Dodaj do ulubionych

ile spia w dzien...

06.04.06, 12:33

Obserwuj wątek
    • renatka_sz Re: ile spia w dzien... 06.04.06, 12:39
      nie wiem ile powinny spac w osmiomiesieczniaki, powiem Ci za to ile spi Szafka
      (od dzis DOKLADNIE dziewieciomiesieczniaksmile)
      wieczorem kapiel okolo 20, zasypia raczej bez problemow bo padniety jest (chyba
      ze np. zakatarzony, jak terazsad)
      rano pierwsza pobudka okolo 6-6.30 - dostaje kaszke i spi gdzies do 7.30
      dwie drzemki dzienne - pierwsza okolo 11-12, nastepna kolo 16. Obie niestety
      krotkie, bo max 45 minut. Czasem zdarza mu sie spac godzinke lub wiecej, ale
      wtedy nie zalicza juz drugiej drzemki. Z reguly ciezko go w dzien polozyc, bo
      sie zapiera rekami i nogami, ale jak mu do ucha "poszuszcze", to sie mu oczy
      zaczynaja kleic i poddaje siesmile
    • be-ko Re: ile spia w dzien... 06.04.06, 12:42
      Dobre pytanie. Ja jeszcze jakiś czas temu pytałam się dziewczyn, czy to
      normalne, że 5 m-czne dziecko spi w dzień tylko ( wink) 3 X 40 min.
      Teraz Koleżanka ma prawie 8 m-cy i: jak w miare dłużej pospi rano (tzn. do np.
      8.00) to na dzień przypada jej juz tylko 1 drzemka (właśnie spi). No i spać na
      noc kładziemy ja ok. 19.30. (chos wówczas jest juz mega marudna)
      Jesli natomiast wstanie prędziej (np. 6.30 - dodam tylko, ze za cholerę nie
      moge znaleźć zależności między jej wczesnym a późniejszym wstawaniem) to ma 2
      dzienne drzemki.
    • renatka_sz Re: ile spia w dzien... 06.04.06, 12:42
      dodam tylko, ze ranne wstawanie mamy teraz o godzine pozniej, bo po zmianie
      czasu kladziemy go pozniej. Tutaj sie sciemnia dopiero kolo osmej wieczorem, a
      latem to nawet kolo dziesiatej jest jasnosmile
      • mmala6 Re: ile spia w dzien... 06.04.06, 12:46
        Mateusz jak mial 8 m-cy to spal dwa razy:przed poludniem i po, 2x1,5-2h.
        Teraz spi 3h longiem, wczoraj spal 4h!!!!az go obudzilam.No ale zasnal o 22,30 i
        spal do 8,30.
        • kangur4 Re: ile spia w dzien... 06.04.06, 12:51
          Matylda cały czas urządza sobie dwie półtoragodzinne drzemki dziennie.
          W nocy spi 12 godzin.
          Ale ona z kolei to przegięcie w drugą stronę.
          • izka_74 wrrr 06.04.06, 13:02
            Kangur, Ty już lepiej nic nie pisz smile
          • matylda301 Re: ile spia w dzien... 06.04.06, 13:19

• wenus.z.willendorfu Re: ile spia w dzien... 06.04.06, 13:13
      wydaje mi się, że Frutka w ósmym miesiącu życia miała jeszcze dwie drzemki
      (poranna- ok. 30 minut) i popołudniową- ok. godziny). Jednak w okolicach 10
      miesiąca pozostała tylko ta druga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka