Dodaj do ulubionych

Pieluszki z Tesco

12.05.05, 09:34
witajcie,
w moim miescie nie ma Tesco ale w weekend bede tam gdzie bedzie i se zastanawiam czy warto qpic pieluchy z tesco? slyszalam kilka opinii ze jakies fioletowe sa podobno super. Do tej pory uzywalam Happy (z TZMO).
Czy te Tesco'we pieluchy na wierzchu maja taka cerate czy tak jak happy bawelne?
Bede wdzieczna za rade i mzoe ktoras z Mam ma porownani z tymi Biedronkowymi? (moja mala od tych z Biedronki miala niestety odparzona pupe)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • atta Re: Pieluszki z Tesco 12.05.05, 09:57
      Ja kupowałam takie zwykłe "tesco'we" w białym opakowaniu z niebieskimi kreskami
      i nie mam uwag. Były ok, aczkolwiek nie stosowałabym ich dla noworodka. Ale dla
      większego (kilkumiesięcznego) dziecka są ok. Mają ceratkę na wierzchu, w miarę
      solidne zapięcie (mocna taśma klejąca). Nie narzekałam, a cena przystępna.
      Pozdrawiam.
      • driadea Re: Pieluszki z Tesco 12.05.05, 10:58
        Jest kila rodzajów pieluch, które są bardzo dobre (bawełniane i zapionane na
        rzepy):
        fioletowe tesco (nie wiem jaka cena)
        Dada z biedronki (19 zł za 28 szt największych, tj. 15-25 - w mniejszych jest
        automatycznie więcej sztuk)
        jaś i małgosia z Plusa (19 zł za 32 szt - rozmiar jak wyżej)
        fioletowe (czy raczej bordowe) rossman (34 zł za 46 szt)
        białe z alberta (21 zł za 20 szt)
        Bobini (lub coś podobnego) dostępne w Kauflandzie (cena podobna do
        albertowskiej, cyli najmniej korzystna)

Jest tego więcej, ale nie pamiętam już, szczerze mowiąc, generalnie każdy
        market czy sieć ma swoją markę pieluch - tylko uważaj, bo na półce obok leżą
        zazwyczaj dużo tańsze, ceratkowe pieluszki (ja akurat też je sobie chwalę, ale
        wiem, że nie wszyscy je lubią)!
        Pozdrawiam, Aga
        • shani79 Re: Pieluszki z Tesco 12.05.05, 11:15
          Ja kupuje raz na jakis czas te tesco (moja coreczka ma dwa miesiace),cena jest
          dobra, bo za 80 szt place cos 37 zl.Sa dobre,dziecko nie ma zaczerwienien na
          pupci.
          • mk191 Re: Pieluszki z Tesco 12.05.05, 11:45
            Kupujemy te fioletowe z tesco i bardzo je sobie chwalimy. Przetestowalismy
            kilka innych firm i tych "markowych" i tych tanszych. Ostatecznie juz od ponad
            roku uzywamy fioletowe z tesco. Sa dosc tanie a dobre. Drozsze, markowe
            pieluchy nie zawsze sa lepsze np.po Huggisach nasz synek mial uczulenie sad
            MK
        • twinmama76 jedna uwaga 13.05.05, 09:04
          Z tego co sie zdążyłam zorientować, to wszystkie te pieluchy produkuje jedna
          firma - czeski Ontex (nie wiem, czy te z Rossmana też, ale wszystkie super i
          hipermarketowe - tak). Czyli tak naprawde są to jedne i te same pieluchy. I
          potwierdzam, że są świetne.
          Ontex produkuje też ceraktowe pieluchy, podobnie jak Driadea bardzo je sobie
          chwalę. Ale nie polecałabym ich dla dziecka poniżej roku.
          • justimic Re: są bardzo dobre i z bawełnianą powłoczką... 13.05.05, 10:36
            .......... pieluchy z Tesco (te w ciemnoróżowym opakowaniu za ok.37zł)
            ..... są bardzo dobre.......... mają bawełnianą powłoczkę..........
            ................ i rzep........... i dobrze chłoną..........

........ my używaliśmy ich ponad rok i nigdy nie zawiodły........... a zawodziły
            .......... tak znane jak Huggies czy Pampers...........
            ................ (przeciekały w po nocy, córka była uczulona)...........

........ osobiście je polecam i znam wiele mam, które też polecają........
            ............. ale najlepiej sprawdź i oceń sama..............
    • donatta Re: Pieluszki z Tesco 12.05.05, 12:36
      Musisz sama wypróbować, bo każde dziecko reaguje inaczej. Moja córka ma po nich
      odparzoną pupę, za to super sprawdzają się Dady z Biedronki i Huggies, na które
      narzeka wiele mam.
    • mamaamati Re: Pieluszki z Tesco 12.05.05, 12:45
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28399
      pozdrawiam
      • aneta-mama Re: Pieluszki z Tesco 12.05.05, 23:30
        polecam pieluszki MOBI-30zł za 50szt(8-18kg)37zł za 50szt(15-22 kg).powłoka
        bawełniana-zapinane na rzepy
    • ewa733 Re: Pieluszki z Tesco 13.05.05, 21:09
      Ja też kupuję pieluszki w Tesco. W fioletowym opakowaniu (bawełniane na rzepy)
      są na długie wypady i na nocki a w białym opakowaniu (ceratkowe) jak jesteśmy w
      domu i rano przed kupką - moja dzidzia ma już prawie 14 m-cy.
      Uważam, że są lepsze od Biedronkowych.
      pozdrawiam
    • askajaworska Re: z rossemana sa cieniutkie 13.05.05, 22:44
      delikatne bardzo chlonne i suuuuuuper i tez fioletowe sa jeszcze zolte ale
      folijka jak nie wiem co na nich.
    • driadea Pieluchy Tesco 31.05.05, 11:59

Autor: annap6
      Data: 31.05.2005 11:53

--------------------------------------------------------------------------------
      Zamieniłam pieluchy Pampers na Tesco i jestem bardzo zadowolona z tej
      zamiany. Podobnie jak inne mamy zauważyłam, że Pampersy straciły na jakości,
      przeciekają, no i ta cena. Po przeczytaniu kilku postów w których mamy
      chwaliły pieluchy Tesco też zdecydowałam się spróbować i żałuję że nie
      zrobiłam tego wcześniej.
      Teraz jest promocja w Tesco dwupak za 60zł różne rozmiary (czwórek w paczce
      jest 56, czyli 60zł za 112 pieluch).
      polecam
      • estusia co do dada z biedronki 31.05.05, 12:12
        szkoda ze w suwałkach nie ma tesco... a wiecie ze te z biedronki "dada" rózowe
        pod tą pierwszą zewnętrzna warstwą mają folię ? dziś rozerwałam pieluchę (z
        czystej ciekawości sprawdzenia jak jest w środku) i zauważylam ze jest folia,
        cieniutka, ale jest... nie wiem co o tym myslec, od 2 msc ich uzywamy, mały ma
        zero podrażnień mimo że dużo siusia (ma 4msce) i spi całą noc(wtedy nie
        zmieniamy pieluchy)pewnie i tak bedziemy je uzywac bo do pampersów nie wrocimy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka