Dodaj do ulubionych

uśmiech maleństwa

IP: *.* 08.12.01, 14:11
Cześć dziewczyny!Od dziesięciu dni jestem szczęśliwą mamą mojego syneczka. Chciałabym zapytać Was od jakiego wieku dziecko zaczyna się uśmiechać? Teraz niunio uśmiecha się czasem ,ale to chyba jeszcze nie jest typowy usmiech zadowolenia tylko grymas?I jeszcze czy wasz dzieciaczki po urodzeniu miały żółtaczkę i jak długo się utrzymywała, czy są jakieś normy? Pozdrawiam wszystkich rodziców
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: uśmiech maleństwa IP: *.* 08.12.01, 14:31
      Co do uśmiechu to już nie pamiętam, to było tak dawno temu :-)))Ale wydaje mi się, że taki uśmiech od serca, nie przypadkowy grymas pojawia się około 1,5 - 2 miesięcy. Ale jest wtedy pierwszym, nie do podrobienia i nie do powtórzenia :-)))A co do żółtaczki to starsza córka była szczęściarą i nie miała wcale żółtaczki, młodsza miała fizjologiczną, ale obyło się bez lamp, bo przeszła po 3 czy 4 dniach, ale wydaje mi się, że dzieci, u których stosowano lampy, mają chyba dłuższy okres trwania żółtaczki, ale nie jestem lekarzem, a moje dzieci już mają po tyle lat, że mogłam zapomnieć :-)))Pozdrowienia dla Ciebie i maluszka, nie martw się żółtaczką, i czekaj na ten pierwszy, najwspanialszy uśmiech.I wiele, wiele radości z macierzyństwa :-)))
    • Gość: guest Re: uśmiech maleństwa IP: *.* 08.12.01, 17:50
      Witam i gratuluje :)Tak sie sklada, ze moj maly szkrab tez ma dokladnie 10 dni - moze chcialabys powymieniac sie informacjami na priva - byloby mi bardzo milo. Moja pierwsza corka zaczela sie swiadomie usmiechac w wieku 5 tygodni, co do zoltaczki to podobno przy karmieniu piersia trwa dluzej - w kazdym razie moj Mateusz jeszcze ma zazoolcone bialka.Pozdrawiam. Maugosia
    • Gość: guest Re: uśmiech maleństwa IP: *.* 08.12.01, 18:08
      Witam :-) i gratuluję dzieciaczkaMój szkrab świadomie uśmiechnął się jak miał 6 tyg. :-)Co do żółtaczki miał dość dużą, był "naświeltany" czyli małe Hawaje :-( . Faktycznie u maluszków karmionych piesią trwa ona dłużej nawet do 4 -6 tyg. Co do norm to graniczną bezpieczną jest obecnie 14.dużo uśmiechów pzw Olik
    • Gość: guest Re: uśmiech maleństwa IP: *.* 08.12.01, 20:18
      HejkaMoja Madzia (9 tygodni) zaczela sie swiadomie do mnie usmiechac w wieku 7 tygodni. W ksiazkach pisze, ze dziecko smieje sie do rodzicow po 6 tygodniu zycia-ale co dziecko to inaczej, trzeba na te normy patrzec z przymruzeniem oka. Madzia tez miala zoltaczke i calkowicie zaniknela w 3 tygodniu zycia i jest to dopuszczalne (dawalam jej wit.E 3 razy dziennie po 1 kropli).PozdrawiamAga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka