gkjustyna 13.07.05, 13:37 co zrobic z tym problemem? kołdra za gorąco a koc szybko do zrzucenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antonina_74 Re: odkrywanie w nocy 13.07.05, 13:40 Nic. Sama śpię bez przykrycia w tej temperaturze. Zosią śpi w body na ramiączkach zwykle poza kołdrą. Odpowiedz Link Zgłoś
gkjustyna Re: odkrywanie w nocy 13.07.05, 13:45 kiedys jak spala pod kocykiem to szybko sie odkryla i sie budzila co 2-3 godz natomiast teraz klade kołderke moze troche goraco ale spi cala noc tyle ze nad ranem jest odkryta naszczescie jest zdrowa jescze nie chorowala a stopki cieple Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: odkrywanie w nocy 13.07.05, 13:53 mój Mały nie lubi przykrycia podczas zasypiania w nocy też cały czas się odkrywa na to już nic nie poradzimy Odpowiedz Link Zgłoś
gkjustyna Re: odkrywanie w nocy 13.07.05, 13:56 a moja jescze sobie pilusze na glowke polozy tzw nasza CIUŁAŁĘ Odpowiedz Link Zgłoś
martamaria10 Re: odkrywanie w nocy 13.07.05, 14:08 Jeśli tylko rączki i stopki w czasie snu są w miarę cieplutkie, to nie ma potrzeby przykrywania. Pzdr, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: odkrywanie w nocy 13.07.05, 15:44 Cieplej ubrac. Nie wiem, skarpetki dodac, koszulke Odpowiedz Link Zgłoś
mama_misi Re: odkrywanie w nocy 13.07.05, 16:54 Misia ma 25 m-cy w te upały śpi w body bez rękawków, przy otwartym oknie. Zaobserwowałam, że jak jest jej chłodno to śpi przykryta do pasa a nad ranem (ma okno od wschodu) rozkopuje się. Myśle, że jak maluch jest ciepły to nie ma sensu go przykrywac na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
aszar.kari Re: odkrywanie w nocy 13.07.05, 17:39 A czemu nie spi nago pod najciensza pieluszka? To ktos w ogole jeszcze sypia pod koldra w jakakolwiek pore roku? Uff - az mi goraco na sama mysl. Zlitujciez sie nad tymi dziecmi! Kto to wymyslil - wkladac skarpetki do spania? I kto by sprawdzal zimne czy cieple stopki - jak zimne, to jak wstanie sie ogrzeja, jak cieple to sie dzieciak rozkopie - sobie tez sprawdzacie stopy? Aszar Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: odkrywanie w nocy 14.07.05, 06:41 Dzieci mam już odchowane, ale polecam dla malucha śpiworek taki letni z samej flanelki, do dostania w dobrych sklepach dla dzieci...Jest suuper! Moje spały do 5 roku zycia! Na zimę ubieraliśmy śpiworek ocieplany! Odpowiedz Link Zgłoś
pas_ya Re: odkrywanie w nocy 14.07.05, 09:43 Moje dziecko śpi odkryte. Tak jak ja. Nawet mi przez myśl by nie przeszło przykrywanie go kołderką czy ubieranie skarpet w TAKĄ pogodę. Spi w samych majteczkach i jest zdrowa. Jak była niemowlaczkiem to spała w takie upały w samej pieluszce przykryta ewentualnie pieluszką(tetra flanela). Jest zdrowa. Jak marźnie to teraz sama się przykrywa. Myślę, że zawdzięczamy to temu, że nigdy jej nie przegrzewaliśmy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tumoi Re: odkrywanie w nocy 15.07.05, 13:19 Moja matka ciągle mnie przykrywała i ja to wspominam jako jeden z koszmarów dzieciństwa. Możesz ewentualnie do 4 rogów przyszyć tasiemki i przywiązywać je do szczebelek w łóżeczku. Mnie uczono, że dzieciom sprawdza się ciepłotę karku, gdyż stopki i rączki mają często chłodne nawet gdy nie jest im zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
guinda Re: odkrywanie w nocy 16.07.05, 01:32 Wiecie, to zalezy.. Bo niby na dworze jest goraco, ale np. u nas w domu jest chlodno. Mieszkamy w domku( blizniaku) my na parterze a rodzice na gorze i zwlaszcza u nas na dole wcale nie jest cieplo, nawet w upaly. Ja sama spie pod koldra i mam na sobie pizame z dlugim rek. i nogawkami - i wcale nie jestem zmarzluchem! A moja corcia, chociaz ubrana w body i pajaca jak sie odkryje to ma raczki i buzke chlodna. Ja sobie radze wlasnie w ten sposob, ze ubieram mala cieplej i trudno, jak sie odkryje to troche zmarznie. Zastanawialam sie czy jej nie kupic takiego spiworka ale nie wiem jak to dziala jak dziecko chce wstac, chyba to krepuje ruchy? Odpowiedz Link Zgłoś