Dodaj do ulubionych

Zabawki - 1 rok

23.01.17, 12:06
Witam, jakie zabawki polecacie dla dziewczynki ktora ukonczyla rok. Musze sie wyposazyc i moze macie jakies ciekawe propozycje...
Obserwuj wątek
    • tanja8 Re: Zabawki - 1 rok 23.01.17, 13:52
      Mam co prawda chłopca, ale może skorzystasz, podpowiem uniwersalnie smile Dostał na ur zabawki, które przydały się dopiero po kilku miesiącach (pchacz, zwierzatko do ciagniecia, bardzo prosty sorter). Wtedy uwielbiał bawić się kubeczkami/pojemnikami Fisher Price, które układał w wieże, jedno w drugie, coś tam chował (to chyba najlepsza zabawka w ogóle u nas - od ok 8msc do teraz - prawie 1,5r bawi się namiętnie). Druga zabawka to były klocki clementoni baby - zaczął ok 14msc, są takie bardziej dziewczęce zestawy i zwykłe klocki. Trzecia rzecz to piramidka/wieża drewniana z Ikei lub u babci ma taką gdzie kolka też grzechoczą - wtedy hit, ale już poszło w odstawke po 3 msc. Jesli dziewczynka chodzi to może coś do pchania - np mały wózeczek. I u nas królują książeczki. Polecam serie o Puciu - na początek "Pucio uczy się mówić", obrazkową "W domu, w dziczy, na ulicy", wiele osób poleca też serię Ulica Czereśniowa - u nas akurat się nie sprawdziła bo synek lubi jak mniej się dzieje na stronie. Ok 13-14msc zaczął bardzo lubić przytulanki - ma pieska z Ikei i dużego misia i turla się z nimi po podłodze całymi dniami wink Może też prosty instrument - cymbałki lub tamburyn? U nas synek załapał je później. W ogóle się nie sprawdziła pętla motoryczna, sorter dopiero ok 14msc.
      Acha, unikam wszelkich multimedialnych, grających zabawek. Ok 16msc pojawił się telefon dla synka i jest dobry na jakieś wyjścia/podróże.
    • melancho_lia Re: Zabawki - 1 rok 23.01.17, 13:59
      Syn 13 mcy prawie. Obecnie króluje:
      - chodzenie po domu z wózeczkiem dla lalek
      - garnki, pojemniki, wszystko co można wlożyć jedno w drugie lub np. ustawić wieżę (mamy takie kubeczki z IKEI)
      - zabawki konstrukcyjne i sortery- na razie wysypuje klocki z wiaderka i wklada je znowu
      - zabawki muzyczne- syn uruchamia piosenki (ma takiego grającego pluszowego pieska z FisherPrice) i tańczy
      Poza tym hitem jest wywalanie z szuflad, zabawa skórzanym paskiem, kluczami, prawidlami do butów, szalikiem itp, ale to pewnie i u was funkcjonuje.
    • mikipolo Re: Zabawki - 1 rok 23.01.17, 19:05
      Z takich w które warto zainwestować to Duplo, kubeczki i książeczki. Cała reszta... no niekoniecznie, moja ma bardzo mało zabawek, bawi się głównie tymi.
    • ania.n-82 Re: Zabawki - 1 rok 24.01.17, 10:14
      Szmacianą lalkę, kubeczki do wkładania jeden w drugi, miękką piłkę do rzucania/turlania/kopania, książeczki. Może jeździk Bobby Car? - mój syn uwielbiał, córka trochę na nim jeździ ale nie za dużo.

Jak będzie trochę większa to łóżeczko dla lalki z pościelą, wózek dla lalki, klocki duplo (ale to raczej na półtora roku niż na rok).
    • mama.2.dzieci Re: Zabawki - 1 rok 25.01.17, 12:15
      Hej, dużo ciekawych rzeczy widziałam na www.bajaboo.pl Polecam wózki-pchacze w tym wieku to fajna rzecz przy trenowaniu chodzenia a jak maluch już śmiga to sprawdzą się różne zwierzątka do ciągnięcia. Jeszcze mają laleczki szmaciane, piękne..warte swojej ceny wink Dają rabaty jak się polubi na fb i udostępni post, trzeba pisać wiadomości o rabat.
    • madamwz Re: Zabawki - 1 rok 25.01.17, 15:39
      Dzięki dziewczyny za pomoc, będę się wyposażac...wink
    • koniczy-nka Re: Zabawki - 1 rok 26.01.17, 12:07
      U nas lego Duplo sprawdziło się dopiero w późniejszym wieku. Córka dostała na roczek i według mnie to było trochę za wcześnie. Wszystko zależy od tego ile chcesz wydać na prezent smile Na roczek u nas królował rowerk trójkołowy - taki co rośnie wraz z dzieckiem, z rączką do trzymania z tyłu dla rodzica i daszkiem nad głową smile Córka dostała też takie wiadereczka, którymi mozna bawić się w wannie albo w piaskownicy, widziałam je kiedyś na www.bibabu.pl , zestaw talerzyk i miseczka ze świnką Peppą, pościel do łóżeczka z Peppą, ubranka i jakieś pierdółki. Te rowerki są dość kosztowne, więc u nas był to prezent "zrzutkowy" od jednych i drugich dziadków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka