Dodaj do ulubionych

Rodzeństwo bez rywalizacji

15.05.06, 12:03
Czy sa mamy mające bezgranicznie kochającą sie dwójkę? Albo trójkę?

Zanim urodził się moj syn, naczytałam się jak to może byc, co może odczuwac starsze dziecko, jak się zachowywac... było tego tyle!! I tak skrajne przykłady! że do dnia porodu straciłam juz nadzieję, że moje dzieci będą się kochały.
Przygotowana byłam na płacze, krzyki, rzucanie zabawkami, cofanie sie w rozwoju starszej córki..

Minęło 10 miesięcy, a u nas nie ma żadnego z objawów zazdrości. Dominika kocha brata całym swoim małym serduszkiem, Paweł tez za nią szaleje! Są razem szczęśliwi, super sie bawią, wszystko chca robić razem. Nie lubia rozstań, mam wrażenie, że świat jest im nie potrzebny, bo maja siebie.
Mam nadzieję, że tak będzie jak najdłużej.
Obserwuj wątek
    • gocha0201 Re: Rodzeństwo bez rywalizacji 15.05.06, 12:56
      Ja tez tak mam (przynajmniej na razie). Gdy 7 mies temu rodziłam córke to moja
      nieobecnosc syn przechorowal (rozwolnienie ze stresu) ale teraz swiata poza soba
      nie widza syn nawet stwierdzil, ze jest w siostrze zakochany i sie z nia ozeni
      smile a i ona tez jest zakochana smile
      • kamdam Re: Rodzeństwo bez rywalizacji 15.05.06, 14:05
        ja tez tak miałam przez 1.5 roku ale od kilku miesiecy zaczely sie konflikty ze
        strony chlopcow mlodszy 22mc a starszy 8 lat zabieranie zabawek itp. mam
        nadzieje ze u ciebie bedzie jak najlepiej bo czasami mam juz dosyc tych awantur
        pa i wszystkiego dobrego.
        • antonina_74 Re: Rodzeństwo bez rywalizacji 15.05.06, 14:17
          Niestety, w chwili kiedy młodsze zaczyna chodzić, naruszać terytorium i
          przejawiać instynkt wlasności, idylla się kończy smile
          Moi się równo biją, wrzeszczą na siebie, ale są bardzo zżyci, potrafią się
          ładnie razem bawić, jak ja jestem zła to staną murem jedno za drugim, siostra
          uwielbia starszego brata i naśladuje go we wszystkim, co nie przeszkadza jej od
          czasu do czasu mu przywalić - to chyba max co można osiągnąć w
          temacie "kochające się rodzenstwo". Wiek 6,5 i 2,5.
    • gogo2 Re: Rodzeństwo bez rywalizacji 15.05.06, 14:05
      Ale fajnie. Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie za parę miesięcy. Już
      przeżywam, jak synek przyjmnie narodziny brata lub siostry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka