Dodaj do ulubionych

Jakie czuprynki maja Wasze maluchy?

14.03.05, 20:38
Moja córka ma 9m i jest łysa.Urodziła sie z czarnymi włoskami, ale zbyt długo
sie nimi nie cieszyłam, bo szybko wypadły.Pamiętam, że przyszła do mnie
koleżanka ze swoją córeczką 5miesiecy starszą od mojej i sie zachwycała
włoskami mojej córci, bo ona miała dużo wiecej czarnych kędziorków niż jej
córka.
Teraz jest tak, że koleżanki córka ma śliczne włoski, podpięte spineczką, a
moja wciaż łysa wink) Ma co prawda troszke włosków z tylu, ale są
rzadki.Zastanawiam się czy można jakoś je wzmocnic, czy podcięcie
tych "trzech włosów" by coś dało. Kiedy Wasze dzieciaczki miały już bujną
czuprynkę?Ja mam słabosc do dziewczęcych warkoczyków wink i chciałabym by moja
mała też takie miała.Wiem, że to nie jest najważniejsze, bo córcia nawet łysa
jest śliczniutka, jednakże ciekawi mnie jak jest u Waszych maluchów.
Obserwuj wątek
    • magdaijulia Re: Jakie czuprynki maja Wasze maluchy? 14.03.05, 20:56
      Hej;
      My mamy słodkie loczki jak u aniołka;
      Po urodzeniu były króciutkie, potem na czupku wypadły (bo był welflon
      przyczepiony plastrem, brr),
      za to teraz głowka mojej Julii przypomina słodkiego aniołka-amorka;
      Sami zobaczcie, link niżej smile
      • franula Re: Jakie czuprynki maja Wasze maluchy? 14.03.05, 21:14
        to ja też napiszę - Kasia urodziła się z BARDZO bujnymi - budziła i budzi
        ogólne zdumienie - nie wypadły tylko rosna jaśniejsze. Ma 3,5 msc. Link poniżej.
        Pozdrowienia
        Franula
        • katklos Re: Jakie czuprynki maja Wasze maluchy? 14.03.05, 21:37
          Nasz synek urodził się z dosyć długimi, czarnymi włoskami. Sądziłam,że szybko
          wypadną, a tu nic z tego- trochę sie tylko przerzedziły, wyjaśniały, zaczęły
          rosnać nowe, już jasnobrązowe. Teraz synek ma 14 mcy i był już dwa razy
          porzadnie podcinany, bo grzywa właziła mu do oczu, a z tylu można było zrobić
          maleńkiego kucyka! Ani jeden dzień nie był łysy!
    • zaba47 Re: Jakie czuprynki maja Wasze maluchy? 14.03.05, 22:59
      Moja córka skończy 20marca 9 m-cy ma dużo włosków -ciemny bląd.Jak się urodziła
      to miała czarne. Pozdrawiam wszystkie mamy!!!!!!!
    • lola211 Re: Jakie czuprynki maja Wasze maluchy? 14.03.05, 23:15
      Coz, nie mamy na to wplywu.Prawdopodobnie dlugo bedziesz musiala czekac na te
      warkoczyki.Corka mojej znajomej w wieku 2 lat miala loki prawie do pasa, corka
      drugiej majac 3 latka ma "5 piorek na krzyz", rosna jej te wloski, ale pomalu.
      Moja cora urodzila sie lysa, na roczek miala juz fajne loczki, w wieku 6 lat
      ma wlosy do pasa, ale sie wyprostowaly i ciut sciemnialy.
      Pozostaje ci uzbroic sie w cierpliwosc, kiedys w koncu te warkoczyki
      zaplecieszsmile.
      • mysza555 Re: Jakie czuprynki maja Wasze maluchy? 15.03.05, 09:23
        Witajcie!
        Mój synek jak się urodził miał czarne fajne włoski wypadły mu troszeczkę z tylu
        i po bokach a teraz ma 9 miesięcy i jest wspaniałym przystojnym blondynem gęste
        bląd włosy - chyba dlatego że jak miał 7 m to nie słuchając wszystkich wkoło że
        dzieci do 1 roku się nie obcina - co za brednia - mama zabawiła się w fryzjera
        a teraz przed kilkoma dniami po raz drugi obcięłam mu włoski i wygląda
        wspaniale.
        Pozdrawiam
    • mysza555 Re: DO FRANULI 15.03.05, 09:25
      Nie mogę wyjść z podziwu jaka wspaniała fryzurka. prześliczna naprawdę!!!!!
      Pozdrawiam
      Mysza i Konrad
    • matilda2003 Re: Do Kaja5 15.03.05, 09:41
      Witaj!
      Moja córeczka Matyldzia kończy dzisiaj 15 m-cy i niestety nie możemy sie
      pochwalic bujnymi lokami.
      Z tyłu głowki ma ich nawet duzo i nawet sie kręca, na czupku głowy rosnie jej
      coś jakby irokez, nad uszkami kilka dłuzszych włosków ,ale to wszystko.
      Chciałbym juz jej przypinac kolorowe spineczki, ale cóz musimy jeszcze poczekać.
      Ale nie przejmuje sie , bo i tak jest piękna.
      Wkurzam sie tylko, kiedy słysze jaki to ładny chlopczyk!
      Pozdrawiamy
      Jowita i Matyldzia
    • antonina_74 Re: Jakie czuprynki maja Wasze maluchy? 15.03.05, 09:57
      Zosia urodziła się z dużą ilością czarnych włosków, nawet na czole i uszkach smile
      po czym włoski się wytarły i urosła śmieszna króciutka czuprynka. Teraz (17
      miesięcy) wloski zjaśniały, można już powiedzieć że są blond choć nadal ciemny
      blond, są cieniutkie, piórkowate i różnej długości. Najbujniejsza jest grzywka
      którą nawet czasem podcinamy. Z tyłu wiszą piórka.
      Też bym chciała bujną czuprynkę i warkoczyki ale chyba poczekamy na to parę
      lat...
      • paulka25 Re: Jakie czuprynki maja Wasze maluchy? 16.03.05, 00:42
        Oliwka urodzila sie z czarnymi wloskami, ktore dosc szybko sie wytarly. Teraz
        ma 18 miesiecy i jest jasniutka blondyneczka. Na spineczki, warkoczyki i kucyki
        nie ma na razie szans smile
        • driadea Re: Jakie czuprynki maja Wasze maluchy? 16.03.05, 07:59
          Gloria urodziła się cała owłosiona wink Włoski na głowie były czarne, ale
          krótkie, szybko się w wiekszości wytarły i mała była łysa. Teraz ma 17 miesięcy
          a włoski tak krótkie, że w zasadzie nadal jest łysa smile
          Pozdrawiam, Aga
      • zaga3 Re: Jakie czuprynki maja Wasze maluchy? 16.03.05, 10:06
        Witam!
        Przepiekna czupryna,cudowne wloski! Moj Maly ur.sie z czarnymi prostymi jak
        druty, odstajacymi wloskami. Teraz kolor zupelnie sie zmienil koncowki brazowe
        a u nasady jakby biale.Ja jestem brunetka, maz ciemny blondyn. Moze jeszcze mu
        sie zmieni. Wloski napewno urosna badz cierpliwa.Pozdrawiam Wszystkie Mamy w
        ten cudowny poranek!!
    • driadea kami 16.03.05, 16:11

Autor: mania5
      Data: 16.03.2005 12:29

--------------------------------------------------------------------------------
      Moja córeczka od urodzenia na bokach główki ma króciutkie włoski a na czubku
      irokeza (nie wiem czy tak się pisze). Teraz ma 9 m-cy i tylko czubek rośnie.
      Znajomi powiedzieli że wygląda jak Kami z Gumisiów. Mam nadziej że te boki
      też urosną i że nie będę musiała rozczesywać tego irokeza na boki smile))

• madziulaw Re: Jakie czuprynki maja Wasze maluchy? 16.03.05, 16:31
      Nasz Mikołaj jest od 6miesiąca obcinany maszynką do strzyżenia przez swojego
      Tatę. Ja tak byłam strzyzona jako niemowle (bo byłam prawie łysa) -
    • mamamarcinka Re: Jakie czuprynki maja Wasze maluchy? 18.03.05, 21:42
      Mój synuś urodził się rudy, miał dość gęste włoski, które niebawem się wytarły.
      Potem długo był łysy, nawet kiedy zaczął siedzieć i to nie rosły równomiernie
      tylko na czubku głowy. Z tyłu miał łysy placek i wyglądał jak Zagłoba smile Jutro
      Marcinuś skończy 15 miechów i ma cudne loczki. Włoski mu pojaśniały, przeplatają
      się złociste pulke z bląd (te jasne jakby się nie kręcą niestety). Wygląda
      podobnie do córci "magdaijulia", jakby byli rodzeństwemsmile)))))) Póki co nie
      planujemy obcinać tych piękności.
      Musisz uzbroić się w cierpliwość, twojej córci na pewno też urosną śliczne
      włoski. Acha! Ja jak byłam mała to bardzo długo byłam łysa (tak twierdzi moja
      mama) a teraz włosy mam całkiem niezłe wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka