15.08.05, 14:59
Zatrzęsło mną znów. Byłam zamuszona kupić papmersy (active baby), bo innych
pieluch nie było w zapyziałych nadmorskich sklepikach. Zapłaciłam 55 zł za
paczkę, dycha więcej niż normalnie.. no i pupa cała w czerwonych plamkach sad
Dzieciak ma 13 m-cy, myslałam, że już nie jest taki wrażliwy jak dawniej,
zaryzykowałam, niestety... Pieluchy robią świetne wrażenie, nie są
tak "masywne" jak inne, a jednak jest w nich jakieś paskudztwo, którego mój
mały nie toleruje, ech....
Obserwuj wątek
    • r.kruger Re: pampersy 15.08.05, 23:19
      Faktycznie musi być to uczulenie bo naszemu nic nie jest...no i taka cena,jakby
      ze złotą wkładką były
      U nas była "awantura" po zakupie promocyjnych huggiesów,na opakowaniu był Kubuś
      Puchatek i hefalumpy.No i synek szukał swoich bohaterów a tam Myszki Miki...i
      płacz sad (ale pieluchy pełnowartościowe oprócz tego DROBIAZGU)
      • 76kitka Re: pampersy 16.08.05, 08:03
        Ja się do tych Disney-owskich huggies-ów rozczarowałam, mój synek się w nich zasikuje. Jeśli chodzi o uczulenia, to mamy tylko pokarmowe i jeszcze nigdy mały nie zareagował wysypką na zmianę pieluszek. Pampersy są nasączone jakimś balsamem, spróbuj kupić takie, które nie mają dodatków balsamu, zielonej herbaty itp. itd. Ja ostatnio widziałam Pampersy po 59 zł. W okresie wakacyjnym o promocje na pieluszki trudno. Ale posłuchałam się rady mam i specjalnie pojechałam do Biedronki po pieluchy Dada, kupiłam dwie paczki i naprawdę są rewelacyjne. Dziecko się nie zasikuje, nic Go nie uczuliło, tak jak papmpersy są całe zadrukowane. Główny motyw to żabki, osiem rodzajów różnych rysuneczków, jeśli to dla jakiegoś dziecka jest ważne, mój na to nie zwraca jeszcze uwagi. Rozmiar odpowiadający pampersom 4 kosztuje 18 z haczykiem za 32 sztuki. Te wzięłam na próbę, ale następnym razem kupię dziesięc paczek conajmniej, będę miała na dłużej smile Gorąco polecam.
        • magdalena1811 Re: pampersy 16.08.05, 18:56
          Ja pieluch Dada nie znam, nie zdecydowałam się kupić. Kupiłam natomiast
          chusteczki nawilżane Dada i zadowolona nie jestem. Dla mnie to one śmierdzą.
          Nie uczuliły małego, broń Boże, ale zapach to mają naprawdę niezbyt przyjemny.
    • sdomitrz Re: pampersy 17.08.05, 08:11
      Cóż, czasem tak to bywa.
      U nas sprawdzała się Bella Happy, chociaż na pampersy tez nie narzekaliśmy.
      Bella jest minimalnie tańsza. Mamy również chwalą pieluchy z Rossmanna w
      fioletowych opakowaniach i z Liddla.
      W Twojej sytuacji jedyna rada na pozbycie się tych pieluszek uczulających to
      wystawienie w aukcji na Allegro. Większośc dzieci nie jest uczulona, a ludzie
      często lubią robić takie zakupy w necie. Zwróci się przynajmniej 2/3 ceny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka