zabka141
22.03.17, 09:58
Dziewczyny, czy u Was jest tez bilans 3 latka? U nas jest i bylismy ostatnio. Niektore zadania mnie zdziwily, czy 3 latki powinny to juz umiec? Stad pisze co robilismy i moze chcecie napisac jak wasze dzieciaki w tym wieku to robia lub i jakie sa:
1. Wzrost i waga: 102 cm, 15,5 (dziewczynka)
2. Malowanie slonca - namalowala koleczko i obok taki wielki promyk jakby linia do sloneczka
3. Wkladanie klockow - rozne ksztalty - poradzila sobie, ale to wydaawalo mi sie zadanie dla dzidziusia, corka uklada puzzle 24 elementy
4. Liczenie do 10 - corka liczy w obu jezykach w sumie do 10, slyszalam, ale czasami liczy "1, 3, 4, 5, 8". Tak tez bylo na bilansie i pani nie skomentowala tego negatywnie, ale nie wiem, czy juz w tym wieku dzieci powinny liczyc?
5. Do tego bylo liczenie w ksiazeczce - ile tu jest zwierzatek, ile tutaj. Przy 4 sie pomylila. Znowu nie jestem pewna, czy 3 latki powinny juz umiec bezblednie liczyc?
6. Pani sprawdzala jeszcze wzrok, pokazujac z daleka obrazki.
Generalnie pani doktor stwierdzila ze wszystko super. Do tej pory wszystkie bilanse byly bez problemu, wiec nie oczekiwalam problemow. Jedyne co to zastanawia mnie to liczenie i malowanie - czy wasze 3 letnie maluszki maja takie umiejetnosci i czy slyszeliscie ze takie powinny miec w tym wieku?