suspicious moj synek 20 miesieczny nie uklada ale lubi jak ja mu ukladam a on moze przewalic big_grin
          Kulodromow nie buduje ale puszcza kulki jak ja zbuduje. Mamy te od 1.5 roku.
          • mikams75 Re: Prezent dla 3 -latka 21.03.14, 19:24
            jak bedzie sobie taki rzadek 3latek ukladal i co i raz mu sie cos przewroci i poleci calosc, to sie niezle bedzie frustrowac....
    • mama-ola Re: Prezent dla 3 -latka 20.03.14, 11:41
      miska-moniska napisała:

> Witam, drogie mamy czy możecie mi podpowiedzieć jaki prezent można sprawić 3 le
      > tniemu chłopczykowi na urodziny?

> Syn ma sporo zabawek, żadną się nie bawi.

> musi być to jakas zabawka

Zatem wszystko jedno, co mu kupisz.
      Jak nie ma zawalać pokoju, kup małe rzeczy - świecący breloczek, tęczową spiralę i inne cuda, którymi zachwycają się dzieci. Możesz ponumerować drobiazgi i urządzić synowi loterię. Losuje los z numerem 5, a ty wyciągasz "prezent nr 5" i ta-da-da-dam! wręczasz breloczek. Jak się nacieszy breloczkiem, wyciąga następny los i tak aż do końca.
    • maja.london888 Re: Prezent dla 3 -latka 22.03.14, 19:24
      A może książki? Polecam Gruffala albo coś z serii o słoniu Elmerze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka