Dodaj do ulubionych

pięści w buzi

22.08.05, 10:52
Pomozcie drogie mamy: Jachu z upodobaniem wkłada sobie piąstki do buzi. Bez
przerwy!!! Najgorsze, ze czasami drapnie sie paluchem za gleboko i zaczyna
sie krztusic i charczec. NIe wiem jak sie tego pozbyc. Bez przerwy siedzi
caly usliniony. Smoczka nie toleruje w zadnej postaci, wiec na zamiane mam
tylko piers, a nie jest to dla mnie dobre wyjscie, no nie? I co tu z nim
robic? Probowalam rekawiczek, ale nic nie daly. Moze macie jakis pomysl?
Obserwuj wątek
    • viviene12 nic nie robic 22.08.05, 11:00
      ew. sprobuj dac mu gryzaczek, moze polubi. albo takie zabawki do memlania w buzi
      materialowe wzglednie piluche tetrowa - wtedy sie nie podrapie. moj jest z
      poczatku maja i ma to samo - widac zeby ida i dziasla masuje. smoczek chce tylko
      do spania. w kapieli obgryza namietnie tatowe palce - prawie jak chicken wings.
      obcinaj czesto paznokcie i myj raczki, to wszystko.
      rekawiczki odradzila nam polozna, bo dziceko powinno miec ponoc kontakt ze skora.
      sorry, ze tak ciurkiem pisze, ale druga reka zajeta - trzymam mojego na kolanach.
    • mmala6 Re: pięści w buzi 22.08.05, 11:01
      Jachu jest boskismile)
      Daj mu mama spokoj z tymi piastkami, niech sobie wsadzasmile1.poznaje swoje
      raczki, 2.silny odruch ssanie, a jak nie chce smoka, to co innego ma ssac?3. byc
      moze zeby ida (stad slinienie), wiec musi sobie chlopina jakos ulzycwink

Sprobuj mu podawac jakies zimne gryzaki, moze cos pomoze.Choc moj Matus odrzucal
      wszystko bo i tak raczki byly lepsze.Teraz juz tak czesto nie bierze lapek do
      buzi, czasem paluszkiem osemek sobie szukawink)
      • magda270519761 Re: pięści w buzi 22.08.05, 12:06
        To normalne i nic się z tym nie robi!
    • emma_euro_emma Re: pięści w buzi 22.08.05, 14:53
      Sebastian jest z początku czerwca i od dłuższego czasu tak robi. Pytałam się pediatry, powiedziała, że "dzieci tak mają, to normalne"smile
    • e_rubi Re: pięści w buzi 23.08.05, 13:29
      U mnie jest to samo i absolutnie sie tym nie przejmuje, bo to normalny etap rozwoju. My sie wrecz cieszylismy z mezem jak Mala odkryla swoje raczki i zaczela trafiac nimi do buzi. a teraz czekamy az trafi do buzi nozka - juz jest blisko smile
      czesto jej myje lapki pod biezaca woda i wycieram usliniony pyszczek i tyle.
      • viviene12 A z kiedy dokladnie Twoja Zoska? 23.08.05, 13:31
        bo moj Mysz wlasnie jest zafascynowany swoimi stopami, ale niestety, do ust
        jeszcze nie dosiega. Moj Myszek jest z 3 maja.
        • e_rubi Re: A z kiedy dokladnie Twoja Zoska? 23.08.05, 14:38
          To moja Zoska kilka dni starsza, z 29 kwietnia
          lapie sie raczkami za nozki i ciagnie w kierunku otwartej buzki, ale jeszcze nie trafila smile
    • pathe Re: pie˛s´ci w buzi 23.08.05, 14:16
      Moj Macius tak samo piastki cale do buzi pakuje, czasem az sie dziwie ze mu tak prawie dwie
      sie mieszcza smile a poza tym wszytsko co ma pod reka... ma 3.5 m-ca, czy to moze byc juz
      zabkowanie? No slini sie bardziej i marudny jest... i tylko cyc pomaga.

pozdrawiam(y)
      • viviene12 moj tak robi od ok. 3 tygodni 23.08.05, 14:45
        a slini sie przy tym jak buldog angielskismile
        Palce to nawet nie ssie, on je normalnie "gryzie" - jak go trzymamy w kapieli to
        potrafi "obgryzac" nastze palce zawziecie, jakby to bylo udko kurczaka. A
        wczoraj bylismy u lekarza -patrzyl na dziasla i mowi, ze jeszcze nic nie widac.
        • mmala6 stopy 23.08.05, 15:07
          to ja wam powiem, ze moj Matus stopy odkryl niedawno- z m-c temu i nawet nie
          zamierza ich pchac do buzi.Czasem je chwyci jak mu sie tak akurat wysoko
          podniosa ale nie wykazuje szczegolnego zainteresowania ta czescia swojego
          ciala.Woli raczki, uszka, wlosy, kolanka no i oczywsicie PILOTA OD TV!! to jest
          jego ulubiona "czesc ciala".
          • viviene12 och, te chlopy! 23.08.05, 15:35
            moj to nawet pilota nie chce - on chce telewizor!
            a poza tym najciekwasze sa :aparat fotograficzny, komorka i pare innych meskich
            obiektow zainteresowan. no facet po prostu. chociaz ostatnio strasznie piszczy
            do szamponow i innyh kolorowych buteleczek na polkach w lazience. wczoraj wpadl
            w taka euforie, ze juz chcielismy zadzwonic do lekarza naszego i zapytac, co
            bylo w tej szczepioncesmile
            • mmala6 moze jakas amfa!!:-)))) 23.08.05, 15:39
              a tak, zauwazylam, ze Matusia rowniez pasjonuja tubki od kremikow, sloiczek z
              wit D3, grzebyk, moje wlosy sa super!...w sumie to najmniej interesuja go
              zabawki!!smile)
              • viviene12 wczoraj stwierdzilam, 23.08.05, 15:46
                ze trzeba isc do drogerii po pare nowych buteleczek - niech se dziecko samo
                wybierze. na cholere ta mata za 60 euro, jak nigdy tak nie pial na jej widok jak
                na buteleczki w lazience??
                • mmala6 dokladnie, hihihi:-)) 23.08.05, 15:57
                  moj teraz na przyklad siedzi w lezaczu i obgryza swoja lyzeczke plastykowasmile)a
                  kosze pelne zabawek roznej masci nie sa obdarzone nawet jednym zainteresowanym
                  spojrzeniem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka