matmam 19.08.04, 20:22 Dziewczyny może któraś wie od jakiego miesiąca można z maleństwem chodzić na normalny basen? POZDRAWIAM Mama Matiego i Maćka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koala3 Re: BASEN???????????? 19.08.04, 20:33 zależy, jaki to basen - jeśli z całkowicie chlorowaną wodą, to na pewno nie zaleca się tam chodzenia z niemowlęciem. Natomiast woda np. w aquaparkach jest ozonowana i częściowo chlorowana - w takie miejsce można pójść już z 2- miesięcznym maluchem. Ważna jest też temperatura - powinna mieć chyba powyżej 30 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
anfido Re: BASEN???????????? 19.08.04, 20:59 Dziecko musi umieć trzymać sztywno główkę i nie może byc żadnych przeciwwskazań lekarskich. Ja niestety z młodszym synkiem na razie na basen nie mogę chodzić, bo ma wadę serduszka. Odpowiedz Link Zgłoś
larenata Re: BASEN???????????? 19.08.04, 21:14 My byliśmy z Mają jak skończyła trzy miesiące Na normalnym chlorowanym Nic jej nie jest Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tymulek Re: BASEN???????????? 19.08.04, 21:44 ja mysle ze warto pojsc na basen gdzie przede wszystkim bedzie instruktor, ktory podpowie i pokaze jak z dzieckiem sie bawic w wodzie, mysle ze to wazne....i pewnie drozsze Odpowiedz Link Zgłoś
matmam Re: BASEN???????????? 19.08.04, 22:26 Tylko niestety u nas nie ma instruktora i z tego co wiem to woda jest chlorowana natomiast co do temperatury to napewno ma 30 stopni przynajmniej w tym baseniku dla dzieci.Basen jest nowy naprawde SUPER i chętnie wybrałabym się z maleństwem ale on ma dopiero 5-ty miesiąc i troche się boje. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_mama-kuby Re: BASEN???????????? 20.08.04, 10:02 No coś Ty! Przecież to już "duże" dziecko! Jeśli on oczywiście to polubi. Chodziłam z Kubą do szkółki dla dzieci od 6-tego miesiąca. Teraz UWIELBIA wodę, baseny, jeziora. Wspaniale się rozwija, szybko zaczął chodzić, jest bardzo sprawny fizycznie. Ale ja też uwielbiam pływać, więc chcę go tym zarazić Ania Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: BASEN???????????? 20.08.04, 10:12 Witam, drogie dziewczyny powiedżcie jaki koszt jest takich wypraw z maluszkiem i gdzie w Krakowie mogę się wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś