yoko2 Re: wypukłe ciemiączko 13.09.05, 15:50 jak zwykle się pospieszyłam no właśnie jak w temacie, wypukłe ciemiączko, czy to może oznaczać coś złego?? czy ktoś sie z tym spotkał?? byłam dziś rano z kurczakami u lekarza, bo się pozakatarzały, ogólnie nic im nie dolega. Kropka ma troszeczke uwypuklone ciemiączko i szczerze powiedzawszy troche się martwie. Ale z drugiej strony lekarz nic złego nie stwierdził. no i sama już nie wiem a w wyszukiwarce straszna nędza na ten temat :[ pocieszcie Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: wypukłe ciemiączko 13.09.05, 19:16 hmmm faktycznie zawsze negatywnie była mowa raczej o zapadniętym ciemiączku (odwodnienie etc......) ale jeśli lekarz nic nie stwierdził to raczej jest ok, zawsze możesz skonsultować to z innym lekarzem, w przypadku gdy do tego masz średnie zaufanie Odpowiedz Link Zgłoś
olaolek Re: wypukłe ciemiączko 15.09.05, 14:43 nie lekcewaz tego, to może być nic a może też być związane z neurologicznymi sprawami. Skoro pediatra nie zauważa, idz prosto do neurologa, ja bym zrobila USG przezciemiaczkowe Odpowiedz Link Zgłoś
yoko2 Re: wypukłe ciemiączko 15.09.05, 16:03 na śmierć zapomniałam byłam jeszcze raz z kurczakami u lekarza bo kropka rozłożyła sie na dobre i wprost zapytałam, pani doktor powiedzała, że z ciemiączkiem wszystko ok :] i faktyczni temperatura spadła i wszystko w normie :] a co do USG przezciemiączkowego to kurczaki miały robione i to nie raz bo są wcześniakami :] pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś