wiolkak 23.01.06, 08:52 no właśnie moje drogie! zostałam oświecona przez bratanka (w tym roku 18), że już nie mówi sie trendy ani jazzy ale puffy! tak to jest jak się człowiek zakopie w pampersy! a poza tym jak temperaturka u was? sybirek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pampeliszka Re: puffy 23.01.06, 09:02 Kurcze, to ja tez 100 lat za młodzieża jestem... Kiedys, jak jezdzilam na kolonie iz iomowiska, to bylam na biezaco, potem mnie siostreznice wziely pod swoje skrzydla, a teraz czasem pogadamy na gg, ale to nie to samo. Niedlugo sie z nimi juz nie dogadam. Ale spoko, dzieci nam rosna, bedziemy sie z nimi od nowa uczyc, Wiolka. A jak tam Kaska? Zdrowa juz? Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: puffy 23.01.06, 09:11 czyli to chyba nie byly zeby no i nie masz dylematow wychodzic czy nie wychodzic... u nas tez chyba chłodniej na zewnatrz, bo i w domu sie zrobiło tak, ze musiałam Malgosie cieplej ubrac.Termometru za oknem nie mam, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: puffy 23.01.06, 09:14 u nas -20, a na dodatek te zsrane kły cały czas idą Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: puffy 23.01.06, 09:16 wiolkak napisała: > a poza tym jak temperaturka u was? sybirek? Sybirek albo inna Alaseczka. U mnie za oknem aktualnie jest minus 21 stopni- brrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Wenus 23.01.06, 09:18 jaki olejek eteryczny na katar polecasz, kiedyś gdzieś pisałaś ale nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Wenus 23.01.06, 09:20 to chyba nie ja Chyba, że chodzi Ci o post, w którym pisałam, że do nawilżacza dodajemy kilka kropel olejku Inhalol? Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkak Re: Wenus 23.01.06, 09:24 kurcze, nie pamiętam właśnie zobaczyłam przez oknodziewczę bez czapki, brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Oj dziewczyny, nie było mnie raptem 3 dni 23.01.06, 09:22 a już góra nowych wątków do przeczytania... Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: puffy 23.01.06, 10:11 chcesz być puffy nie mów jazzy, a już zapomnij o trendy Dzięki Wiolka za krótką lekcję uświadamiającą Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Temperatura 23.01.06, 10:55 U nas -25 nocą, ale teraz to już upał bo tylko -18. W mieszkaniu sybirek, bo mamy nieszczelne okna i po pokojach hula lodowaty wiaterek. Ubrałam Zosię w body z długim rękawem, bawełniane rajstopy, ciepłe skarpety i jeszcze na to założyłam jej polarkowy kombinezon z kapturem. Łapki na razie ma ciepłe, więc chyba ok. Ja za chodzę w rhovylonowej bieliźnie mojego męża, w której jeździł się wspinać przy -20 stopniach, a z której się do tej pory trochę naśmiewałam. No dobra, przyznaję, drogi Mężu, w bawełnie jest zimniej. Niech żyją nowoczesne włókna dla astronautów i innych ludzi, którym życie niemiłe. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Temperatura 23.01.06, 12:09 Ledwo napisałam, jak sobie poradziłyśmy z sybirkiem w mieszkaniu, a już wszystko szlag trafił z powodu gigantycznej kupy, która jeszcze przed chwilą była niemalże wszędzie. Klucha zadowolona zasnęła ze swoim kotem-przytulanką na twarzy, a ja wszystko musiałam szorować, łącznie z przewijakiem i samą sobą. Jak to się mówi: jak nie urok to sraczka? Odpowiedz Link Zgłoś
ezrapound minus 45 stopni 23.01.06, 12:15 Zaglądałyście do dzisiejszej gazety? Podobno w sobotę w niektórych rejonach Polski temperatura może spaść nawet do minus czterdziestu pięciu stopni poniżej zera. A w Warszawie, w dzień, do minus trzydziestu. Trochę to się mało śmieszne zaczyna robić. Odpowiedz Link Zgłoś
pampusia Re: puffy 23.01.06, 12:25 Na Sląsku też syberia, a ponoć mieszkam na "południu" Moja tryztygodniowa córcia ma zawieszone werandowanie na razie do odwołania, nie mówiąc już o pierwszym spacerze. A kurcze słońce tak superkowo, sorki puffowo świeci Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: puffy 23.01.06, 13:41 sybirek, ale u nas to norma bo ja blisko północno wschodniej granicy mieszkam wiadomośc z ostatniej chwili - na termometrze w cieniu jest u nas -25. Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: puffy 23.01.06, 20:15 Zaczerpnięte z nieocenionego serwisu JoeMonster.org (autentyk): Opowieść znam z relacji koleżanki. Jedzie dziewczę tramwajem, a przed nią siedzą sobie dwie czternastki. I to te z typu: dziki bober w białym futerkiem - generalnie bardzo trendy, jazzy, czy co tam teraz jest w obiegu. Jedna czytała sobie jakąś tam "Dziewczynę", a druga słuchała muzyki z discmana. W pewnym momencie ta słuchająca, wyjęła sprzęt z uszu i powiedziała: - Stara, musisz tego posłuchać, za**bisty kawałek. Jej koleżanka posłusznie włożyła słuchawki do uszu. Posłuchała przez minutkę, po czym z lekkim obrzydzeniem oddała mówiąc: - Takie sobie, mnie to nie nawilża. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Wow!! 23.01.06, 20:21 Kangur, jak ja bym tego sluchala w tramwaju, to pewnie bym nie zakumala o co chodzi! no, nie od razu przynajmniej!To juz jest epoka do tylu.... Odpowiedz Link Zgłoś
ezrapound Re: Wow!! 23.01.06, 21:11 A ja się chyba zaczynam cieszyć, że jestem stara... Odpowiedz Link Zgłoś