Dodaj do ulubionych

skompletowałyście już wyprawkę na zimę?

19.08.05, 19:08
weszłam dziś na forum zakupy i zdębiałam jak przeczytałam że w niektórych
sklepach brakuje już np kombinezonów na zimę szczególnie tych w chodliwych
rozmiarach,a przecież mamy dopiero sierpień i temp 26C ! a może to ja jestem
do tyłu???
Obserwuj wątek
    • viviene12 Re: skompletowałyście już wyprawkę na zimę? 19.08.05, 19:09
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32911&w=27735338
    • xemm1 Re: skompletowałyście już wyprawkę na zimę? 19.08.05, 19:10
      eeeeeeeee nie dajmy się zwariować, przedwczoraj robiłam przebieżkę po sklepach
      i tych kombinezonów to jeszcze nie ma, nieśmiało coś się pojawiło w h&m, także
      spokojnie
      • mmala6 Re: skompletowałyście już wyprawkę na zimę? 19.08.05, 22:28
        w H&M widzialam boska kurteczke na zime-sztruksowa z podpinka z misia, z
        odpinanym kapturem, sliczna.To tak na marginesiewink
    • poleczka2 Re: skompletowałyście już wyprawkę na zimę? 20.08.05, 21:00
      Już tak, za pomocą Next, Vertbaudet (katalogu wysyłkowego) i ebay. Dużo kupiłam
      na lato 2006 dla córki.
      • mmala6 do Poleczki 20.08.05, 21:39
        czy mieszkasz w Polsce? jezeli tak to w jaki sposb kupilas ciuszki Next
        (pomijajc wyjazd do UKwink).Czy maja moze sklep online?
        • viviene12 Poleczka mieszka w UK 20.08.05, 23:22
          a o ten chodzi?
          www.next.co.uk/
          • domii ciuszki na zimę 21.08.05, 12:39
            Kobietki!
            a skąd Wy wiecie ile Wasze brzdące będą mieć zimą, że im ubranka kupujecie?
            Moja ma 2,5 miecha, nosi ubranka głównie na 68 cm (i te wieksze na 62) i
            pojecia nie mam ile mi urośnie do zimy! wiec nie kupuje nic...
            Licze na to, ze zima cos bedzie w sklepach...
            • mmala6 ja mam czarodziejska kule:-))) 21.08.05, 15:34
              i powiem Ci, ze w zimie (listopad) Twoja corka bedzie nosic.....czary mary,
              hokus pokus....74/80smile
              • viviene12 A co ja mam kupowac? 23.08.05, 09:56
                Moj ma teraz 3,5 miecha i 67cm. W listopadzie skonczy 6 miesiecy - ile do tego
                czasu urosnie? Kupowac 74 czy raczej 80 cm???
                • mmala6 Re: A co ja mam kupowac? 23.08.05, 10:06
                  mysle ze lepiej 80,Matus teraz nosi teraz 68-74.Lepiej wieksze niz za male.Poza
                  tym zima bedzie gdzies do lutego-marca wiec musialbys w srodku zimy kupowac
                  drugi kombinezon-wiekszysmileOd pol roku dzieci juz tak szybko nie rosna...podobnowink
                  • viviene12 to jak dlugi 23.08.05, 10:34
                    jest Matek?
                    U nas po wczorajszym mierzeniu 67 cm i 7.200g. - 15 tygodni.
                    Teraz rozumiem, czemu tak krzyz mnie bolismile
                    • mmala6 Re: to jak dlugi 23.08.05, 10:44
                      nasza pediatra go nie mierzy, nie wiem dlaczego, moze to nie takie waznewink
                      Na poczatku sierpnia tj jak mial skonczone 6mcy wazyl 7750.Teraz jak go mierze
                      normalnie miarka to ma jakies 70cm (nie wiem dokladnie bo sie rusza).Czyli
                      wielki raczej nie jestwink
                      • mmala6 a jak mial mniej wiecej tyle co Twoj 23.08.05, 10:53
                        tj 4 m-ce i 1/4 (tak bylismy na szczepieniu) to wazyl 6 910.Sprawdzilam w
                        ksiazeczcesmile
                      • viviene12 no wlasnie juz slyszalam 23.08.05, 10:54
                        ze w Polsce wielu lekarzy nie mierzy. Nie wiem na ile to wazne? U mnie w
                        ksiazeczce zdrowia dziecka sa na koncu takie wykresy:
                        wiek a waga
                        waga a wzrost
                        obwod glowy.
                        Mozna z nich wywnioskowac nie tylko, czy dziecko przybiera na wadze prawidlowo,
                        ale takze ja sie ma ta waga do wzrostu, tj. czy nie jest za szczuply albo nie za
                        gruby. Nie wiem - moze to to samo co te siatki centylowe?
                        • mmala6 u nas w ksiazeczkach tez sa takie wykresy tzn 23.08.05, 12:08
                          jest siatka centylowa i mozna sobie nanosic wyniki i wyjdzie wykres.Poza tym
                          mozna sprawedzic na jakim centylu miesci sie dziecko.Mysle, ze ona go mierzy na
                          okowinknie jest za ciezki i za dlugi tez nie jest, wiec gra.Gydyby przy tej wadze
                          byl dluzszy, to bylby starsznie chudy a tak jest taki w sam razsmile
                          Glowe i klate mierzy za kazdym razem.
                          • viviene12 no widzisz 23.08.05, 12:29
                            a u nas za to klaty Maszowi nie mierzy. Czyli jakas sprawiedliwosc na tym
                            swiecie jednak jestsmile
                            • mmala6 jak to? klata u faceta najwazniejsza!!:-))) 23.08.05, 12:35

• viviene12 hehehe w sumie masz racje 23.08.05, 13:30
                                musze na to zwrocic uwage nastepnym razem lekarzowismile))
                                KLATA to brzmi dumnie!smile
          • mmala6 no tak, jedna z Niemiec (a raczej dwie;-)), druga 21.08.05, 15:32
            z UK, no pieknie...jakbym miala Gap, Next itp pod nosem to tez bym juz wszystko
            miala, a nawet wiecejsad((a w tym naszych polskich sklepach, to bida z nedza a
            jak juz cos ladnego to kosztuje wiecej niz ciuchy dla doroslego.
            buuuu, ja chce mieszkac w UK....
            • viviene12 no ale Twoja Mama jest tutaj 21.08.05, 18:59
              to moze moglaby sie raz w sobote albo wieczorkiem przeleciec po paru sklepach?smile
              • mmala6 ona jest w jakies dziurze gdzie nie ma sklepow 21.08.05, 19:02

• viviene12 zadnego??? 21.08.05, 19:12
                  To bieda faktycznie.
                  • mmala6 jakies sa, ale nie ma tam nic ciekawego 22.08.05, 22:31
                    jeden sklep Tchibo-TCM chyba, rzeczy ladne ale wybor niewielki.Do wiekszego
                    miasta ma daleko...no coz...jest jeszcze nadzieja w moim bracie co w London
                    pracujewink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka