karo82 26.09.04, 23:21 Dlaczego tylko w duzych miastach.A co z mniejszymi miastami.Kiedy tam dotrzecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cheyenna Re: Konkurs "Najmilszy Brzdąc w Polsce" 28.09.04, 15:02 zapraszam do Bialegostku, cos omijacie nasze regiony??????? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaijulia Re: Konkurs "Najmilszy Brzdąc w Polsce" 28.09.04, 15:40 Zapraszam do Lublina, gdzie mieszkają najmilsze, najładniejsze i najsłodsze dzieciaczki świata; Odpowiedz Link Zgłoś
elgosia Re: Konkurs "Najmilszy Brzdąc w Polsce" 28.09.04, 16:46 Pisałam już o tym na poprzednim wątku na temat konkursu. Uważam, że taki konkurs jest głupi i niesprawiedliwy, bo: po pierwsze wszystkie dzieci są przemiłe, po drugie porównywanie dzieci w przedziale wiekowym od 0 do 4 lat mija sie z celem, no bo jak półroczniak, choćby najmilszy może "przebić" czarującą, zalotną 3latkę,a po trzecie, nawet jeśli my traktujemy to jako zabawę, starsze dzieci mogą nie zrozumieć dlaczego nie wygrały. Mój brzdąc jest dla mnie nalmilszy i nie potrzebuję takich konkursów, by się o tym przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
lawia Re: Głupota, głupota i jeszcze raz głupota 29.09.04, 13:30 Popieram Cię elgosiu Wszystkie dzieci są najmilsze, najsłodsze i najukochańsze i nie trzeba do tego żadnych konkursów, które są organizowane wyłącznie dla mam z przerostem ambicji. A teraz możecie mnie zlińczować lub nie Odpowiedz Link Zgłoś
basha Re: Konkurs "Najmilszy Brzdąc w Polsce" 28.09.04, 23:01 Hmmm, Dolny Śląsk też olaliście? Gdzie Wrocław? Nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Konkurs "Najmilszy Brzdąc w Polsce" 29.09.04, 13:51 Konkursy, gdzie ocenia się urodę dzieci to po prostu demoralizacja. Szkodza i tym, co nie wygrały i w jeszcze większym stopniu tym co wygrały. Co przyjdzie dziecku z wiedzy "że jest najładniejsze" - chyba nic dobrego. Nigdy nie zgodziłabym się, żeby za jakąkolwiek sumę moje dziecko było uczone od małego, że jest ważne, czy ktoś jest ładny czy nieładny. I ze najładniejsi są najlepsi - bo wygrywają. Pismo, które organizuje taki konkurs zmarło dla mnie śmiercią cywilną. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzialat3 Re: Konkurs "Najmilszy Brzdąc w Polsce" 18.10.04, 23:55 Jestem mama 3-letniej Zuzi. Bylam na tej akcji w Gdyni i bylo super. Wreszcie w hipermarkecie mozna nie tylko wydac pieniadze, ale tez naprawde milo spedzic czas. Odebralam juz zdjecie mojej córki – jest super! A cala moja rodzina domaga sie odbitek! Moje dziecko wyszalalo sie podczas zabaw, a ja mialam wreszcie chwile wytchnienia. Moi drodzy, moim zdaniem, jesli ktos daje dzis cos za darmo (a przeciez nie placilo sie nic za ta impreze), co w tych czasach jest rzadkoscia to tylko nalezy sie z tego cieszyc i popierac! Przeciez nikt nikogo nie zmusza do brania w tym udzialu!!! A co do kwestii samego konkursu to przeciez nie jest poszukiwane najladniejsze dziecko, tylko najmilsze. Wiadomo, ze dla kazdego rodzica to wlasnie jego dziecko jest najpiekniejsze i tak bedzie zawsze. W Gdyni wygral jakis chlopiec – widzialam jego zdjecie – fajny dzieciak, który ma w oczach to cos! Apeluje wiec – mniej zawisci, mniej postaw roszczeniowych i wiecej poczucia humoru! Pozdrawiam wszystkich, Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
