gemyla 12.06.06, 18:29 żubrówka z sokiem jabłkowym i cynamonem... chleb z pasztetem. niestety nie mam ogórków kiszonych, mam grzybki marynowane. no to stawiam!!! tylko w kubkach bo szklanek u mnie nie uświadczysz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renatka_sz Re: żubrówka 12.06.06, 18:37 o kurcze, to ja sie pisze na grzybki! Ogorki kiszone (i kapuste) znalazlam, w Super Valu otworzyli dzial z polskim zarciem, ale grzybkow tam ni ma A zamiast zubrowki to ja piwko poprosze. Moze byc prosto z gwinta, bez szkla Odpowiedz Link Zgłoś
gemyla Re: żubrówka 12.06.06, 18:43 no to muszę iść na stację. Piwo będzie za 15 min. Grzyby już na stole. Czy mam coś jeszcze kupić??? Odpowiedz Link Zgłoś
gemyla Re: żubrówka 12.06.06, 18:47 polski chleb na shellu??? Czy ja muszę spełnić to wymaganie czy może być jaki bądź? bo trochę gorąco jest... Odpowiedz Link Zgłoś
renatka_sz Re: żubrówka 12.06.06, 18:50 obojetnie jaki, byleby nie bylo to irlandzkie gowno tostowe, ktore tu nazywa sie Irish Pride Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: żubrówka 12.06.06, 19:01 polskie chrupiace buleczki.... A propos Pam, do Czech narazie szukamy osob do skladania telewizorow Panasonic.Jezyk i doswiadczenie nie wymagane, placa 60koron czeskich za godzine, jestes chetna?) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: żubrówka 12.06.06, 19:01 bosssshhhh, TUTAJ NIE MA PAM!!!! to ten upal.... Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Mmala, 12.06.06, 19:09 hehe, a praca w jakim miescie? w Olomoucu? 60 koron netto? bo to jest niecale 9 zl, jak na promocjach kiedys jak w Olomoucu, to moze Malgoske wysle, co? sa jekies wiekowe ograniczenia? Wiolka pewnie mi Kaske tez podesle. A polski chlebek chetnie ze smalcem skonsumuje. Szkoda, ze nie macie ogórkow. Kurcze, nikt nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Mmala, 12.06.06, 19:12 nie wiem gdzie, jakos nie pomyslalam, ze mozesz byc zainteresowana.Chyba brutto.Ograniczen wiekowych brak Ogorki mielismy wczoraj ale zostaly pozarte! Odpowiedz Link Zgłoś
renatka_sz Re: Mmala, 12.06.06, 19:20 no napisalam przeciez, ze w irskim sklepie zrobili stoisko z polskim zarciem! Ale bida tam, ino ogory, kapusta i leczo(!) Odpowiedz Link Zgłoś
gemyla Re: żubrówka 12.06.06, 19:02 no więc do wyboru jest: żywczyk, fortunka oraz znalazlam w szafce( więc nie schłodziny) Franciszka. Czy to zamiast bąbelków i cisteczek styka? Odpowiedz Link Zgłoś
gemyla podsumowując 12.06.06, 19:33 jest żubrówka, chleb ( jakiś tam) z pasztetem, grzybki w occie oraz piwko. moge ewentualnie usmazyc jajecznicę... byly jeszcze ciasteczka holenderskie ale zeżarłam sama. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: podsumowując 12.06.06, 19:40 Mmala, gdybym mogla tam poslac Malgoske to jasne, ze jestem zainteresowana! i jak znam zycie to i polowa tego forum. Gemyla, nie wymawiaj glosno slowa "jajecznica", bo Malgoska przyleci. My mamy niedzielny zwyczaj taki, ze kiedy wracamy z mała od dominikanow, a mąż wlasnie wstaje (11.00-sic!), to dla wszystkich smazy jajecznice. Malgol dostawal 1 jajko, zjadal dwa (moje), a wczoraj sie rozplakal, jak sie jajecznica skonczyla i musielismy jej usmazyc jeszcze jedno jajo. A chetnie by zjadla i wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
gemyla Re: podsumowując 12.06.06, 19:47 hehehe to Malgoska ma cos podobnego do mnie. Bo ja wpadam w placz jak mi sie jajeczka na miekko koncza. A propos jak dolewalam sobie zubrówki to odkrylam, ze mam ogorki kiszone. takie z beczki z targu... Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: podsumowując 12.06.06, 19:59 nooo, to jest swietna wiadomosc ja poprosze dwa ps.co to znaczy "gemyla"? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: podsumowując 12.06.06, 20:07 Pam, widzialam jednym okiem,ze Czesi powalili Juesej na kolana Ide na M jak Milosc... Odpowiedz Link Zgłoś
gemyla hmmm... gemyla 12.06.06, 20:07 to znaczy coś jak bajzel, bałagan, ogólnie nieciekawie i niedobrze. W kazdym razie ja w takim kontekscie to uzywam. Gemyla jest jak jest kiepsko(balagan, nie dobrze w zyciu) i np. jak masz balagan w chacie. To wlasnie jest gemyla. Po poznansku. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: a moze gemela? 12.06.06, 20:29 fajne... i tak sie sobie kojarzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
gemyla Re: a moze gemela? 12.06.06, 20:35 chwilowo jedyne co mam do powiedzenia o sytuacji to jest gemyla. i to coraz wieksza. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: a moze gemela? 12.06.06, 20:47 no cos Ty? jestes sama w domu i marudzisz??? wypij jeszcze tez zubrowki Odpowiedz Link Zgłoś
gemyla Re: a moze gemela? 12.06.06, 21:21 no co ty... jestem sama i jest wspaniale. a poza tym wszedzie gemyla. ale czy to jest marudzenie? no tak, mozna to tak odbierac. ale ogolnie mowiac: jak jest gemylowato to nalezy to zmienic. Wiec ja sie tak troche nakrecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: a moze gemela? 12.06.06, 22:03 aha... nie wiem, dlaczego, ale mam wrazenie, ze cos krecisz, kolezanko ps. zawsze mowie aha jak nie wiem, o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
tu.acha Re: żubrówka 12.06.06, 21:36 jaka żubrówka...Majn got, mam jutro egzamin z żelaza, i tak sie wlasnie ucze. A i pifko już trzasnełam na jedną nogę i lepszą naukę. Dość. Do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: żubrówka 12.06.06, 21:40 a te grzybki to coś wytrawniejszego, czy pospolite kodżaki czyt. pieczarki... Zresztą wszystko jedno ja chętnie, chleb z pasztetem uwielbiam, a z żubrówki najfajniejsza jest ta słynna trawka na której żubr piszczy albo na nią szcza. No no iu ciekawa jestem ile jeszcze jest takich co to czytają i milczą, milczą uparcie. Witaj Gemyla Odpowiedz Link Zgłoś
tata_olka Re: żubrówka 12.06.06, 21:46 Widzisz gemyla, co to rozkręca atmosferę? To przecież klub AA! (jak mawiają nasze dzieci) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: żubrówka 12.06.06, 22:11 jak o piciu mowa to i Tato_olka sie nagle nie robi LOST Odpowiedz Link Zgłoś
aarven Re: żubrówka 12.06.06, 22:26 Alez trafiłam na watek , własnie sobie wcinam chlkeb z pasztetem ze śliwkami a tu widze z etu dzisiaj tez dzielą kanapkami z pasztetem. Widac wieczór PASZTETOWY. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: żubrówka 12.06.06, 22:34 Mateusz dziasiaj jadl chleb z pasztetem.Ale bez zubrowki Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Gemyla 12.06.06, 22:35 My tu sobie gadu gadu, procenty i pasztet, ale Ty jeszcze o sobie właściwie nic nie napisałaś... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Gemyla 12.06.06, 22:45 sygnaturki brak, ze o suwaczku nie wspomne!! Licze do 3!! (czy jak to szlo Mooh??) Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Gemyla 12.06.06, 22:55 Przyznaj się, Gemyla. Ty jesteś Sylwiawm pod nowym nickiem, która postanowiła podreperować frekwencję i zwabiła nas czymś, co Tygrysy lubią najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
elkusia Re: żubrówka 13.06.06, 09:02 ludzie co wy po nocy z tą żubruwką, po 21 to ja odpadam, a tera w robocie - to tyż nie, w weekaned - nie mam internetu, cholera to już z wami chyba nie pokonsumuję Odpowiedz Link Zgłoś
elkusia Re: żubrówka 13.06.06, 09:58 no, a gemylę po imprezie to kto tera posprząta? Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: żubrówka 13.06.06, 10:13 też mi się tak wydaje. Gemyla to jasna siostra czarnej elspinki Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: żubrówka 13.06.06, 13:16 Zimka, przyznaj sie, to znowu Ty bylas? Odpowiedz Link Zgłoś
renatka_sz Re: żubrówka 13.06.06, 13:38 ja tez Zimke podejrzewam. Nie od dzis wiadomo, ze ma ona niejedna jazn Odpowiedz Link Zgłoś