Dodaj do ulubionych

Samopoczucie dziecka a pogoda

IP: *.* 11.03.02, 08:24
Odpowiedzcie mi dziewczyny czy wtedy kiedy wieje silny wiatr wasze dzieci sa bardziej niz zwykle nerwowe i niespokojne? Zle spia, nie chca jesc, nie mozna ubrac, zmienic pieluchy, wszystko wytraca z rownowagi, to i tamto nie pasuje, itd...Taka byla moja Monika (2 l)w tym czasie i probuje sobie wyjasnic jej zachowanie.Czy jest to tylko i wylacznie reakcja po zlobku (juz nie chce tam chodzic) czy tez to zlozony czynnik nalozony razem z pogoda?Dzisiaj jest juz spokojna, bo i wiatr juz nie hula i w domu z babcia zostala.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Samopoczucie dziecka a pogoda IP: *.* 11.03.02, 11:40
      Nie wiem ile w tym prawdy ale coś w tym jest. Mój Wojtuś od zawsze ma gorsze samopoczucie przy złej pogodzie. Trochę ma to związek z tym, że musi wtedy przeważnie zostać w domu. Ale reaguje też na zmiany ciśnienia, co już jest gorsze, bo na to niewiele mogę mu pomóc (i ja i mąż też reagujemy na zmiany ciśnienia :sarcastic: ).Mam tylko nadzieję, że wraz z wiekiem mój maluszek wyrośnie przynajmniej trochę z tego.Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: Samopoczucie dziecka a pogoda IP: *.* 11.03.02, 21:23
        Rzeczywiście - coś w tym siedzi... Znam wiele dziewczyn , których maluchy w czasie niepogody są płaczliwe , rozbite , znudzone... moja też. Ciężko maluchowi pomóc , bo przecież kawy mu nie damy!!! :ouch: Jedynym sposobem na jego złe samopoczucie jest takie zorganizowanie mu czasu , żeby nie miał kiedy nudzić się - ale jak to zrobić :what: :what: :what:Szczególnie kiedy dziecko jest notorycznym szwędaczem. pozdrowienia od ikasi :hello:P.S. Grażyna - byle do wiosny!!! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka