jagnak 11.04.06, 13:44 ...co zaproponować 3 latce, zeby wytrwała.... podróże ok. 3h samochodem jak i samolotem nie wymagały specjalnych "operacji" co polecacie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: 13 godzin w samochodzie 11.04.06, 19:03 > co polecacie??? jazdę nocą, by dziecko większość podróży przespało... Poza tym zabawy, książeczki, nagrania i częste postoje w razie potrzeby... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_ja Re: 13 godzin w samochodzie 11.04.06, 20:48 Jak wyzej i...duzo,duzo cierpliwosci Jezdzilismy z nasza mala juz kilka razy taka trasa(ponad 1000km.)i tez radze,jesli to mozliwe,jechac noca. Odpowiedz Link Zgłoś
jagnak Re: 13 godzin w samochodzie 13.04.06, 13:02 ojej a mój mąż ma słaby wzrok i nocą nie widzi za bardzo.... a ja z autopsji wiem że czytanie czegokolwiek w samochodzie kończy się moimi mdłościami... aż sie boję..... pewnie wrócimy do wycieczek samolotowych.... Odpowiedz Link Zgłoś
100krotka9 Re: 13 godzin w samochodzie 13.04.06, 14:05 to wyjedźcie wcześnie rano 3-4 to mała pośpi pewnie do południa, nie bedzie tak źle, poza tym jak wcześniej pisały dziewczyny częste postoje. moja kuzyna zatrzymuje się w miejscach gdzie są jakieś place zabaw dla dzieci, mała się wyszaleje i pójdzie spać. Jeśli będziesz miała po drodze np. IKEE to się zatrzymaj małą daj na godzinkę do bajlandii a sama z mężem wybierz się np. na kawę i ciasteczko, po takim szaleństwie mała zaśnie a Wy będziecie wypoczęci. Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: 13 godzin w samochodzie 13.04.06, 14:55 kiedy wybieramy się do Polski (ok 2000 km) wyjeżdżamy ok 6 rano. DZiecko zazwyczaj do 11 śpi potem postój i dalej w drogę. Zawsze ma ze sobą jakąś nową zabawkę lub kiążkę.Jak dla nas jest to idealne rozwiązanie, ponieważ najbardziej męczącą czyli końcową część podróży odbywamy w nocy a wtedy dziecko po prostu ją przesypia. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: 13 godzin w samochodzie 13.04.06, 16:26 A u nas jeżdżenie autem w nocy nie do końca się sprawdza - maluchy śpią w dzień i właściwie w nocy są żywotne, zwłaszcza że lubią podróżować. No i oprócz nowych zabawek - mają siebie - 3 foteliki z tyłu ^^ Odpowiedz Link Zgłoś