IP: *.* 18.07.02, 15:52
Dawałam mojej córci przez pare miesięcy Zymafluor. Wg. zaleceń z recepty należy zrobić przerwe w podawaniu specyfiku. Zrobiłam. Myje dziecku zęby pastą Elmex dla dzieci, która zawiera aminofluorek. Czy moge mówić o przerwie w dawaniu fluoru ? Czy w paście jest zbyt male stężenie ?Co Wy o tym myślicie ?Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: kabat Re: Zymafluor IP: *.* 19.07.02, 07:15
      Moim zdanie w paście są śladowe ilości tego pierwiastka. W Zymafluorze dziecko dostaje fluor wewnętrzenie a w paście zewnętrznie, więc moim zdaniem jest dobrze.pozdrawiamLidka
      • Gość: ez Re: Zymafluor IP: *.* 19.07.02, 09:01
        Moim skromnym zdaniem też
        • Gość: Ptaszyna Re: Zymafluor IP: *.* 19.07.02, 09:14
          UUuuuuuu... nie wiedziałam, że trzeba robić przerwy. Kiedy i na jak długo???
          • Gość: AniaSK Re: Zymafluor IP: *.* 19.07.02, 09:44
            Może nie tyle, że trzeba robić przerwy, ale warto. Na ulotce jest napisane, że podajże powinno się podawać ok. 250 dni w roku.A ta przerwa, moim zdaniem, polega na tym, że organizm się przyzwyczaja do wszelakich "podawanych z zewnątrz" dawek leków, witamin itp i przerwa w związku z tym powinna być, jak przy każdym innym leku,pozdrówka, Ania :hello:
          • Gość: Ania_mam_Huberta Re: Zymafluor IP: *.* 19.07.02, 10:10
            Przy podawaniu Zemafluoru trzeba stosować zasadę: leku nie podajemy w weekendy i wakacjeTak mi powiedział stomatolog i potwierdziła to nasza pediatrapozdrawiamAnia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka