Dodaj do ulubionych

Problem z uśpieniem

11.01.05, 12:48
Mam dość duży problem, moja mała ma już 1,5 roku, od zawsze jest usypiana w wózku ,najpierw w tym zwykłym była usypiana teraz jest w spacerowym i śpi w nim w dzień i w nocy . próbowaliśmy ją przekładać do łóżeczka ale się budziła i chciała spowrotem do wózka. wywieżliśmy też wózek usnęła na rękach ale i tak trzeba było w nocy przywieź wózek bo była histeria, najgorsze jest to że trzeba ją kołysać aby zasnęła. czy któś miał podobny problem co z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • klubiale1 Re: Problem z uśpieniem 11.01.05, 15:00
      Jestem pełna podziwu,że tak długo wytrzymaliście.
      Jak mój synek miał 14 msc i musiałam go usypiać leżąc koło niego , a potem
      przekładac do łóżeczka, to miałam juz szczerze dość. Kupiłam książkę "Każde
      dziecko może nauczyć się spać" i zastosowałam. Pierwsze 3 dni był płacz (1 dni
      nawet godzina płaczu i marudzenia), ale potem poskutkowało i teraz zasypia w
      łóżku sam po przeczytaniu bajki i położeniu go z otwartymi oczami na poduszce.
      Najwyższy czas coś zrobić z tym zasypianiem, inaczej się wykończycie.
      Mała ma złe nawyki, ale można to zmienić. Im wcześniej tym lepiej. Nawet jesli
      popłacze parę dni przy uczeniu się nowego sposobu zasypiania, to nic, bo
      później będzie lepiej spać, sama zasypiać nawet po przebudzeniu w nocy, a i Wy
      odpoczniecie.
      pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka