wiolinkaw 17.05.05, 22:16 Proszę o pomoc w zakupie pierwszych butów. Oliwka ma 11,5 miesiąca, od 2 tyg chodzi. Proszę o adresy a w szczególności firmy. Jestem z Warszawy.Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katna Re: pierwsze buty 18.05.05, 10:09 Wybierając pierwsze buty dla dziecka trzeba kierować się przede wszystkim jego wygodą, a nie własnym gustem. Dziecko musi przymierzyć oba buciki i przejść się w nich po sklepie. Pierwsze buty nie mogą być ani za małe ani za duże. najlepiej, aby między palcem a noskiem buta byl centymetr luzu. Trzeba zwrócić uwagę na to czy but jest na tyle szeroki, by dziecko mogło swobodnie poruszać palcami( najlepiej chwycic but z boku, powinno sie wyczuc troche luzu) Podeszwa musi być elastyczna, a zapiętek - sztywny. Wkładka buta powinna być dobrze wyprofilowana - z niewielkim pagórkiem pod śródstopiem. Buty nie mogą być zbyt miękkie ani za twarde i zbyt szczelne, by stopa dziecka nie pociła się. ja juz zakup butow mam za soba. kupila buty firmy bartek. nie sa to buty tanie, ale warto. wiem,ze dobre sa buty firmy gucio i mariquita. aha i najlepiej tez aby byly dosc wysokie za kostke. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolinkaw Re: pierwsze buty 18.05.05, 10:14 Dziękuję bardzo za dobre rady.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
apolka Re: pierwsze buty 18.05.05, 11:27 Gucie (można przez internet), Antylopa... Odpowiedz Link Zgłoś