ilonaart Re: Konkurs "Najmilszy Brzdąc w Polsce" 30.09.04, 15:29 dlaczego tylko w dużych miastach ?? a w mniejszych to już dzieci nie ma , co ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ankanka Re: Konkurs "Najmilszy Brzdąc w Polsce" 30.09.04, 20:24 Dzieci może i są,ale nie ma dużych centrów handlowych z dużą ilością ludzi,ktorzy zostawią dużą ilość pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jotika Re: Konkurs "Najmilszy Brzdąc w Polsce" 30.09.04, 15:52 z konkursami dla dzieci jest generalnie niesprawidliwie- moje dziecko kiedys zbieralo naklejki z Kubusia, jak zebralo, dzielnie zapakowalismy do koperty a potem jak długo nic nie przychodzilo, zadzwonilismy do producenta- okazało sie,ze nie ma juz nagród bo sie skonczyły!! a jak ja mialam wytlumaczyc to trzylatkowi, ktory dzielnie pijał soczki i zrywal naklejki w nadziei na upragnioną nagrodę ??? wiec od tamtej pory wszelkie konkursy (bez loteri fantowych gdzie kazdy los wygrywa) omijamy szerokim łukiem. a poza tym - znów Centra Handlowe - jakby nie bylo innych fajnych miejsc na spacery z dziećmi ! marketing kosztem dzieci, ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
lolek33 Re: Konkurs "Najmilszy Brzdąc w Polsce" 02.10.04, 22:27 Zapomnieliście o Wrocławiu? Odpowiedz Link Zgłoś
beataimaciej Re: Konkurs "Najmilszy Brzdąc w Polsce" 05.10.04, 08:34 Czy najmilsze brzdące są tylko w tych kilku miastach? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnae Re: Konkurs "Najmilszy Brzdąc w Polsce" 06.10.04, 22:09 Jestem mamą 20 miesięcznej Mai.Mieszkamy w Stargardzie Szczec.Z przyjemnośćią wziełyśmy udział w tym konkursie,ale chciałam podzielić się kilkoma uwagami. Dlaczego takie imprezy organizowane są tylko w dużych miastach?Na dodatek wyniki zostały ogłoszone w wydaniu Głosu Szczecińskiego który ukazuje się tylko w szczecinie!!!Bardzo chciałam zobaczyć buzię dziecka które najbardziej się spodobało.Po drugie cała impreza towarzysząca konkursowi to dobry pomysł ale nie przemyślany.hostessy sprawiały wrażenie, że nie cierpią dzieci. Ogólnie moje dziecko wybawiło się i wróciło zadowolone, ale jako mama proponowałabym przygotowywać takie konkursy bardziej starannie.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lyla1 Re: Konkurs "Najmilszy Brzdąc w Polsce" 12.10.04, 08:26 Dziewczyny nie denerwujciesię, że nie mogłyście wziąć udziału w tym pzedsięwzięciu, ze swoimi dziećmi. Ja byłam na tej sesji z Toruniu. Po prostu żenada. Miejsce do zabawy dla dzieci zorganizowano rozsuwając nieznacznie stoliki należące do ogródka przy barze. Łatwo było o wypadek. Atrakcją była zabawa brudną, podziurawioną płachtą z piłeczkami, lekarza żadnego tam nie widziałam, a co do sesji fotograficznej też mam wiele do zarzucenia. WYstarczy, że masz aparat cyfrowy, a zrobisz lepsze zdjęcie niż ten fotograf.Szczerze mówiąc spodziewałam się więcej po organizatorach miesięcznika "Dziecko" Odpowiedz Link Zgłoś
goczi Re: Konkurs "Najmilszy Brzdąc w Polsce" 14.10.04, 15:42 kto by pomyślał jakie cierpiące matki, moim zdaniem konkurs jest super, brałam udział w zeszłorocznej edycji i byłam zadowolona, mimo iż moje dziecko nie wygrało, przecież tu chodzi o dobrą zabawę, no chyba że niektórym chodzi tylko o nagrody. Przecież nic się ciekawego teraz nie dzieje więc dlaczego nażekacie jak ktoś coś fajnego zaproponuje. Ja osobiście popieram taki imprezy, moje dziecko było zachwycone Odpowiedz Link Zgłoś
anna311 Re: Konkurs "Najmilszy Brzdąc w Polsce" 21.10.04, 10:13 Lylo1, tak , jak Romek4, mysle, ze jest Pani niezle sflustrowana mama, która na imprezie byla 5 minut. Mnie udalo sie porozmawiac z bardzo sympatyczna Pania doktor nie tylko na temat zywienia dzieci. Faktem jest, ze Torun nie jest duzm centrum handlowym, ale mój 2.5 letni synek i 6-letnia córka bawili sie przednio. Jako troskliwa matka nie pozwolilabym narazac swoich dzieci na niebezpieczenstwo. Szczerze mówiac dziwie sie, ze Pani nie uciekla. Bylam w ubieglym roku, bylo fajnie, w tym roku równiez i oby w nastepnym bylo podobnie. Dzieciaki dostaly cala mase fajnych nagród, a pragnienie gasily soczkami. Miesieczniku – dziekujemy za przednia zabawe, Szkoda, ze robicie takich imprez tak malo!!! Pozdrawiam, Anna. Odpowiedz Link Zgłoś
romek4 Re: Konkurs "Najmilszy Brzdąc w Polsce" 14.10.04, 16:45 Witam, witam. Moje dziecko tez jest najmilsze i najpiękniejsze, ale Kochani, trochę dystansu do siebie i własnych dzieci. Byłem w Toruniu ze swoim synkiem i przyznam szczerze, że dawno tak dobrze się nie bawił. Nie szukam rozrywek w hipermarkecie, ani dla niego, ani dla siebie, ale zostaliśmy i to na dobre dwie godziny. Aktorzy, którzy to prowadzili ucharakteryzowali go i wspólnie śpiewali, tańczyli. Rzucali piłkami, rozdawali prezenty. Poprosiłem ich nawet o płytę z nagraniami, które prezentowali, ale niestety nie mieli. Ta kolorowa chusta, o której piszesz, może i była trochę brudna. Cóż, jeśli dzieci wchodziły na nią czasami butami i dotykały usmarowanymi rączkami, to trochę się pobrudziła. Ale jak wchodzi do piaskownicy albo kąpie się w jeziorze, to czyhaja na niego gorsze rzeczy. To zabawa, która świetnie rozwija ruchowo, uczy współpracy; zreszą prowadzący mówili to podczas zabawy. Zrobiliśmy sobie zdjęcie, nie wygraliśmy. Ale co z tego. Bawiliśmy się świetnie. Nikt tam nie mówił wprost do dzieci, że stają do jakiegoś castingu i są brzydkie, czy ładne. Mój syn wyszedł stamtąd pełen wrażeń. A jeśli któres dziecko płakało, że nie udało mu się wygrać, to niech rodzice popukają sobie po głowie, bo to ich wina. Każde mogło się bawić, każde dostało jakąś nagrodę i mogło się czuć wyróznione. I nie dostrzegłem tam żadnych niebezpieczeństw. Droga Lylo 1, czy jak Ty się nazywasz, nie wycieraj swoim dzieckiem własnych kompleksów, bo to najgorsza rzecz, do jakiej może posunąć się matka. Jeśli Twoje dziecko płakało, to dlatego, że Ty nakładłas mu do głowy, że staje do konkursu z innymi dziećmi. To nie fair, bo zabawa w Toruniu była przednia i Ty dobrze o tym wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
kacperek GRATTULACJE - prosimy o wiecej !!!! 14.10.04, 18:01 Witam Bylem strasznie ciekawy opini z innych czesci Polski. Zaskoczyliscie mnie. Skad tutaj tyle niegatywnych postow!??!?. "Dziecko" przygotowalo DLA WASZYCH dzeci wspaniala impreze. Mialem przyjemnosc uczestniczyc wraz z moim Kacperkiem w sobote (Fort Wola)w tym wydarzeniu. Impreze uwazam za 100% sukces. Spedzilem tam ok 1,5h mimo ze nei jestem zwolennikiem spedzania wolnego czasu w centrach handlowych. Co najwazniejsze dla organizatorow - pozwolilem sobie zostawic pod bezpieczna opieka Kacperka i wraz z Zona na 20 min zrobilismy sobie przerwe. Niektorzy wypowiadajacy sie na forum nie zrozumieli chyba idei tego typu konkursow. Sam bylem swiatkiem jak niektore mamy staly nad swoimi maluchami zestresowane i wpajajace im "Usmiecnije sie !!!!Chcesz byc najladnieszy - NIE placz itd itp " Straszna presja - To WY wywieraliscie/lyscie na nich ta presje zwyciestwa i pobudzaliscie gorzki smak porazki. Przyjechalem do Fortu wraz z Kacperkiem aby mogl uczestniczyc we wspolnych zabawach z rowiesnikami. Dziecko ma roziwjac swoje kontakty z otoczeniem - Jak spdzilibyscie ten weekend z dzieckiem?? Przed laptopem, a dziecko przed TV i bajkami?!?!?Obawiam sie ze tak. W coraz wiekszej ilosci panstw w Europie wycofuje sie zabawki z przedszkoli !??!?! Glupie pomyslicie - prawda . BLAD. Dzieci zmuszone sa do kontaktu z druga osoba (rowiesnikiem i opiekunka w przypadku potrzeb). Nie zamykaja sie w sobie - pomyslcie jaki to ma skutek w przyszlosci. Latwosc nawiazywania kontaktow, radzenie sobie z problemami rozwiazujac je wspolnie z innymi. KONTAKT osobisty !!! i rozwoj dla dziecka przez zabawe. To idea tej imprezy (przynajmniej wg mnie). Zycze wszystkim osoba (szczegolnei w tych mniejszych miastach) abyscie doczekali sie odwiedzin calej trupy "Dziecka" i przekonali sie sami jak dobrze zorganizowana jest ta imprezka. GRATULACJE Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: GRATTULACJE - do Kacperek i tych co byli tam.. 15.10.04, 08:06 Ja wybieram sie z moim Oskarem, ale czy 16-to miesieczny szkrab nie jest zbyt mały aby uczestniczyc w takiej zabawie? Nigdy nie byłam na takiej imprezie i nie wiem czy Osi będzie miał tam cos do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: GRATTULACJE - prosimy o wiecej !!!! 15.10.04, 11:37 A nie przyszło Ci może na myśl, że w innych miastach mogło być inaczej? Odbiorcy w Warszawie niejedno już widzieli i tam naprawdę trzeba się nieźle napracować, aby impreza była na wysokim poziomie. Może w innych, mniejszych miastach poszło się po prostu na łatwiznę, może wynajęto jakąś lokalną agencję, która to miała przygotować i ta się nie spisała. Większość mam skarżyła się na brak profesjonalizmu ze strony organizatorów tj. kiepskie zabawy dla dzieciaków czy naburmuszone hostessy, które pewnie zazwyczaj zajmują się promocją różnych towarów, nic nie mających wspólnego z dzieciakami. Nie byłam akurat na tej imprezie, bo we Wrocławiu nie jest organizowana, a i tak uważam, że mój roczniak byłby nią raczej przerażony, ale czasami byłam mimowolnym obserwatorem imprez robionych dla dzieciaków w centrach handlowych i wiem, że mogą być zarówno świetne, jak i bardzo kiepskie. A co do nawiązywania kontaktów zrówieśnikami, to jestem za, ale raczej nie przy takiego typu imprezach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kacperek Re: GRATTULACJE - prosimy o wiecej !!!! 15.10.04, 13:45 Droga pia_ - zastanawia mnie w to w jaki sposob mozesz wypowiadac sie na temat czegokolwiek nie majac z tym czyms/kims kontaktu. To bardzo ciekawe. Negujesz poziom hostess, ktorych w ogole nie widzialas przy pracy. Ja moge co najwyzej domniemac ze wszytskie hstessy sa bezposrednio zatrudniane przez "Dziecko" i musza spelniac okreslone i dla wszytkich takie same wymagania. PIA_ mam dla Ciebie rade - nie oceniaj z gory, a tym bardziej na podstawie wypowiedzi blizej nieznanych Tobie osob. Zapraszam wszytskich do samodzielej oceny tego przedsiewziecia GhGJGHGD od Kacperka dla wszytkich Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: GRATTULACJE - prosimy o wiecej !!!! 15.10.04, 14:36 Swoją wypowiedź opierałam na podstawie wypowiedzi osób bardzo zadowolonych, średnio i mniej zadowolonych. Wszystkie te osoby sa mi rzeczywiście nieznane i nie mam powodu domniemywać, że te które były niezadowolone, to kłamały, a zadowolone mówiły szczerą prawdę. Wnioskuję jedynie, że właśnie z tego powodu poziom tej imprezy w poszczególnych miastach mógł być różny. I jeszcze jedno: czy byłeś Kacperku w Szczecinie, gdzie rzekomo były te niemiłe hostessy. Ja zrozumiałam z tych wypowiedzi, że w Szczecinie było raczej ok (wyjatątek nieszczęsne hostessy), w Warszawie było super, a w Toruniu było bardzo fajnie i jednocześnie beznadziejnie. I ja wszystkim tym rodzicom wierzę, bo to sprawa bardzo indywidualna. A we Wrocławiu ta impreza organizowana była chyba w zeszłym roku w CH Korona i przybyli na nią gromadnie moi znajomi ze swoimi pociechami. Ich relacje także były rózne Pozdrawiam i jak tylko "Dziecko" będzie łaskawsze dla Wrocławian, to sama z ciekawości pojadę, aby zdać swoją, subiektywną relację. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnae Re: GRATTULACJE - prosimy o wiecej !!!! 17.10.04, 15:58 Wprawdzie emocje po edycji szczecińskiej już mi mineły, ale po przeczytaniu następnych relacji rodziców chciałabym jeszcze coś dodać.Droga "pia"masz całkowitą słuszność co do odczuć jakości organizacji i pracy hosstes.W swojej pierwszej wypowiedzi stwierdziłam delikatnie że robiły wrażenie nie lubiących dzieci.A w rzeczywistości to naprawdę nie wyglądało najlepiej.Wybaczcie, aby zwracano uwagę matce,żeby natychmiast zabrała swoje dziecko ze sceny bo teraz nie jest jego kolej!A ten szkrab miał około 2 latek!!Skończyło się placzem, bo dziecko trzeba było usunąć siła.TO był przerost ambicji!Bo to mini przedstawienie, przede wszystkim było spontaniczne a aktorzy to szkraby nie rozumiejące dlaczego nagle ktoś ich ciągnie a zaraz przegania. Jeszcze raz podkreślam,że ogólnie moje dziecko wróciło zadowolone a ja chętnie zabieram je na takie imprezy bo nie mam możliwości zbyt często w nich uczestniczyć, ale proponowałabym nie dzielić naszego kraju na warszawę i resztę. Jeszcze jedno na koniec.Przed wczoraj odebrałam zdjęcie z tego konkursu.Gratuluję fotografikowi wyczucia..Może to nie jego wina tylko znowu organizatorów,że na zrobienie zdjęcia miał kilkanaście sekund.a żeby odebrać zdjęcie musiałam stracić sporo czasu, bo nie było nikogo kto mógłby mi je wydać. Odpowiedz Link Zgłoś
karo292 Re: GRATTULACJE - prosimy o wiecej !!!! 21.10.04, 10:56 Czytam, czytam i nie wierze! „Dziecko” zorganizowalo dla nas fajna zabawe, a tu dasy, fochy. Wszystko kiepski i glupie-jak zwykle w naszym kraju. A moze troche wiecej radosci i spojrzenia na to wszystko z weselszej strony. Ja chcialabym powiedziec Organizatorom- DZIEKUJE!!! Spedzilam z moim synkiem kilka naprawde fajnych chwil a co najwazniejsze po imprezie-mój Sebastian zamiast czekolady chcial jablko bo dowiedzial sie od misia, ze jest zdrowe)!!!! PaPa Karo Odpowiedz Link Zgłoś
mamasebunia Re: GRATTULACJE - prosimy o wiecej !!!! 24.10.04, 21:21 mame Sebastianka zapraszamy na podforum Poznajmy się do watku o Sebastiankach Odpowiedz Link Zgłoś
ejab do jaroosi 15.10.04, 12:01 My też mamy 16-miesięczniaczkę (właśnie dziś kończy swoje 16 miesięcy). W ostatnią niedzielę bawiliśmy się na imprezie w Jankach. Uważam, że spokojnie możecie zabrać Oskara na tego typu rozrywkę dla dzieci. Może nasze dzieci są jeszcze zbyt małe i niewiele rozumieją, ale jeśli chcemy, aby były kontaktowe dlaczego odbierać im możliwość uczestnictwa w takiej formie zabawy. Nasza Martyna przyglądała się co robią innie dzieci i całkiem nieźle udawało jej się naśladować je (klaskanie, tańczenie). Spędziliśmy tam prawie 2h i nie ze względu na zrobienie zdjęcia przez pana fotografa, czy też dla zdobycia nagród. Martynka fajnie się bawiła, a fotki zrobiliśmy jej swoim aparatem. Polecam tę formę zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: do ejab 15.10.04, 12:49 Dzięki za radę. W takim razię sie wybiorę, tylko czy nie wiecie do której godziny trwa zabawa? Ja będę wolna dopiero po 15.00. Odpowiedz Link Zgłoś
ejab Re: do jaroosi 16.10.04, 22:34 Tam gdzie my się bawiliśmy impreza trwała do 17tej. My zaczęliśmy o 14tej. Na takiego malucha godzinka-dwie to świat i ludzie !!! DOBREJ ZABAWY !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaszyma Re: Konkurs "Najmilszy Brzdąc w Polsce" 19.10.04, 08:59 My bylismy w Sosnowcu, Szymek nie wygrał, ale nie o to mi chodziło. Bede miała przynajmniej jedgo ładne zdjęcie. Ale przerażały mnie inne mamuski. Dzieci wystrojone i uczesane jak dorosli. Frtyzury poprawiane tuż przed zdjęciem. Na litośc Boską, to są dzieci, ona mają byc beztroskie a nie takie poukładane. Niektórzy rodzice według mnie przeginali, a to miała byc przeciez zabawa. Pozdrawiam wszystkie najmilsze brzdące w Polsce (wszystkie, a nie te z konkursu) Odpowiedz Link Zgłoś
w.inka Re: Konkurs "Najmilszy Brzdąc w Polsce" 26.10.04, 08:19 Nie zgadzam się z opinią lawi i innych, konkurs buył miłą zabawą, a moja córeczka bawiła się świetnie. Z tej zabawy ma teraz śliczną pamiontkę w postaci profesjonalnie wykonanego zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
dzwonkowna Brzdac 2004 02.11.04, 16:25 Jako mama najcudowniejszego chlopczyka na świecie jestem oburzona i zawiedziona tym, że w listopadowym numerze magazynu "Dziecko" napisano żeby zgłaszać się ze swoimi maluchami na eliminacje regionalne podczas gdy ostatnie odbyły się 17 października. Odpowiedz Link Zgłoś