gocha0201 14.05.06, 10:34 Mój 4 letni syn od wczoraj wymiotuje. Dziś sprawia wrażenie jakby prowokował. Jest osowiały i gólnie dziwny. Ma ok 38 st gorączki. Czy może to być tzw trzydnówka? Emamusie doradźcie ciś. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antonina_74 Re: 4 latek wymiotuje 14.05.06, 10:49 na trzydniowkę za duży, zwykle chorują dzieci do 3 lat, zresztą przy trzydniowce nie ma wymiotów. pewnie albo jakiś wirus żołądkowy albo zatrucie, niektórym dzieciom angina zaczyna się wymiotami. Jeśli synek zachowuje się dziwnie (poza normalnym zmęczeniem chorobą) to pojedź na nocną pomoc lekarską, wymioty + zmiana zachowania to niepokojący sygnał. Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: 4 latek wymiotuje 14.05.06, 11:42 a co się działo w domu i w przedszkolu ostatnio???? żadnych zmian??? nikt mu na odcisk nie nadepnął??? nic nie chce osiągnąć chorując??? Pytam, bo mój prywatny egzemplarz czterolatki często zaczyna chorować w straszliwych męczarniach właśnie w takich sytuacjach - i nijak się to ma do jej właściwego stanu zdrowia, wszystko w najlepszym porządku, tylko objawy groźnie wyglądają... Odpowiedz Link Zgłoś
lizbetka Re: 4 latek wymiotuje 14.05.06, 13:38 Moja córka /4 l/ wymiotowała , była b. osowiała , apatyczna , "dziwna " , miała wysoką temp. / choc zaczęło się od 37,5 / gdy 2 miesiące temu zaraziła się rotawirusem . Nie lekcewaz objawów - idx do lekarza . Lizbetka Odpowiedz Link Zgłoś
gocha0201 Re: 4 latek wymiotuje 15.05.06, 12:59 Dzieki mamusie. Dzis bylismy u naszej Pani Doktor. Syn ma angine ropna. Nic przyjemnego ale wiemy na czym stoimy. Odpowiedz Link Zgłoś