Dodaj do ulubionych

Jeden mały pokój na dzieciaki?????/

21.08.04, 13:20
Hej,
dziewczyny,często czytam,czasem się udzielam a teraz potrzebuję rady.
MAm córkę 5lat i synka 3 lata, 2 pokoje.W jednym my w drugim oni.Ola teraz
idzie do zerówki ,pokój jest bardzo nieustawny (nowe budownictwo ale tam była
kuchnia -jest przerobiony)..Czy ktoś może mi pomóc w "przeróbce" na :
niedługo dwa łóżka i raczej jakieś biurko?
Ania
Obserwuj wątek
    • donatta Re: Jeden mały pokój na dzieciaki?????/ 21.08.04, 13:38
      Wstaw łóżko piętrowe. W Ikei są takie niższe (mniejsze obawy, że dzieciak
      spadnie), niezbyt drogie, z nielakierowanego drewna, więc możesz je nawet na
      kolorowo pomalować. Albo samo łóżko do góry, a pod spodem wnęka na biurko - to
      też duża oszczędność przestrzeni. Tylko to drugie rozwiązanie oznacza spanie
      bardzo wysoko.
      Moje dzieciaki mają co prawda wielki pokój (za to na trójkę), ale kupiłam im
      takie właśnie łóżko piętrowe i jestem b. zadowolona. Córka śpi do góry, młodszy
      syn na dole. Super sprawa. A jaka radość dla dziecka. Ja bym oszalała z radości
      gdybym takie miała te dwadzieścia parę lat temusmile))
      • klubaanna Re: Jeden mały pokój na dzieciaki?????/ 23.08.04, 18:39
        Dzięki,ale
        ja się jaokś boję tego piętrowego,ze mi wyleci złóżka.
        Oni sie tak kotłuja jak śpią,że aż strach.
        Dzieci maja 5 lat i 3.
        Ja tez myslałam op piętrowym,ale...
        To chyba cos takiego jak : i chcę i boję się...
        Ania
        • marzek2 Re: Jeden mały pokój na dzieciaki?????/ 23.08.04, 18:56
          MIesiąc temu kupiliśmy łóżeczko piętrowe z Ikei dla naszych córeczek, które mają
          trochę ponad 4 i 2,5 roczku... W związku z trzecią ciążą, potem wszyscy będą w
          jednym pokoju. Starsza śpiąca na górze córeczka jest straszną wiercipiętą,
          naprawdę zasypia z głową na północ budzi się na południe, siada we śnie
          itp.Ale... mam zdolnego męża - dorobił jeszcze jedną deskę zabezpieczającą na
          górze a dodatkowo w "dziurze" na drabinkę u góry drzwiczki otwierające się do
          środka, więc mała jeśli się nawet o nie oprze (oczywiście na noc są zamykane
          przez córeczkę) to nie wypadnie. Śpią tam od miesiąca i działa, ja jestem
          spokojna naprawdę. Polecam Ci adres www.pietrus.pl to jest firma produkujące
          różnorakie łóżeczka dla dzieci, mają też zestawy podwójne z dolną szufladą, w
          której jest materac dla drugiego dziecka. Ja się nad tym zastanawiałam, ale nie
          mam miejsca w pokoju na rozkładanie tego drugiego materaca... dlatego łóżeczko
          piętrowe z Ikei (ma 1,52 cm i kosztuje 250 zł bez materacy).
          • klubaanna Re: Jeden mały pokój na dzieciaki?????/ 24.08.04, 10:17
            Dzieki,
            naprawde wielkie dzieki wam za pomoc.
            Zaraz wejdę na strone łóżek i popatrzę.
            A potem pokombinuje z mężęm wink)
            Pozdrawiam
            Ania
            • marzek2 Re: Jeden mały pokój na dzieciaki?????/ 24.08.04, 13:08
              Tutaj masz link do strony z tym łóżeczkiem z Ikei, niestety są już nowe ceny i
              teraz kosztuje ok 280 zł... ale chyba i tak to tanio.

www.ikea.pl/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&productId=12286&langId=-27&parentCats=10103*10141
              • donatta osłona 24.08.04, 14:25
                Ja tylko chciałam dodać, że do łóżka Tordal z Ikei można dokupić taką dodatkową
                osłonkę na bok, przyczepianą do górnego łóżka. Nic wielkiego, ale zawsze
                ochroni.
                • klubaanna Re: osłona 24.08.04, 19:40
                  Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc wink)
                  i nad ta osłonką tez warto sie zastanowić
                  Pozdrawiam
                  Ania
    • saba76 Re: Jeden mały pokój na dzieciaki?????/ 24.08.04, 19:47
      proponue 2zestawy biurko nadole a spanie na antreesoli-cos jak piętrowe łozko,a
      na dole onbok biórka moze nawet szafka
      masz osobne spania-0bez tego niewyjdzie przy odmienbnej płci bo wczesniej czy
      puźniej bedzie trzeba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka