Dodaj do ulubionych

no to mamy pierwszy zabek :)

25.09.05, 20:50
jeszcze nie widzialam, bo trudno zajrzec Glizdeczce 'w zeby', ale jak dzis
smarowalam zelem, to mnie kuł w palec smile

ciesze sie, ale tez zastanawiam, jak je ochronic. ja mam bardzo slabe i tez
mi szybko wyszly, wiec jesli odziedziczyla po mnie, to moze byc krucho sad
Obserwuj wątek
    • mmala6 no to gratulacje!!!:-))) 25.09.05, 20:56
      Glizdeczka weszla dumnie w swiat "gryzaczy"smile)
      Poki je tylko Twoje mleko to w sumie nic nie trzeba robic.Jak zacznie jesc inne
      rzeczy, to warto przemywac przegotowana woda.Sa silikonowe szczoteczki do zebow
      dla niemowlat i tym tak "szorowac"smile)Jak dajesz kaszke na noc, to tez by sie
      przydalo, bo w kaszce jest cukier.

A u Matka przeswituje gorna dwojka ale sie jeszcze nie przebila, wiec stan
      uzebienia nadal 2 szt.Boli go jak diabli bo nawet gornej wargi nie mozna mu
      dotknac.Ale nie placze, spi jak aniolsmile)
      • duramgama Re: no to gratulacje!!!:-))) 25.09.05, 21:04
        Brawo, brawo Glizdeczko!

U Srajdzinki nadal stan uzebienia zerowysad
        Jak ruszą wszystkie naraz, aż strach pomyślec...
    • martap10 Re: no to mamy pierwszy zabek :) 25.09.05, 21:08
      Hejsmile Dawno tu nie zagladalam, bo czasu niewiele i tak jeszcze bedzie, ale na
      to musze odpisacsmile Gratuluje zebiska i spiesze doniesc, ze moj Miku tez stal
      sie posiadaczem dwoch dolych jedynek. Wprawdzie dopiero podzwaniaja o szklanke
      (dzis zdecydowanie dopominal sie wkladania paszczy do mojej szklanki), nie sa
      zbyt widoczne, ale niewatpliwie niebawem beda. A swoja droga, czy slyszalyscie,
      Drogie Mamy, ze niemowlaki zabkujace czesto miewaja biegunke? Miku ma, bierze
      bactrim i robimy badania, jednak slyszalam z kilku zrodel (bynajmniej jednak
      nie od mojej lekarki, hehe), ze to moze byc z zebow. Czy cos jest na rzeczy?
      Pozdrawiam serdecznie w ten mily wieczoreksmileA
      • schaapje my mamy straszne problemy 25.09.05, 21:17
        z brzuszkiem i bierzemy smecte. nie wiem, czy zbieg okolicznosci, czy
        potwierdzenie reguly...
        • martap10 brzuszek 25.09.05, 22:53
          Ha! A jednak! To dlaczego moja lekarka na ten temat ani mru-mru?? smilehmm....
          • mmala6 heeeej Marta!!!!!:-))) 26.09.05, 09:44
            po pierwsze WITAM GORACO (czyzbys juz miala net czy wymknelas sie do kawiarenki???).
            Biegunka przy zebach TAK, jest to zwiazane z nadmiernym wydzielaniem sliny,
            ktora to powoduje rozrzedzenie stolcawink))Lekarze nie mowia, bo to ponoc nie po
            "lekarskiemu" ale tak jest. Czytalam w "Pierwszy rok zycia dziecka", poza tym
            wiele mam o tym pisalo.Matus przy tych dwoch pierwszych mial ostra rzadzizne
            (dawalam wiec wiecej picia) teraz juz mniej ale marudzenie i placz z powodu
            zebow dziwnym trafem pokrywa sie z luzniejsza kupkawink))

Juz czuje pod palcem gorna dwojke ale nie przebila jeszcze skory...ale musi
            bolec, niesad(

Buzka dla Miku i gratuluje uzebienia!smile
    • aada100 Gratuluję bardzo!!!!! 25.09.05, 21:08
      Ja czekam na Łukaszkowe ząbki z utęsknieniem, bo Kinga w jego wieku już miała
      dwa dolne kasowniki!
      No, to teraz silikonowy palec i szorować!!!!!!
    • wiolkak Re: no to mamy pierwszy zabek :) 25.09.05, 21:12
      no to gratulujemy i boimy sie o mamy biust bo jak sie Glizdowata dorwie to
      pogrom będzie, my narazie oczekujemy na to żeby córka mogła tacie otwierac piwo
      dolnymi jedynami, a to już lada dzien
      • barbi1 Gratulejszyn! 25.09.05, 21:30
        Ale my od tygodnia też mamy! I to nawet dwa!
    • kubona Re: no to mamy pierwszy zabek :) 25.09.05, 21:46
      no to gratulujemy z całego serca i radż Ci się dobrze im przyjrzeć bo to
      niezapomniany widok: taki mały szkrab i ten biały kiełek w uśmiechniętej buzi.
      Jak jest ich więćej to już nie to samo.
      pozdrawiamy, Kasia mama Kubusia i Kubuś szczęśliwy posiadacz sześciu ząbków (a
      właściwe to juz chyba siedmiu lada dzień)
    • mama_olka gratulacje, szybko Wam poszlo :) 25.09.05, 21:52
      U nas dopiero w szostym miesiacu wyszly ale za to dwa na raz. A co Myszka
      przyniosla Glizdeczce w prezencie?
      A, w sprawie pielegnacji polecam silikonowa nakladke na palec (zgapilam od
      Mmalejwink
      • viviene12 to cos Myszka przynosi z tej okazji?? 25.09.05, 23:14
        to ciekwe, co przyniesie mojemu Myszowi, ktory jakis taki sie robi ostatnio
        marudny i uzebienie nadchoodzace jest pierwszym podejrzanym. O biegunce i
        temperaturze jako towarzyszacym objawom slyszalam, a jakze.

A Glizdeczce gratulujemy zabka!!! I zazdroscimy, ale tylko troszeczkesmile)
    • wenus.z.willendorfu Witamy Jednozębną Księżniczkę :-) 25.09.05, 23:26
      i gratulujemy też!
      To teraz tylko patrzeć jak z małego ssaka zamieni się w małego gryzonia smile
      Co do pielęgnacji uzębienia, to albo ta nakładka silikonowa na palec (chociaż u
      nas raczej kiepsko się sprawdziła) albo szczoteczka (też chyba silikonowa) dla
      niemowląt.
    • pampeliszka Re: no to mamy pierwszy zabek :) 26.09.05, 09:20
      No to gratulacje!!! Malgos wczoraj skonczyla pol roku i sie pojawil drugi zabek.
      Jak sie dorwie do mojej elektrycznej szczoteczki do zebow, to od razu wklada do
      pyszczka i szczotkuje (a przynajmniej wysysa wode).
      Ona faktycznie wiecej robi kupek przy zabkach-zwykle jest jedna , czasem dwie, a
      kiedy sie zabek pcha to i cztery dziennie.
      Od czasu do czasu troche jojczy, ale wcale sie jej nie dziwie.
    • martiks Re: no to mamy pierwszy zabek :) 26.09.05, 09:53
      gratulacje!!! oby malutka była dla mamusi łaskawa przy poborze posiłkusmile
    • enja11 Gratulujemy!!!! 26.09.05, 10:35
      Mam nadzieję, że nie będzie się wyżywać na cycusiachwink) U nas bez zmian: Jachu
      ślini się strasznie, niedługo dojdzie do tego, że będzie wsadzał całe DWIE ręce
      do buziwink) Ale tak na moje niefachowe oko to jeszcze potrwa...
    • pancerniczek Re: no to mamy pierwszy zabek :) 26.09.05, 19:42
      no tak, ja w innym wątku pochwaliłam się "swoimi" zębami - tak więc łączę się z
      Tobą w bardzo dobrej świadomosci tego jak się z tym czujesz smile))
      uściski dla zębacza!
      • schaapje no to mamy DRUGI zabek :) 27.09.05, 16:53
        wyszedl dzis w nocy
        ja mam nadzieje, ze to juz koniec na razie smile
        • mamapauli1 Re: no to mamy DRUGI zabek :) 27.09.05, 17:01
          Gratulacje z powodu tych dwóch ząbków napisz czy była bardziej marudna, bo z
          tego co pisałaś jakiś czas temu była bardziej płaczliwa zwłaszcza w nocy ale
          pisałaś ze sie uspokoiło.
          • schaapje Re: no to mamy DRUGI zabek :) 27.09.05, 18:26
            byla bardziej marudna w nocy (duzo sie budzila, ale nie co noc) i w dzien. no i
            miala problemy z brzuszkiem. nie wiadomo od czego, bo posiew wyszedl dobrze,
            wiec mozliwe ze od zabkow. takze zabki i brzuszek nam doskwieraly bardzo, ale
            mam nadzieje, ze na jakis czas bedzie juz spokoj..
            • wenus.z.willendorfu Lideczka otworzyła hurtownie dla dentystów? :-) 27.09.05, 18:34

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka