martasowa2 22.02.06, 12:19 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3176849.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
z1mka Re: A co sądzicie o takiej bajce? 22.02.06, 12:27 taaa mleko modyfikowane, bajki modyfikowane... spoko luzik... A ja od dawna wiedziałam, że krasnale to ziomale... już nic mnie nie zadziwi I po co królewna chodzi do lasu? Po Ziomki Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: A co sądzicie o takiej bajce? 22.02.06, 12:34 Mi się podoba. Pamiętam, że w dzieciństwie najbardziej ze wszystkich bajek, które miałam na płytach lubiłam "Alicję w Krainie Czarów", bo była totalnie odjechana w kosmos: - Były sobie trzy siostry. Mieszkały na dnie studni. - Jak długo tam mieszkały? - Od stu-dni, oczywiście. - A czym się żywiły? - Syropem. - Dlaczego syropem? - Bo w tej studni był syrop... No, czy nie piękne? Jakby sie ktoś czegoś napalił... Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: A co sądzicie o takiej bajce? 22.02.06, 14:59 to ja Ci kangur napiszę zaraz moją bajkę - nie po-paloną Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: A co sądzicie o takiej bajce? 22.02.06, 15:06 Poproszę. Uwielbiam wszelki surrealizm i purnonsens. Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: A co sądzicie o takiej bajce? 22.02.06, 15:10 Dawno temu żyła sobie Baba Jaga na chatce w kurzej nóżce... Co dzień rano chatka znosiła jedno złote jajko... Czemu złote?... bo Baba miała złote zęby. Czemu jajko?...bo Baba Jaga była...DZIADEM. Czemu jedno............... A dziad wiedział, nie powiedział Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: :DDD 22.02.06, 15:16 zapytaj dziada Choć wątpie, że Ci powie... nie ma się czym chwalić Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: :DDD 22.02.06, 15:24 ... chociaż... mam pewną koncepcję: żeby się Dziad Jaga z dobrobytu nie posrał złotym żurem... P.S. Jak lubisz "surrealne" "abstraktowne" teksty to Ci mogę na priva przesłać jeden taki z mojego kabaretu, pt: BARBULIS MASSER GIVERTY Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: :DDD 22.02.06, 15:25 Ależ ślij, dobra kobieto! Jeszcze się pyta, czy przesłać, no! Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: :DDD 22.02.06, 15:34 ale się wyrwałam, muszę najpierw znaleźć a to może potrwaaać Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Kangur, Aga 22.02.06, 19:12 wysłałam, proszę udać się na pocztę i potwierdzić odbiór... Nie wszystko może Wam się wydać zrozumiałe, ale ja też wielu rzeczy nie rozumiem, choć to niby mój tekst Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Kangur, Aga 22.02.06, 21:58 Dostałam! Bardzo fajne. Lubię takie. Aczkolwiek przyznaję, że musiałam kilka razy POWOLI przeczytać, żeby docenić. To znaczy parsknąć śmiechem. Przetłumacz mi proszę tylko tytuł. Ja jestem być może człowiek renesansu, ale nie AŻ takiego renesansu. Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: Kangur, Aga 23.02.06, 08:17 wiesz, jakby Ci to tu ten tytuł przetłumaczyć... Zostawiam Twojej swobodnej interpretacji, czyli jest to język elfów, którego jeszcze nie opisałam... Reszta mojego kabaretu zawsze chórem twierdziła, jak ktoś zapytał, że ten tytuł nie znaczy nic... oczywiście się z nimi nie zgadzam, bo tytuł znaczy... w innym razie bym go nie nadawała, tylko co on może znaczyć... dla mnie: "Zasnuty wielkimi słowy" Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Zimka, 23.02.06, 08:55 Ja tez chce, ja tez!!! Kocham Bajki dla potłuczonych z Potem. Moja kolezanka zawsze mi opowiadala taka bajke: wchodzi do autobusu babcia w zielonym berecie. A tak babcia w czerwonym... Zawsze płakałam ze smiechu. A nie były to jeszcze czasy moherow. Odpowiedz Link Zgłoś
aga21c Zimka... bajka super!!! 23.02.06, 09:45 naprawdę masz talent. Takie myślenie abstrakcyjne to rzadkość u ludzi i przez niektórych (na przykład przez mnie, ale pewnie nie tylko) bardzo poszukiwana cecha. Przyznam szczerze, że jak czytałam o dzieciach to jakbym widziała siostrzenice mojego męża . Więcej bajek proszę! )) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Kangur, Aga 23.02.06, 10:39 Zimka, ja też poproszę, jeśli można....... A w rewanżu zacytuję coś, czego się nauczyłam strasznie dawno i nie wiem skąd. Bzdrężyłło. Szłapy maślizgajne bujowierciły w gargazonach. Tubylerczykom spełły fajle, humpel wyhycnął sponad. Może wiesz, skąd to? I czy są tam podobne? Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Fajne :) 23.02.06, 19:16 Fajne to, nie słyszałam, ale mam kumpla, który się w takich specjalizuje, pewnie by wiedział skąd takie fajne Sam też różne takie abstrakcyjne neologizmy wymyśla. Bajkę wysłałam, Pampeliszce też. Bajek będzie więcej jak tylko skończę moją stronkę Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Dzięki, Z1mka! 23.02.06, 19:56 Zapytaj kolegę a jeśli ma na zbyciu coś podobnego to poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Fajne :) 24.02.06, 07:49 Zimka, Wenus też prosi bardzo ładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Fajne :) 24.02.06, 08:02 Zimka, a u mnie sie nie otwiera. Jak myslisz, czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Pam 24.02.06, 09:52 Wyślę ci jeszcze raz normalnie mejlem, nie z załącznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: Fajne :) 24.02.06, 10:07 wysłałam Chciałam zauważyć, że Wenus ma świetną wrzecionowatą figurkę Na wizytówce rzecz jasna Odpowiedz Link Zgłoś