Dodaj do ulubionych

Pora deszczowa

08.12.05, 11:19
Trzeci dzień siedzimy w domu.
I zimno, i pada, i zimno...
Jakąś godzinę temu trochę się przejaśniło,
ale nie zdążyłyśmy wyjść,
bo znów się rozpadało!
A Nina śpi ostatnio tylko na dworze...
Chyba znów będę miała przerąbane!!
Obserwuj wątek
    • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 13:05
      Pada i pada...
      • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 13:07
        u nas też... jest okropnie sad
        ale widzę na moim osiedlu jedną mamę bohaterkę z dziećmi zafoliowanymi na
        maxa...
        jakoś dzisiaj nie chce mi się bawić w bohaterstwo wink
        kurcze moje dziecko już trzeci dzień nie wentylowane i chyba energia go
        rozpiera...
        • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 13:10
          Ciekawe ile to jeszcze potrwa?
          • iwonkafi Re: Pora deszczowa 08.12.05, 14:33
            Nigdy bym nie pomyslala ze bede tesknic za mrozem i sniegiem
        • mooh Re: Pora deszczowa 08.12.05, 13:13
          Ja już mam deprechę od samego słuchania jak bębni o parapet. Nie cierpię takiej
          pogody. Roztopiony śnieg leży na skrajniach jezdni i przejść suchą nagą nie
          sposób. Wszędzie breja i na dodatek jakoś tak zimniej niż w trzaskające mrozy.
          Ale Klusia umila mi czas próbami lingwistycznymi. Wystawia język, zwija go w
          tutkę i śmieszne dźwięki jej wychodzą.
          • pampeliszka Re: Pora deszczowa 08.12.05, 13:39
            a u nas dzis nie pada, wiec zaraz idziemy na maly spacer (mały -bo ja wciaz sie
            zle czuje, cholera)
    • myszka785 a może Ty w Irlandii jesteś, he he... 08.12.05, 13:58
      ale nie! u nas dzisiaj nie pada...
      smile
      • renatka_sz Re: a może Ty w Irlandii jesteś, he he... 08.12.05, 15:06
        Myszka, u nas dzisiaj tez wyjatkowo sucho: ale wczoraj caly dzien deszcz,
        deszczyk, mzawka, ulewa i tak w kolko...
        kurcze, mialam nadzieje ze przyjade do Polski i bedzie White Christmas, jak w
        piosence, a tu dupa blada...
        • myszka785 podobno Śląsk śniegiem zasypany... 08.12.05, 17:06
          więc chyba będą White Christmas?...
          chyba, że znasz jakieś prognozy, które temu przeczą?...
          też chcę śniegu!!!
    • el_sylwana Re: Pora deszczowa 08.12.05, 15:22
      u nas tez pada od wczoraj i jest tak straszliwie szaro.....
      • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 16:37
        Pada i pada...
        • el_sylwana Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:13
          co za okropna pogoda
          jaktak dalej pojdzie ...znaczy popada ... to ja sie w blocie utopie za nim do
          chodnika dojde
        • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:14
          taka prawda, pada!
          • pampeliszka Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:32
            a nam sie spacerek udal, tylko ja sie za grubo ubralam...odwilż czy co?
            • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:33
              czesc Pam
    • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:34
      oj pada...
      • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:36
        a co gorsza teściowie przyszli do wnuczki i śmierdzą już z godzinę, a ja coś za
        nimi nie przepadam
        • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:39
          ten deszcz to przy nich male pyfko wink)
        • pampeliszka Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:39
          a wstydz sie, Wiolka, coz za negatywny stosunek do rodziny...
          • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:40
            ale ja do swojej mam bardzo pozytywny ino do meżowskiej jakos mi nie idzie
            • pampeliszka Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:41
              malo cwiczysz...
            • pampeliszka Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:41
              powinniscie czesciej zaciesniac wiezy
              • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:42
                cwicze nawet za dużo - jak tylko wchodzą to ja idę na góre, a to dużo schodów
                jest!
              • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:42
                ale to od jutra zacznij, na razie z nami posiedź wink
                • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:43
                  juz poszli
                • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:44
                  a muz jest, czy Kaśka im tylko dotrzymuje gościny wink

ps. tej góry to Ci zazdroszczę hihihihi
                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:45
                    jest, jest i co jakiś czas go informuje że kaśka sie boi jego rodziców i ma być
                    obok!
                    • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:46
                      a Ty zdaje się masz ich na miejscu? często odwiedzają wnusię?
                      • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:47
                        ostatnio niestety tak
                  • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:46
                    czesc buszmenki!!
                    • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:46
                      sie masz Bacha
                      • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:47
                        witaj Basieńsko otwórz okienko wink
                      • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:47
                        Nina właśnie dostaje szału!
                        Za nogawkę mnie ciąga!!
                        • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:48
                          Chyba się ukisiła
                          • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:49
                            może ją przeciągnij, widocznie ktoś zauroczył
                            • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:50
                              co ty
                              palma jej odbija, bo trzeci dzień siedzi na bazie
                              • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:52
                                wyciągnij mapy i tłumacz jej że to takie szkolenie przed wyjściem w teren
                                • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:53
                                  zje te mapy...
                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:54
                                    poligon to poligon, tajni agenci muszą różne rzeczy robić
                                  • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:54
                                    jest tak agresywna,
                                    ze porozrywa na strzepy
                                    • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:55
                                      A SPAŁA?
                                      • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:56
                                        za krótko
                                        • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:57
                                          te dzieci są jakieś dziwne, zawsze śpią za krótko
                                          • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:58
                                            pewnie jakbym ją wytrzęsła na dworze
                                            to miałaby lepszy nastrój
                                          • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:58
                                            i za długo rozrabiają...
                                    • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:56
                                      to globus jej daj
                                      • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:57
                                        globusa to ja mam
                                        • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:57
                                          też mi głowa odpada dziś...
                                        • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:58
                                          to jej oddaj i niech sie martwiwink
                        • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:48
                          po łapach jej daj! albo odetnij nogawke!
                        • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:49
                          tak ja ostatnio też musze mieć mocną gumkę w spodniach, bo Szymcio mnie
                          traktuje jako rusztowaniewink
                          • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:50
                            Potrafi się gołej giry złapać i powstać
                            • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:51
                              może trenuje wspinaczkę
                              • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:51
                                na "ściankę" z nią
                                • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:52
                                  pożycz jej szpilki zeby się miała czym zaczepić
                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 17:56
                                    i tipsy zafunduj, lepsza przyczepność..
                                    • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:01
                                      Pada i pada...
                                      O kant d... taką pogodę!
                                      • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:02
                                        dopiero sie zaczeło
                                        • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:03
                                          W dodatku mam taką chuć na coś słodkiego!!
                                          • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:03
                                            a mnie strasznie suszy
                                            • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:04
                                              po czym?
                                              • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:04
                                                najgorsze ze po niczym! a piwka bym sie napiła!!!!
                                                • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:06
                                                  ja przez tydzień alkohol przymusowo odstawiam... antybiotyk sad
                                                  • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:06
                                                    a ja mam nine u cycka
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:07
                                                    nie no trzeba jakiejś czekolady zjeść!!! na cito!!!
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:07
                                                    ojojoj, nieładnie, a co ci jest moja droga?
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:09
                                                    a coś z gardłem, jakiegoś podobno ropne zapalenie, tylko żadnych objawów, żaden
                                                    ból, żadna gorączka, no i podobno Młodzież mam też nie zarażac... koszmar
                                                    jakiś!!
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:10
                                                    i co nie bawisz sie z Maluniem? to może ja tez sobie zachoruje bo coś
                                                    przemęczona ostatnio jestem
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:11
                                                    właśnie mogę się bawić, bo niby nie zarażam...
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:12
                                                    a to nie fair jest
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:14
                                                    i tu się z Tobą zgadzam
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:15
                                                    zmien lekarza
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:17
                                                    he he daj mi namiary do tego Twojego co zaocznie bada wink
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:19
                                                    on też jest świnia, ostatnio jak przyszedł do nas, to mi powiedział że Piotrek
                                                    jest przeziebiony i lepiej niech śpi osobno żeby Kaśki nie zarazał (czyt. nie
                                                    musiał przewijać), po czym spytał mojego męża - tak miałem powiedziec?
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:21
                                                    ot cwaniaczki
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:22
                                                    koleżkowie, rozumiesz, ale ostatnio tak na nich nakrzyczałam, ze sie potem
                                                    bojał i pytał czy już wiecej nie będę
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:26
                                                    muż czy doktorek
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:27
                                                    doktorek, muż przywykły
                                            • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:04
                                              O tym nawet nie wspominam!!
                                              No przecież się nie opiję!!
                                              • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:04
                                                więcej takich dni i chyba sobie kupię hula hop
                                                • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:05
                                                  a gdzie sa? sprzedają je jeszcze?
                                                  • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:06
                                                    tez szukam
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:06
                                                    nie wiem, ale ta pogoda sprzyja mojemu obżarstwu...
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:08
                                                    oryginalna to w tym nie jestes, ja już się ledwo ruszam
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:10
                                                    kurde mol jeszcze się zima nie zaczęła nieźleeee!!!
                                                  • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:09
                                                    A tatko dostał mega paczkę na Mikołaja z pracy dla Niny.
                                                    Same słodycze!! Ale mnie korci!!
                                                    Skitraliśmy do szafy, bo się założyliśmy, że do świąt nie tkniemy.
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:10
                                                    Barbi to może jakąs małą dziurkę wywierć w tej paczce co???
                                                  • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:11
                                                    chyba coś wyjmę...
                                                    najwyzej jutro odkupie
                                                    stary sie nie doliczy
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:12
                                                    Kaśka też dostała, ale poszła w dobre rece - chrześniakowi dałam, a jak już
                                                    będzie zima to i nastrój sie poprawi, najgorsze te ciapy
                                                  • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:12
                                                    łeb mi spuchł jak dynia
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:13
                                                    od deszczu czy z niezaspokojonego łakomstwa?
                                                  • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:14
                                                    od siedzenia w domu
                                                    i słuchania jujek niny
                                                    mam nadzieje, ze pojdzie spac o 7,
                                                    bo wlasnie dostaje szału
                                                  • barbi1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:16
                                                    spadam, bo
                                                    atmosfera sie zageszcza
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:17
                                                    znam to, dobrze ze papa juz wrócił i stoi na straży spokoju swojej ślubnej
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:18
                                                    Wiolka teście dalej grzeją fotele
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:20
                                                    co ty, już poleźli ponad pół godziny temu, zrobiłam straszne oko i zwiali
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:21
                                                    kurcze ale ich wyszkoliłaś, jedno przyjazne spojrzenie wink
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:23
                                                    nawet nie muszę za bardzo rzes zadzierac, od razu kumają o co biega - laczki i
                                                    w droge
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:25
                                                    zdyscyplinowani
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:26
                                                    nie powiem, dosyć karni
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:27
                                                    to Kaśka w nich raczej się nie wrodziła
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:29
                                                    no raczej nie, jak ostatnio stwierdził jej tatko charakterek ma po mamie,
                                                    wprawdzie dla porządku spytałam czy ma na myśli swoją matke, ale jednak nie o
                                                    tym mówilwink
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:30
                                                    mój muż tylko tak mówi jak Malunio się zdenerwuje, a Młodzież nerwowa jest...
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:32
                                                    czyli często się powtarzawink)
                                                  • pampeliszka Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:29
                                                    a ja sprzatam przed tym chrztem troche, a Malgol mi pomaga jak moze, wyciera
                                                    wlasnie spodniami podloge w lazience, potem ją do kuchni puszcze
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:30
                                                    fajna dziewucha, moja leniwa jest i nie pomaga
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:31
                                                    Pam pożyczyłabyś trochę Małgola, kurcze fajne to czasy były...
                                                  • pampeliszka Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:32
                                                    a chetnie pozycze..., ona chetnie posprzata
                                                    o ile w lazience masz malutką miedniczke
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:33
                                                    załatwi się... wymagająca!!
                                                  • pampeliszka Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:33
                                                    nie bardzo - to taki mroczny przedmiot marzen
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:33
                                                    a bez miedniczki nie da rady?
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:35
                                                    a mydło nie może być?
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:36
                                                    albo gąbka?
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:39
                                                    Pam negocjuje z Małgosią
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:40
                                                    Małgol cwany, nie da sie nabrac na tanie podróbki
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:42
                                                    techniki negocjacji ma w małym paluszku
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:43
                                                    a propos mydła moje dziecko przed chwilą ciamkało mydełko, na chwilę zostawiłam
                                                    uchylone drzwi od łazienki... idę mu dać deserek, chyba coś sugeruje
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 08.12.05, 18:45
                                                    czyli wiadomo co mozemy sobie zrobić z mydłem i gąbką, niestety moja
                                                    windykatorka daje znac o sobie, czyli jak mawia moja koleżanka na wyjściu - no
                                                    to pożartowalim, cześć
                                                  • pampeliszka no niestety 08.12.05, 20:53
                                                    holki, jak chcecie miec porzadki, to zadna tam gąbka z mydlem, Malgol bez
                                                    miedniczki nigdzie nie idzie
                                                  • barbi1 ciągle pada 09.12.05, 10:46
                                                    tym razem snieg.
                                                  • wiolkak Re: ciągle pada 09.12.05, 10:48
                                                    u nas straszy
                                                  • mooh Re: ciągle pada 09.12.05, 10:52
                                                    A u mnie nie pada, przynajmniej na razie. Ale na spacer chyba się i tak nie
                                                    wybiorę, po tym co mi Zosia zrobiła wczoraj. Wytaszczyłam ją mimo bolących
                                                    kolan, doszłyśmy za blok, a młoda w taki ryk, że musiałam wracać. Uspokoiła się
                                                    już na klatce schodowej, ale w sprawie spaceru odmówiła współpracy. Zero
                                                    wdzięczności za rodzicielskie poświęcenie.
                                                  • barbi1 Re: ciągle pada 09.12.05, 10:52
                                                    wiolka, co u was straszy?
                                                  • wiolkak Re: ciągle pada 09.12.05, 10:57
                                                    chmurzyska, idziemy spać do łóżka, a potem sie obada
                                                  • barbi1 Re: ciągle pada 09.12.05, 10:59
                                                    Moje dziecię też właśnie padło.
                                                    Śpi w łóżeczku.
                                                    Ciekawe jak długo potrwa ten eksperyment?
                                                    Myślałam, że u Ciebie,
                                                    tak jak w <Muminkach>,
                                                    straszy Buka wink
                                                  • wiolkak Re: ciągle pada 09.12.05, 11:02
                                                    ja mam własnego straszaka, a swoją droga to masz dobrze ze Ninka godzi sie spać
                                                    w łózeczku, moja laska preferuje nasze małżeńskie łóże i od jakiegoś miesiaca
                                                    nie idzie na współpracę i zdecydowanie odmawia spania u siebie
                                                  • barbi1 Re: ciągle pada 09.12.05, 11:04
                                                    Słuchaj stara!
                                                    Mojej też się poprzestawiało jakiś miesiąc temu!!
                                                    Wcześniej nigdy z nami nie spała!!! No never!
                                                    A teraz daje się położyc do łóżeczka na totalnym śpiku.
                                                    Jak jest prytomna- nie ma na to najmniejszej szansy!
                                                  • wiolkak Re: ciągle pada 09.12.05, 11:10
                                                    to wszystko przez dziurę ozonową! albo pozostałosc po Czernobylu, bo przecież
                                                    niemożliwe jest żeby dzici nie chciały spać w swoich łóżeczkach!!!
                                                  • barbi1 Re: ciągle pada 09.12.05, 11:11
                                                    Wuiolka, Ty to masz łeb!!!
                                                    Nie skojarzyłam tych faktów!
                                                  • wiolkak Re: ciągle pada 09.12.05, 11:23
                                                    widocznie nie pilaś jodyny!
                                                  • barbi1 Re: ciągle pada 09.12.05, 11:31
                                                    Piłam!!
                                                  • pampeliszka Re: ciągle pada 09.12.05, 13:32
                                                    u nas dzis tez pada, niestety
                                                    za to mam cos pysznego, z okazji chrztu, na ktorym bedzie nas cale 6 osob,
                                                    nabylismy dzis wielki tort miodowy, moj ukochany...
                                                    chcecie do kawy? olbrzymi jest
                                                  • mooh Re: ciągle pada 09.12.05, 13:37
                                                    Pewnie, miodowym tortem w jesiennego smuta! Niech dziad ma!
                                                  • pampeliszka Re: ciągle pada 09.12.05, 14:07
                                                    no to juz, tylko go troche podgrzej, to taki letni jest lepszy
                                                  • xemm1 Re: ciągle pada 09.12.05, 16:05
                                                    Pam a co to za wynalazek, nie jadłam tortu miodowego...
    • xemm1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 16:06
      dzisiaj u mnie o dziwo nie padało, wreszcie mogliśmy wyjść...
      • barbi1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 17:04
        Jezuuu....
        od wczoraj mam taką oskomę na tort, że aż mi z pyska pociekło!!
        • wiolkak Re: Pora deszczowa 09.12.05, 17:31
          zjedz sobie łyżeczke miodku i prawie na jedno wyjdziewink
          no i pamiętaj, że prawie robi wielką różnicęwink))
          • barbi1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 17:34
            Taaa, łyżeczkę miodu...
            toś wymyśliła!

• wiolkak Re: Pora deszczowa 09.12.05, 17:35
              zamiast miodu można spróbować z cukrem
              • barbi1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 17:37
                Nie osłabiaj mnie Wiolka!!
                Mam ambitny plan, że jak Nina zaśnie zrobię tort!!!
                Chyba dzisiaj nie będzie buszowania?
                • wiolkak Re: Pora deszczowa 09.12.05, 17:39
                  no skoro tak mówisz, to znaczy że nie będzie, a tort jaki? z cukru?
                  • barbi1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 17:40
                    Coś Ty!!
                    Kupilam takie gotowe blaty z ciasta i krem z papierka smile
                    To się wysilę, co?
                    • xemm1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 17:45
                      Barbi jeszcze Ci ten tort nie przeszdł...
                      • barbi1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 17:47
                        Nie!
                        i jeszcze Pam mnie poszczuła
                        • xemm1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 17:52
                          fakt Pam przegięła z tym tortem, pojawiła się na chwilę i takie rzeczy wypisuje
                          • renatka_sz Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:01
                            a ja dzis nalesniki robie
                            co prawda to nie tort, ale tyz slodkie
                            • barbi1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:02
                              Naleśniki to ja wolę na ostro,
                              chociaż jak by mi kto zrobił to mogą być i słodkie.
                              • xemm1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:03
                                Barbi a jak je robisz
                                • barbi1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:15
                                  Najczęściej smaruję pikantnym keczupem,
                                  kładę plasterek szynki+
                                  plasterek zółtego sera,
                                  na pół składam i zapiekam,
                                  coby ser chwycił.
                                  Ale najbardziej uwielbiam naleśniki z sosem pieprzowym,
                                  niestety tylko w knajpie.
                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:23
                                    Barbi dzięki narobiłaś mi smaka ...
                                    Wiolka .... znowu...
                                • wiolkak Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:15
                                  proszę mi tu naleśnikami oczu nie mydlic, o ku...a, znowu teściowie!
                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:35
                                    Wiolka kawę im parzysz gdzie jesteś?
                                    • wiolkak Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:35
                                      i kapcie podaję
                                      • xemm1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:36
                                        to niech Kaśka się napatrzy dobrze, może mi kiedyś poda kapcie...wink))
                                        • wiolkak Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:37
                                          żebyś sie nie doigrała, tylko potem nie miej pretensji do mnie!
                                          • xemm1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:38
                                            tiaaa jak spojrzy na mnie to mi w pięty pójdzie, odechce mi się kapci
                                            • wiolkak Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:40
                                              same ci spadną! od razu sie domyślisz że nie wyłączyłaś zelazka i najwyższy
                                              czas sie zbierac
                                              • xemm1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:41
                                                tiaaa wyczucie trzeba mieć i lepiej sobie też o kuchence przypomnieć
                                                • wiolkak Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:42
                                                  z gazem i prądem zartów nie ma!
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:44
                                                    szczególnie jak się jest ulubioną teściówką wink)
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:47
                                                    zwłaszcza, pocieszam się ze to Wy będziecie ta gorsza stroną jako ze strony
                                                    meża, hi, hi
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:48
                                                    chyba zacznę starania o córeczkę...
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:50
                                                    masz rację, trzeba zachowac równowage w przyrodzie
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:54
                                                    a jak równowagi nie będzie,.... dwie synowe... nie wiem czy moje serce to
                                                    wytrzyma...
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 09.12.05, 18:56
                                                    sie nie łam, może będę miała druga córke to sie w tajemnicy wymienimy i będzie
                                                    remis
                                                  • xemm1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 19:01
                                                    oki trzeba jeden szpital wybrać, będzie pościej wink
                                                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 09.12.05, 19:03
                                                    i jedną sale, weselej przy okazji też bedzie
                                  • wiolkak Re: obecna 09.12.05, 18:35

• xemm1 Re: obecna 09.12.05, 18:35
                                      no... a co oni tak codziennie, toż to nieprzyzwoite
                                      • wiolkak Re: obecna 09.12.05, 18:36
                                        mało powiedziane i jeszcze mi sie żalą na babcie i ciociunie, a ukraina
                                        wszystkie trzy, warte siebie - w końcu rodzina
                                        • xemm1 Re: obecna 09.12.05, 18:37
                                          uwielbiam takie historyjki rodzinne wink) żyję nimi wink))
                                          • wiolkak Re: obecna 09.12.05, 18:38
                                            ja równiez, dlatego spuściłam ich po schodach, kurde u mnie nie ma czegoś
                                            takiego!
                                            • xemm1 Re: obecna 09.12.05, 18:39
                                              he he dlaczego to zawsze nasze rodziny są normalne...
                                              • wiolkak Re: obecna 09.12.05, 18:40
                                                dlatego, ze jesteśmy najfajniejsze
                                                • xemm1 Re: obecna 09.12.05, 18:42
                                                  Wiolka odpaliłam mail-a ze stulejką... mój muż zwija się ze śmiechu na dywanie
                                                  a ja płaczę...wink)))
                                                  • wiolkak Re: obecna 09.12.05, 18:43
                                                    wyśle więcej, ale stulejka tez jest jedną z moich ulubionych, mojego powalił
                                                    kawał
                                                  • xemm1 Re: obecna 09.12.05, 18:47
                                                    prześlij prześlij koniecznie, też Ci jeszcze trochę pozapycham skrzynkęwink
                                                  • wiolkak Re: obecna 09.12.05, 18:49
                                                    zaraz ci wysle queen po japońsku i "oralny" - ja płakałam
                                                  • wiolkak Re: poszło 09.12.05, 18:51

• xemm1 Re: poszło 09.12.05, 18:53
                                                    tez coś posłałam...
                                                  • wiolkak Re: poszło 09.12.05, 18:57
                                                    na dzisiaj starczy tego dobrego, trzeba dozowac rozrywke, cd jutro
                                                  • xemm1 Re: poszło 09.12.05, 19:00
                                                    Wiolka brzuch mnie boli ze śmiechu!!!! Suuuuper!!!
                                                  • wiolkak Re: poszło 09.12.05, 19:02
                                                    a co dostałas?
                                                    muszę zaraz spadac nakarmic ci synową i wykapać brudasa
                                                  • xemm1 Re: poszło 09.12.05, 19:03
                                                    "oralny" jest debest!!!
                                                  • xemm1 Re: poszło 09.12.05, 19:03
                                                    wymyj ją dokładnie wink
                                                    posłałam Ci jeszcze antoninę wink
                                                  • wiolkak Re: poszło 09.12.05, 19:04
                                                    ja się tak chichrałam, ze nie byłam w stanie powiedzieć Piotrkowi z czego tak
                                                    polewam
                                                  • xemm1 Re: poszło 09.12.05, 19:05
                                                    głupawkę z mężem załapaliśmy totalna wink))
                                                  • wiolkak Re: poszło 09.12.05, 19:48
                                                    pewnie macie stulejkewink)
                                                  • xemm1 Re: poszło 09.12.05, 19:49
                                                    wykapałaś już moją synową
                                                  • wiolkak Re: poszło 09.12.05, 19:52
                                                    a jak! odmokła, polałam wrzątkiem celem dezynfekcji bo szkoda mi było bimbru od
                                                    wujka Edka i śpią - tylko nie jestem pewna któro, a że jest cicho to wnoszę że
                                                    obojesmile
                                                  • xemm1 Re: poszło 09.12.05, 19:54
                                                    nie chwaląc coś synowa ładnie zasypia wieczorami co??
                                                  • wiolkak Re: poszło 09.12.05, 19:57
                                                    odpukac, cudnie normalnie i śpi do 5-6, je i dalej do 8-9! szalona
                                                  • xemm1 Re: poszło 09.12.05, 19:59
                                                    osz matko, pięknie, nie chwaląc oczywiście...
                                                    a Malunio wczoraj przedrzemał na mnie 10 minut w czasie na wspólnej i tak się
                                                    chłopak zregenerował, że o 2 zasnął, ja już wymiękam...
                                                  • wiolkak Re: poszło 09.12.05, 20:01
                                                    ja sie dziwie ze wy sie tak długo na nogach trzymacie, ona spanko to ma po
                                                    mamusi, bo papa to niewiele potrzebuje
                                                  • xemm1 Re: poszło 09.12.05, 20:03
                                                    no to ja nie wiem w kogo Malunio się wrodził, my z mużem lubimy pospać,
                                                    ostatnio jednak nie dane, już powiedziałam, że jak pojedziemy na Sylwka, na
                                                    żaden dżamp nie odę ŚPIĘ...wink)
                                                  • wiolkak Re: poszło 09.12.05, 20:04
                                                    gdzie się wybieracie, ze tak zawistnie spytam?
                                                  • xemm1 Re: poszło 09.12.05, 20:06
                                                    a nad morze, zaliczamy Sopot
                                                    ps. Wiolka wysyłam Ci słowackiego idol-a
                                                  • wiolkak Re: poszło 09.12.05, 20:07
                                                    ale wam zazdraszczam, mam już taką ochote gdzieś wyjść ze głowa boli!
                                                  • xemm1 Re: poszło 09.12.05, 20:09
                                                    w sumie to pierwszy dłuższy wyjazd bez młodzieży, trzy dni, nie wiem ... jak
                                                    wrócimy to się pewnie Malunio do nas nie będzie odzywać...
                                                  • wiolkak Re: poszło 09.12.05, 20:16
                                                    oby tylko, gorzej jak was spakuje i poda sie do adopcji!
                                                    nie bojasz sie?
                                                  • xemm1 Re: poszło 09.12.05, 20:22
                                                    założy nam sprawę w sądzie...

Malunio
                                                    Malunio ma
                                                    PozdrawiaMY
                                                  • xemm1 Re: poszło 09.12.05, 20:24
                                                    a gdzie jest Barbi, ona naprawdę tego torta dieła, a Pam cały czas sprząta,
                                                    czy wybiera miód z tortu?
                                                  • wiolkak Re: poszło 09.12.05, 20:29
                                                    Pamk pewnie piecze i podjada, a Barbi sie zawzieła i skoczyła do nocnego po
                                                    ciastkawink natomiast twoja synowa właśnie stwierdziła ze juz sie wyspałasmile
                                                  • xemm1 Re: poszło 09.12.05, 20:29
                                                    Wiolka gdzie jesteś? Mam wrażenie że gadam ze sobą...
                                                  • xemm1 Re: poszło 09.12.05, 20:30
                                                    o jesteś smile
                                                    no i pochwal tu dziecię swoje... ech szkoda gadać
                                                  • enja11 Dobry wieczór! 09.12.05, 20:30
                                                    Cześć dziewczynywink) Widzę, że buszujecie sobie dzielnie. Ja dzisiaj (od paru
                                                    dni zresztą) nastrój mam podły, a nawet podły do kwadratu, a może jeszcze
                                                    podlejszy. Myślałam, że grudzień będzie dla mnie łaskawszy, ale nic z tego
                                                    chyba. Podrzućcie mi też te śmieszności mailem - może choć trochę mi się
                                                    polepszy. Muszę się zaraz zabrać za projektowania kalednarza dla dziadków na
                                                    gwiazdkę, ale coś nie mogę się zebrać a święta tuż. Cholera
                                                  • xemm1 Re: Dobry wieczór! 09.12.05, 20:31
                                                    Oki coś podrzucimy na polepszenie humoru smile Enja a gdzie kalendarz robisz, we
                                                    wrocku gdzieś, czy przez net?
                                                  • xemm1 Re: Dobry wieczór! 09.12.05, 20:33
                                                    prześlę Ci "stulejkę" którą dostałam od Wiolki, ubaw po pachy wink
                                                  • wiolkak Re: Dobry wieczór! 09.12.05, 20:33
                                                    widzę że mamy podobne pomysły, tyle że mój małżonek sam robi
                                                  • enja11 Re: Dobry wieczór! 09.12.05, 20:34
                                                    Planuję sama zaprojektować i dać do wydrukowania w reprotechnice, tudzież gdzie
                                                    indziej (jeszcze poszukam) - tak wyjdzie ok. połowę taniej. Ale nie wiem czy mi
                                                    ładnie wyjdzie. Jak nie to ponoć ok są na superfoto.pl - można samemu tam
                                                    zaprojektować. To dawajcie tą stulejkęwink)
                                                  • wiolkak Re: Dobry wieczór! 09.12.05, 20:35
                                                    fotojoker ma i foto.olivia tez w ofercie
                                                  • mooh Re: Dobry wieczór! 09.12.05, 20:32
                                                    Enja, chyba jakiś wirus podłego humoru krąży w powietrzu bo i ja załapałam, i
                                                    moja Klucha. Jak macie coś rozweselającego to pliss pliss
                                                  • wiolkak Re:xemm ślij 09.12.05, 20:34
                                                    i rozweselaj dziewczyny, przyznam wam sie ze tez ostatnio walcze z podłym
                                                    nastrojem
                                                  • mooh Zły humor 09.12.05, 20:36
                                                    Nastawiona ujemnie byłam od jakiegos czasu, ale wczoraj spotkałam w necie
                                                    wzmiankę o takiej jednej bździągwie, która mi pare lat temu napsuła krwi i tak
                                                    mi jakoś wróciło.
                                                  • wiolkak Re: Zły humor 09.12.05, 20:39
                                                    co za czasy, wirtualne psucie krwiwink
                                                  • mooh Re: Zły humor 09.12.05, 20:41
                                                    Na ogół nie bywam pamietliwa, ale to jest wyjatek
                                                  • wiolkak Re: Zły humor 09.12.05, 20:42
                                                    to masz dobrze, bo ja pod tym wzgledem jestem typowym skorpionem - pamiętam
                                                    długo i namiętnie
                                                  • mooh Re: Zły humor 09.12.05, 20:49
                                                    To na moim miejscu juz bys te bździągwę zadźgała nożem w ciemnym zaułku,
                                                    trafiłabyś do więzienia i Jacha nie byłoby na świecie. W sumie więc dobrze, że
                                                    na mnie trafiło.
                                                  • wiolkak Re: Zły humor 09.12.05, 20:51
                                                    Jachu by był, Kaśki by zbrakłosmile ale Kaśka miała być Jachem tak swoja drogą
                                                  • xemm1 Re: Zły humor 09.12.05, 20:49
                                                    ach ta nasza skorpionowatość... ja też smile
                                                  • enja11 Re:xemm ślij 09.12.05, 20:37
                                                    Wiolka, a twoj ślubny to jaki ten kalendarz robi? I w jakim programie?
                                                  • wiolkak Re:xemm ślij 09.12.05, 20:38
                                                    a to muszę zapytac, ale chwilowo usypia Katarzyne
                                                  • xemm1 Re:xemm ślij 09.12.05, 20:39
                                                    zabrzmiało poważnie... caryca zasypia!!!! ciiiiii....
                                                  • enja11 Re:xemm ślij 09.12.05, 20:39
                                                    Carycę????
                                                  • wiolkak Re:xemm ślij 09.12.05, 20:41
                                                    przyznaje, odwazny z niego mężczyzna był!wink
                                                    ale że sie powtórzę - sam zrobił, niech sie sam broni!
                                                  • xemm1 Re:xemm ślij 09.12.05, 20:41
                                                    widzę muz nadworny usypiacz wink
                                                  • wiolkak Re:xemm ślij 09.12.05, 20:43
                                                    tak jakos wyszłosmile
                                                    powiem ci że jak pani prezes miała kryzys (lęk zasrany separacyjny) to było mu
                                                    trochę przykro, ze muszę być ja do usypiania
                                                  • xemm1 Re:xemm ślij 09.12.05, 20:46
                                                    u nas tez kąpanie i usypianie to robota tatusiawink
                                                  • wiolkak Re:xemm ślij 09.12.05, 20:48
                                                    kąpanie to u nas na pół bo ja z nia włażę do brodzika, wprawdzie zaczynał myć
                                                    ja papa na początku, ale to był taki brudas zasrany, ze do 4 miesiąca był jeden
                                                    wielki ryk, no i stary odpadł - on prawie z nia razem płakał, a potem nie mógł
                                                    sie wyprostować z nerwów!
                                                  • xemm1 Re:xemm ślij 09.12.05, 20:37
                                                    poszło
                                                  • mooh Re:xemm ślij 09.12.05, 20:39
                                                    Tez poproszę
                                                  • xemm1 Re:xemm ślij 09.12.05, 20:39
                                                    Mooh do Ciebie też wysłałam wink
                                                  • xemm1 Re:xemm ślij 09.12.05, 20:44
                                                    może dziadkom zamówię taki kalendarz, to super pomysł
                                                  • wiolkak Re:xemm ślij 09.12.05, 20:45
                                                    my idziemy na łatwizne i taniznę i dajemy wszystkimsmile
                                                  • enja11 Re:xemm ślij 09.12.05, 20:46
                                                    ja też dziadkom kalendarze, a pradziadkom zdjęcia Jacha w ramkachwink))
                                                    Sprzedajemy jacha na prezenty
                                                  • xemm1 Re:xemm ślij 09.12.05, 20:48
                                                    no jestem Wam okropnie wdzięczna za ten pomysł, a głowiłam się co tu kupić...
                                                    właśnie sobie patrzę na tej stronce co mi Enja podesłałaś, super sprawa smile
                                                  • xemm1 Re:xemm ślij 09.12.05, 20:52
                                                    Wiolka mówisz że fotojoker też ma... zaraz do nich zerknę
                                                  • wiolkak Re:xemm ślij 09.12.05, 20:54
                                                    mają wszystko, kubeczki, koszulki
                                                  • mooh Re:xemm ślij 09.12.05, 20:47
                                                    Dzięki, popłakałam sie ze śmiechu! Dobre!
                                                  • xemm1 Re:xemm ślij 09.12.05, 20:51
                                                    ja też płakałam smile))
                                                  • mooh Re:xemm ślij 09.12.05, 20:52
                                                    I turlałam sie jak kasztan
                                                  • enja11 Re:xemm ślij 09.12.05, 20:51
                                                    Babka ze stulejką jest debestwink)))))))) Jeszcze! Jestem na dobrej drodze do
                                                    poprawy humoru - wspomóżcie!
                                                  • mooh Re:xemm ślij 09.12.05, 20:52
                                                    A macie coś jeszcze?
                                                  • wiolkak Re:xemm ślij 09.12.05, 20:53
                                                    oralny im wyślij
                                                  • xemm1 Re:xemm ślij 09.12.05, 20:55
                                                    oralnego też wysylam, szukujcie już sobie miejsce na podłodze do turlania wink)
                                                  • xemm1 Re:xemm ślij 09.12.05, 20:54
                                                    to jeszcze Wam wysyłam słowackiego idola wink
                                                  • mooh Re:xemm ślij 09.12.05, 20:55
                                                    Welcome słowackiego idola oraz coś oralnego, whatever it is
                                                  • mooh A znacie animowaną Muchę? 09.12.05, 20:57

• enja11 Re: A znacie animowaną Muchę? 09.12.05, 20:58
                                                    muchę czy motylka?
                                                  • xemm1 Re: A znacie animowaną Muchę? 09.12.05, 20:58
                                                    mooh ślij
                                                  • mooh Re: A znacie animowaną Muchę? 09.12.05, 20:59
                                                    To znikam na chwilę bo musze poszukać
                                                  • wiolkak Re: A znacie animowaną Muchę? 09.12.05, 20:59
                                                    muche mam, dobra jest
                                                  • enja11 Re:xemm ślij 09.12.05, 20:56
                                                    Xemm, podobno FotoJoker ma ciulową jakość. Czekam na idola, ale ten oralny też
                                                    mnoie ciekawiwink)
                                                  • wiolkak Re:xemm ślij 09.12.05, 20:58
                                                    idol jest niezły, ale powiem wam że w naszym idolu były również bardzo ciekawe
                                                    przypadki - niestety nie oglądałam zbyt często bo mój mąż sie wstydził za tych
                                                    ludzismile)
                                                    a w fotojokerze zawsze zamawiamy odbitki z cyfrówki i nie narzekam
                                                  • xemm1 Re:xemm ślij 09.12.05, 21:00
                                                    ja lubię sobie popatrzyć na takie dziwne osobowości wink a faktycznie w naszym
                                                    idolu byli giganci...
                                                  • wiolkak Re:xemm ślij 09.12.05, 21:01
                                                    Piotrek sie za nich wstydzi nie może patrzec
                                                  • xemm1 Re:xemm ślij 09.12.05, 21:02
                                                    e ja tam lubię takie zjawiska paranormalne wink))
                                                  • wiolkak Re:xemm ślij 09.12.05, 21:02
                                                    mnie też to bawi, a on biedactwo nie daje rady
                                                  • xemm1 Re:xemm ślij 09.12.05, 21:03
                                                    wrażliwiec ...
                                                  • wiolkak Re:xemm ślij 09.12.05, 21:04
                                                    delikatny taki
                                                  • xemm1 Re:xemm ślij 09.12.05, 20:59
                                                    a o super foto słyszałaś dobre opinie?
                                                  • barbi1 MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:00
                                                  • xemm1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:00
                                                    przyszłaś do nas z tortem?
                                                  • wiolkak Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:02
                                                    smaczny?
                                                  • barbi1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:02
                                                    Tak!!
                                                    Trochę się rozwala, ale częstiren zi zich!
                                                  • barbi1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:02
                                                    Ledwo się ruszam!
                                                  • xemm1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:03
                                                    z przemęczenia czy z przeżarcia?
                                                  • wiolkak Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:04
                                                    na nos pada biedactwo, zarobiona taka
                                                  • xemm1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:04
                                                    byle nie w ten tort... tyle roboty na marne
                                                  • barbi1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:07
                                                    Roboty całe 15 minut!
                                                    Wszystko z proszku i spód torta też był gotowy!
                                                    Ale mi się chciało tak bardzo...
                                                    Teraz już mi się rzygać trochę chce od tych sztywnych plemników wink
                                                  • barbi1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:04
                                                    Od próbowania tortu!
                                                    Co ukroję kawałek, to mi się rozwala, więc muszę jeść ten rozwalony wink
                                                  • xemm1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:05
                                                    osz matko jak Ty się poświęcasz...
                                                  • wiolkak Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:05
                                                    najcieżej było pootwierac te wszystkie torebki!
                                                  • enja11 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:04
                                                    co do zdjęć w fotojokerze to nie mam zastrzeżeń, ale szukałam trochę na temat
                                                    kalendarzy i znalazłam opinię, że słabe są tam. A właśnie superfoto też
                                                    znalazłam w ten sposób i opinie były ok
                                                  • xemm1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:05
                                                    no to przez weekend projektuję wink
                                                  • xemm1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:07
                                                    opuszczam Was na chwilę idę poasystować przy kąpieli
                                                  • wiolkak Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:09
                                                    tylko mi tam delikatnie z zieciuniem!!!
                                                  • wiolkak Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:07
                                                    tylko uwazaj na siebie, żebys się nie zajechała jak Barbi po zrobieniu tortu
                                                  • barbi1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:08
                                                    Ej, ej Wiolka!
                                                    Się nie nabijaj!
                                                  • wiolkak Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:09
                                                    nie śmiem nawet! pazurków sobie nie uszkodziłaś?
                                                  • barbi1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:11
                                                    Ostrożna byłam!
                                                  • wiolkak Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:12
                                                    całe szczęscie, bo sie o ciebie niepokoiłam normalnie!
                                                  • barbi1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:13
                                                    Zupełnie niepotrzebnie, ja wprawę mam!!
                                                  • wiolkak Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:14
                                                    a co? często "pieczesz"?
                                                  • barbi1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:18
                                                    Czasem coś upiekę,
                                                    ale tylko to, co mam sprawdzone.
                                                    A tort to pierwszy raz robiłam...
                                                    I w dodatku z tylu torebek....
                                                  • wiolkak Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:20
                                                    dobrze, że sie nie pogubiłaś! zuch dziewczyna!!!
                                                  • barbi1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:21
                                                    Byłam bardzo skupiona!
                                                  • wiolkak Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:24
                                                    dostaniesz nową sprawnosć!
                                                  • barbi1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:26
                                                    zasłużyłam?!
                                                  • wiolkak Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:27
                                                    na dwie nawet, ja sie w zyciu nie skalałam pieczeniem, nawet torebkowym
                                                  • barbi1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:29
                                                    Oj to Ty dziewicza!!
                                                    Ja to nawet gotuję obiady!!!!
                                                    No niestety, pojeść to ja lubię!
                                                  • wiolkak Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:30
                                                    pojeśc też lubie, ale żeby zaraz piec i gotowac?!
                                                    niestety stary sie domaga obiadów czasem
                                                  • barbi1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:33
                                                    Mój zawsze mówi, nie musisz gotować codziennie!
                                                    I jak wpada pomiędzy jedną a drugą robotą,
                                                    pyta czy jest coś na ciepło?
                                                    Nie musi to być OBIAD!!
                                                    Byle na Ciepło byłowink
                                                  • wiolkak Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:35
                                                    możesz mu sie oddaćwink)
                                                  • barbi1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:37
                                                    Eeee...
                                                    Na ciepło!
                                                    Ja oziębła jestem!
                                                  • wiolkak Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:38
                                                    ale 36,6 masz jak każdy normalny człowiek?
                                                  • barbi1 Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:40
                                                    A to styka?
                                                  • wiolkak Re: MAM WAS BUSZMENKI! 09.12.05, 21:50
                                                    to nawet za wiele
                                                  • mooh Poszło!!! 09.12.05, 21:10
                                                    Trzeba odtwarzać koniecznie z dźwiękiem i to głośno. Słuchać do samego końca
                                                  • barbi1 Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:14
                                                    Czy to jest film o musze:
                                                    < no to se qrwa polatałam...>?
                                                  • wiolkak Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:15
                                                    dokładnie ten
                                                  • barbi1 Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:16
                                                    Super jest ten film!
                                                    Że też se człowiek polatać nie może! Echhhh....
                                                  • wiolkak Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:18
                                                    no to już se q... polatałam!
                                                  • barbi1 Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:18
                                                    He he he
                                                  • mooh Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:21
                                                    Much jest juz stara ale nadal mnie bawi
                                                  • barbi1 Mooh 09.12.05, 21:22
                                                    Czy to na cześć muchy założyłaś sobie nick mooh?
                                                  • mooh Re: Mooh 09.12.05, 21:23
                                                    Nie to zupełnie inna historia
                                                  • barbi1 A Tata_olka 09.12.05, 21:22
                                                    ujawnił się w końcu?
                                                  • mooh Re: A Tata_olka 09.12.05, 21:24
                                                    Chyba nie, casting na chipendalesa, który uzyczy mu swego oblicza nadal trwa
                                                  • wiolkak Re: A Tata_olka 09.12.05, 21:26
                                                    a że on wybredny to do nowego roku przyjdzie czekac, albo co gorsza mama_olka
                                                    zagustowała w fajnych chłopakach
                                                  • barbi1 Re: A Tata_olka 09.12.05, 21:27
                                                    a skąd wiadomo o Mamie_olka?!
                                                  • barbi1 Re: A Tata_olka 09.12.05, 21:28
                                                    Trzeba przycisnąć Romantowską,
                                                    niech coś nam prześle.
                                                    Idę o zakład, że tata_olka czyta nas cały czas z wypiekami!
                                                  • wiolkak Re: A Tata_olka 09.12.05, 21:29
                                                    i przebiera nogami!
                                                  • barbi1 A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:31
                                                    Enja tu była i Mooh...
                                                  • wiolkak Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:31
                                                    doła mają, a Xemm robi mi zięcia na bóstwo
                                                  • barbi1 Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:35
                                                    Chyba się zacznę martwić.
                                                    Wszyscy mają zięcia lub zięcinę,
                                                    tylko ja nie mam!
                                                  • wiolkak Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:36
                                                    ja tam poszłam w zaparte i Xemm nie miała wyjścia, weź stery w swoje rece i
                                                    czym prędzej coś Nince załatw
                                                  • barbi1 Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:39
                                                    Wszystko z forum już rozdrapane!
                                                    Wiem, już prawie by było, a Malunio by łby nasz!!

• wiolkak Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:40
                                                    a kto go skubnął bo mi umknęło? szafka wolny, młody wprawdzie, ale za granicą
                                                    mieszka a to już dobra inwestycja!
                                                  • wiolkak Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:41
                                                    a mi się rypło, myślałam o Myszu, Malunio to od początku sie zajął Glizdką
                                                  • barbi1 Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:44
                                                    No ja tam nie wiem.
                                                    Z Glizdą to wg moich obliczeń od początku chodzi Matek.
                                                  • barbi1 Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:42
                                                    Jak to kto?!
                                                    Ty dla Kaśki!
                                                  • wiolkak Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:44
                                                    zakręcona jestem! najpierw przeczytałam że Mysz, potem Matek a jakoś o MOIM
                                                    ZIĘCIU nawet nie pomyślałam, pewnie dlatego ze jast MÓJ!!!!
                                                  • barbi1 Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:44
                                                    Taka pewna już jesteś?!
                                                  • wiolkak Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:46
                                                    zaklepane, na wódke umówieni to chyba pewna, ale sie nie łam on niewierny ponoć
                                                    to będzie Ninke pocieszał jak caryca zasnie
                                                  • barbi1 Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:47
                                                    Ja tam nie chcę zięcia z odzysku!!
                                                    Chcę swojego własnego, na wyłączność!!
                                                  • wiolkak Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:49
                                                    to se szukaj! i potem nie wybrzydzaj
                                                  • barbi1 Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:53
                                                    No i se znajdę!!
                                                  • wiolkak Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:55
                                                    tylko zeby ci Ninka do konca życia nie wypominała potem
                                                  • xemm1 Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:50
                                                    Wiolka Malunio już zaszczepiony na wierność, mam nadzieję, ze się przyjmie wink
                                                  • wiolkak Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:51
                                                    oby, bo oko będzie podbite!
                                                  • xemm1 Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:52
                                                    ale żeby mi Kaśka za Szafką okiem nie łypała...
                                                  • wiolkak Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:53
                                                    Kaśka??!!! juz chcesz sie kłócić?!
                                                    toż to aniołek!
                                                  • xemm1 Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:56
                                                    tiaaa już ja znam te aniołki...
                                                    oj trzeba się na wódce spotkać i spisać punkt po punkcie umowę... kurcze macie
                                                    przewagę, u nas ciała prawniczego niet... ale liczyć potrafimy wink)))
                                                  • mooh Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:32
                                                    Mooh nadal jest, tylko zastanawia się, co by zjadła.
                                                  • barbi1 Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:34
                                                    Ja bym zjadła łososia wędzonego
                                                  • mooh Re: A gdzie insze buszmenki? 09.12.05, 21:35
                                                    A ja słoik Nutelli
                                                  • enja11 Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:35
                                                    Dzięki dziewczęta - polepszyło mi się. Wysłałam wam coś w rewanżuwink))) Idę
                                                    teraz projektować kalendarz, będę was podglądać terazwink))
                                                  • barbi1 Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:36
                                                    a jak sie projektuje kalendarz?
                                                    To się samodzielnie wykonuje?
                                                  • wiolkak Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:37
                                                    no Danka, nie czytałaś od początku!
                                                  • barbi1 Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:39
                                                    No nie czytałam!!!
                                                    Później przeczytam!
                                                    Albo mi zreferuj!!
                                                  • mooh Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:41
                                                    Też chetnie poczytam, może mnie coś zainspiruje gwiazdkowo bo nie mam pomysłów
                                                    na prezenty
                                                  • barbi1 Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:43
                                                    Myślałam o kalendarzu,
                                                    ale nie wiem gdzie toto robią.
                                                  • wiolkak Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:45
                                                    oj Danka, no w fotojokerze, albo w foto.olivii, a mój małz robi sam
                                                  • barbi1 Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:46
                                                    O! To zdolny!
                                                    Nie wiem co to jest fotoolivia.
                                                    U nas na wsi nie ma.
                                                  • wiolkak Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:47
                                                    foto.olivia (pamiętaj o kropce) to samo co fotojoker, w internacie szukaj
                                                  • enja11 Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:45
                                                    ja jestem stara sknera - to projektuję sama. jak mi się w końcu uda to ci
                                                    powiem jakwink))))
                                                  • barbi1 Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:46
                                                    To trzymam kciuki i z całego serca życzę, żeby się udało smile
                                                  • mooh Głupie pytanie 09.12.05, 21:47
                                                    A jak już sie zaprojektuje, to gdzie potem to mozna wykonać?
                                                  • xemm1 Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:47
                                                    he he he mucha jest super, nie znałam jej, Mooh dobre smile)
                                                    a pana Lebiedzia znałam ... świetne wink
                                                  • enja11 Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:48
                                                    odebrałyście pocztę?
                                                  • mooh Re: Poszło!!! 09.12.05, 21:50
                                                    Serwer pocztowy nie działa
    • pampeliszka tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 21:47
      psotniki jedne. A ja padam dzis z nog, bylismy na zakupach, szkoleniu przed
      chrztem, schabik i salatka juz gotowe, mieszkanie posprzatane a mloda spi.Ufff.
      Zaraz se zjem miodownika, maz wlasnie robi pyszną herbatkę.Chcecie troche?
      • mooh Re: tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 21:48
        Pytanie! Pewnie, że chcemy.
      • wiolkak Re: tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 21:48
        dawaj, bo nie chce urazić Danki, ale za torebkowymi to nie przepadam
      • xemm1 Re: tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 21:49
        no znowu o tym miodowniku przypomniałaś, a już się pogodziałm z faktem, ze nic
        słodkiego dziś nie zjem smile poproszę...
        witaj Pam :-0
      • barbi1 Re: tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 21:49
        Ja dziękuję, Pam!
        Już mi wcześniej narobiłaś takiej chuci na miodownik,
        że wzięłam i zrobiłam se imitację torta!
        Ale tak mi słodko,
        że browara aż spijam.
        • mooh Re: tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 21:51
          Pam, a co to za szkolenie przed chrztem? U nas nic takiego nie było. To znaczy
          ze niedouczona jestem?
          • wiolkak Re: tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 21:53
            nas wielebny poinformował co mieć ze sobą i takie tam, chyba widział ze my to
            troszke na bakier z kościólkiem
            • barbi1 Re: tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 21:55
              Nas też nie szkolił.
              Za to przkonywał, że byłoby świetnie połączyć
              chrzest Niny ze ślubem rodziców.
              • xemm1 Re: tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 21:57
                my też nie przeszkoleni...
              • wiolkak Re: tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 21:57
                i co rodzice na to?
                • barbi1 Re: tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 21:58
                  No przyznaliśmy mu rację.
                  Pięknie by było.
                  • wiolkak Re: tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 21:59
                    nie ma to jak sie porozumiećwink
                • pampeliszka Re: tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 21:59
                  juz pokroiłam dla Was, chcecie na ciepło i z bitą smietaną? Bo nie wiem, czy
                  podgrzewac (ja wole na cieplo)
                  • wiolkak Re: tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 22:00
                    to ja cieplutki
                  • barbi1 Re: tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 22:00
                    Dla mnie bez znaczenia!!
                  • mooh Re: tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 22:00
                    Na ciepło. Ma byc full wypas
                  • xemm1 Re: tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 22:00
                    Pam tort na ciepło, chyba nie widziałam takiego wynalazku, to specjał czeski??
                • pampeliszka Re: tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 22:01
                  a szkolenie bylo smieszne, takie gadanie co to niby teraz mama i chrzestni maja
                  robic i jak dziecko wychowywac w wierze (bo tatus jest ateista...o czym ksiadz
                  wie, bo nam dawal slub jednostronny)
                  no i proba przed jutrem, bo to jednak czeskie formulki troche inne niz w Polsce
                  • barbi1 Re: tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 22:02
                    Z czeskich formułek
                    znam tylko:
                    ja sem netoperek wink
                  • wiolkak Re: tak myslalam, ze gdzies psocicie 09.12.05, 22:02
                    wykuliście na blache?
      • pampeliszka nie NADANZAM 09.12.05, 22:04
        za Wami. Medownik to jest tort zdaje sie wg przepisu armenskiego, sie przyjął w
        Czechach, ma taką masę miodowo-karmelową i jak sie troche podgrzeje a potem da
        troche bitej smietany to mozna pasc z rozkoszy smakowej.
        • mooh Re: nie NADANZAM 09.12.05, 22:05
          Przyslij przepis na priva, pliss
          • pampeliszka Re: nie NADANZAM 09.12.05, 22:08
            kiedy ni mam, nikt ni ma, jest mnostwo podrobek, ale to nie to
            na forum Galeria Potraw widzialam cos podobnego, tort ormianski sie nazywal, ale
            to nie to, napalilam sie na poczatku, ale jak doczytalam przepis do konca, to
            sie rozczarowalam jednak
        • pampeliszka Re: nie NADANZAM 09.12.05, 22:06
          juz wiemy, kiedy odpowiadac ANO...
          chrzestni Czesi, to nam beda podpowiadac
          aha, wole byc rodzicem, bo chrzestni tu maja przegwizdane, hehe, on bedzie
          czytal, a ona bedzie spiewac psalm (cale szczescie, ze jest z tych spiewajacych,
          bo w jakims chorze spiewa)
          • enja11 Re: nie NADANZAM 09.12.05, 22:08
            Pam - to wy braliście ślub w Czechach???? A wogóle to długo tam już mieszkasz?
            Po czesku dobrze szprechasz?
            • pampeliszka Re: nie NADANZAM 09.12.05, 22:11
              slub byl tutaj, ale po polsku (ksiadz Zaolziak), a po czesku mowie przyzwoicie,
              gorzej pisze, natomiast spokojnie moge z czeskiego na polski przekładac...
              • xemm1 Re: nie NADANZAM 09.12.05, 22:12
                Pam a ile tam jestescie i czy planujecie powrót?
                • pampeliszka Re: nie NADANZAM 09.12.05, 22:16
                  juz trzeci rok jestesmy, boje sie, ze w czerwcu przyszlego roku wracamy, o ile
                  sie nic nie zmieni
                  • xemm1 Re: nie NADANZAM 09.12.05, 22:18
                    e to Wy juz pepiki pełną gębą wink
                    • pampeliszka Re: nie NADANZAM 09.12.05, 22:19
                      patrzac na spozycie piwa, syra smazonego i knedlikow to owszem...
    • tata_olka Re: Pora deszczowa 09.12.05, 22:06
      Co wy tak w tym deszczu siedzicie, jest nowa lista!
      • barbi1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 22:08
        No jak ja bym miała psalm zaśpiewać...
        • tata_olka Re: Pora deszczowa 09.12.05, 22:09
          no co wy, chyba nie tęskniłyście?
        • pampeliszka Re: Pora deszczowa 09.12.05, 22:11
          ja tez lepiej zebym nie spiewala...
          • wiolkak Re: Pora deszczowa 09.12.05, 22:13
            mnie nie słyszałyście!
            • xemm1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 22:14
              Wiolka do idola!!! nie bój się Twój mąż nie będzie oglądał wink)
              • wiolkak Re: Pora deszczowa 09.12.05, 22:17
                wystarczy żeby usłyszał o takim pomyśle, a już sie biedactwo spali ze wstydu
                • barbi1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 22:19
                  A co Wiolka, też masz głos do baletu?
                  • wiolkak Re: Pora deszczowa 09.12.05, 22:22
                    jestem prawie tak dobra jak mandaryna, czyli drzwi do kariery stoją przede mną
                    otworem
                    • xemm1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 22:24
                      Wiolka ale to jeszcze trzeba mieć mężą naszpikowanego różną blachą... mam
                      nadzieję, ze teściunio nie z tych...
                      • tata_olka Re: Pora deszczowa 09.12.05, 22:28
                        ja to był chciał być dobrym teściem.... czasm lubie robić na przekór
                      • wiolkak Re: Pora deszczowa 09.12.05, 22:32
                        teściuniu strasznie zasadniczy w tych sprawach jest, nic nie bój, a teraz mówie
                        dobranoc bo mi łeb pęka
                        • xemm1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 22:33
                          dłuuugiej spokojnej Ci życzę, też zaraz spadywuję wink
                          • mooh Re: Pora deszczowa 09.12.05, 22:34
                            No nie, to ja tu sama do siebie mam gadać?
                            • barbi1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 22:36
                              Co Ty Mooh!
                              Chodź molestować Starego_olka!
                              • tata_olka Re: Pora deszczowa 09.12.05, 22:38
                                tak mooh ty też sobie nie żałuj
                        • mooh Re: Pora deszczowa 09.12.05, 22:34
                          Dobranoc, Wiolka. Oby jutro było lepiej
                          • barbi1 Re: Pora deszczowa 09.12.05, 22:34
                            Dobranoc najdroższa Wiolu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka