kaja32 01.03.05, 14:30 Mój syn ma prawie jedenaś ćie lat i dalej moczy się w nocy. Czy ktoś może pomóc lekarze nie mogą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bacha33 Re: Moczenie nocne 01.03.05, 14:38 Witam! No cóż nie pomogę bo mam podobny problem z tym że mój syn ma 9 lat, ma przerwy czasem nawet 2 tyg, a potem seria. Też już próbowałam u lekarzy wszystkie badania w normie psycholog też był. Ciekawe czemu to częściej chłopcy niż dziewczynki?? Poza tym lekarz powiedział że jest lek który kosztuje 100zł na m-c kuracji, ale ma jedną wadę bo zagęszczając mocz zagszcza również osocze we krwi co może powodować skrzepy i zatory we krwi - nie zdecydowałam sie na ten lek ze strachu ale problem pozostał. Wysadzamy go co noc, bo on biedny też tym zestresowany, a takto chociaż czasem nam się uda uniknąć mokrego łóżka. Mam nadzieje że ktoś się dopisze i coś doradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
texus Re: Moczenie nocne 01.03.05, 14:46 Chłopakowi z mojej rodziny zdarzało się to do 16-go roku życia i żyje. Dziś jest już w kwiecie wieku ma dorosłe dzici i jest zdrowy. Jedyna rada to podkładać folię żeby się łóżko nie zniszczyło Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Moczenie nocne 18.02.16, 13:27 Zamiast wysadzania, ktory przerywa sen i moze byc powodem stresu, lepiej zakldac na noc specjalne majtki, sa tez dla dzieci starszych. Odpowiedz Link Zgłoś
babybump Re: Moczenie nocne 18.02.16, 20:43 najma78 napisała: > Zamiast wysadzania, ktory przerywa sen i moze byc powodem stresu, lepiej zaklda > c na noc specjalne majtki, sa tez dla dzieci starszych. hehe, te 'dzieci' maja już ponad 20 lat Odpowiedz Link Zgłoś