Dodaj do ulubionych

BASEN????????????

19.08.04, 20:22
Dziewczyny może któraś wie od jakiego miesiąca można z maleństwem chodzić na
normalny basen?

POZDRAWIAM
Mama Matiego i Maćka
Obserwuj wątek
    • koala3 Re: BASEN???????????? 19.08.04, 20:33
      zależy, jaki to basen - jeśli z całkowicie chlorowaną wodą, to na pewno nie
      zaleca się tam chodzenia z niemowlęciem. Natomiast woda np. w aquaparkach jest
      ozonowana i częściowo chlorowana - w takie miejsce można pójść już z 2-
      miesięcznym maluchem. Ważna jest też temperatura - powinna mieć chyba powyżej
      30 stopni.
    • anfido Re: BASEN???????????? 19.08.04, 20:59
      Dziecko musi umieć trzymać sztywno główkę i nie może byc żadnych przeciwwskazań
      lekarskich. Ja niestety z młodszym synkiem na razie na basen nie mogę chodzić,
      bo ma wadę serduszka.
    • larenata Re: BASEN???????????? 19.08.04, 21:14
      My byliśmy z Mają jak skończyła trzy miesiące smile Na normalnym chlorowanym smile
      Nic jej nie jest smile Pozdrawiam!
      • tymulek Re: BASEN???????????? 19.08.04, 21:44
        ja mysle ze warto pojsc na basen gdzie przede wszystkim bedzie instruktor,
        ktory podpowie i pokaze jak z dzieckiem sie bawic w wodzie, mysle ze to
        wazne....i pewnie drozsze
        • matmam Re: BASEN???????????? 19.08.04, 22:26
          Tylko niestety u nas nie ma instruktora i z tego co wiem to woda jest
          chlorowana natomiast co do temperatury to napewno ma 30 stopni przynajmniej w
          tym baseniku dla dzieci.Basen jest nowy naprawde SUPER i chętnie wybrałabym się
          z maleństwem ale on ma dopiero 5-ty miesiąc i troche się boje.
          • anja_mama-kuby Re: BASEN???????????? 20.08.04, 10:02
            No coś Ty! Przecież to już "duże" dziecko! Jeśli on oczywiście to polubi.
            Chodziłam z Kubą do szkółki dla dzieci od 6-tego miesiąca. Teraz UWIELBIA wodę,
            baseny, jeziora. Wspaniale się rozwija, szybko zaczął chodzić, jest bardzo
            sprawny fizycznie. Ale ja też uwielbiam pływać, więc chcę go tym zarazić smile
            Ania
            • jaroosi Re: BASEN???????????? 20.08.04, 10:12
              Witam,
              drogie dziewczyny powiedżcie jaki koszt jest takich wypraw z maluszkiem i gdzie
              w Krakowie mogę się wybrać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka