111a4 22.11.05, 22:40 moje 6 miesieczne malenstwo zabkuje.wczoraj miała tempertaure 39,4.przeraziłam sie?????ale był lekarz i mówi ze tak moze właśnie byc.długo trwa ta gorączka????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania800 Re: Ząbkowanie!!!!!!!help!!!!!!!! 22.11.05, 22:43 a może ma trzydniówkę?? od zabkó to różnie może być dzień może dwa później mała przerwa i znów u nas aż takiej wysokiej od zabków nie było góra 38-38,5 mój ma 14 miesięcy i idą mu trzonowe dziś tez miał temperaturkę prawie 38 a gdzie mierzyłaś temperaturę bo jeśli w pupci to 5 kreseczek trzeba odjąc Odpowiedz Link Zgłoś
buzinka1 Re: Ząbkowanie!!!!!!!help!!!!!!!! 22.11.05, 22:46 Witam! Moja córcia dosyć późno zaczęła ząbkować, w 8 m-cu. Wyszły jej wtedy dwie dolne jedynki i dalej nic. Przeżyła to dosyć spokojnie, żadnej temperatury. Teraz ma 12 m-cy i coś się zaczęło dziać z zębami. Co noc budzi się z płaczem, paluszki w rączce obgryzione do krwi.. Tak już jest od około dwóch tygodni a zębów nadal nie widać. Pomimo tego bólu gorączki nie ma. Każde dziecko może w inny sposób reagować na ząbkowanie, gorączka wcale nie musi wystąpić. Natomiast moja Agata miała dwa miesiące temu wysoką gorączkę bez żadnych objawów ale była to tzw. trzydniówka. Może w waszym przypadku też jest to trzydniówka. Obserwuj dziecko. Powodzenia! Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.ax Re: Ząbkowanie!!!!!!!help!!!!!!!! 23.11.05, 12:31 Zgadzam się z dziewczynami ze to moze raczej 3- dniówka (Misiek przechodził jak miał 1 rok i temp. wynosiła ok. 38,5-39stopni). Bo chyba jak na ząbkowanie to zbyt wysoka temperatura. Proponuję obserwować dziecko. jak po 3-4 dniach będzie wysypka, to jednak 3- dniówka.PO wysypce gorączka powinna spaść. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś