Dodaj do ulubionych

Piersi po operacji :(

IP: *.* 31.07.02, 21:40
Kochane dziewczyny pewnie sobie nie jedna pomysli o mnie ze jestem pusta, ale zanim poprosze o rade i pocieszenie,sad coz musze sie przyznac ze 5 lat temu zrobilam sobie operacje powiekszenia piersi. Do tej chwili nie zalowalam, ale teraz jestem w koncowym stadium ciazy i boje sie jak to bedzie z karmieniem :(Czy ktoras z Was moze wie cos na ten temat? Moze glupie pytanie, ale czy bylo u Was widac golym okiem ze otwiera sie kanalik, i na brodawce robi sie taka "dziurka"? Jesli tak czy wszystkie tak mialyscie czy sa moze wyjatki? A jesli wszystkie to kiedy powinnam to zaobserwowac?Pomozcie bo mam TAAAAAKIEGO stracha :(bunia
Obserwuj wątek
    • Gość: Aluc Re: Piersi po operacji :( IP: *.* 31.07.02, 21:46
      bunia, z tego co wiem, o ile tej operacji ci nie sknocili, to nie powinnaś mieć problemów, bo implanty wsadza się bez naruszania gruczołu. A mi się żaden kanalik nie otwierał, w ogóle piersi w zasadzie mi się nie zmieniły, a pokarmu mam za trzech i karmię Maksia bezproblemowo. Nie martw się :D
      • Gość: altro1 Re: Piersi po operacji :( IP: *.* 31.07.02, 22:29
        Żaden kanalik się mi nie otwierał, to wcale nie musi tak być, przynajmniej na początku, że się naciska i płynie strumień mleka. U mnie w trakcie ciąży nie było wcale żadnego wycieku pokarmu, pojawiał się stopniowo w ciągu trzech dni po porodzie, ale jak już się pojawił to położna powiedziała, że mogłabym wykarmić ochronkę. Nie martw się na zapas, musisz uwierzyć w siebie. A nie lepiej było poczekac na naturalne ciązowe powiększenie biustu he he heaga
    • Gość: magusia Re: Piersi po operacji :( IP: *.* 31.07.02, 22:24
      Bunia! Aluc ma rację! Powinnaś karmić bez przeszkód. Wydaje mi się że jeśli będą pojawiały się u Ciebie nawracające zastoje pokarmu to wtedy będziesz musiała rozważyć ewentualne odstawienie malucha.Co do kanalika to nic się nie otwiera i nie zaprzątaj Sobie tym głowy! Powodzenia!
    • Gość: ZosiaN Re: Piersi po operacji :( IP: *.* 01.08.02, 09:10
      Bunia, nie uważam, żeby operacja powiększania biustu mówiła o Tobie, że jesteś pustasmileWiesz, co pomyślałam? Może zadzwoń do poradni laktacyjnej, tam powinni Ci powiedzieć, co i jak.Pozdrówka,Zosia
    • Gość: guest Re: Piersi po operacji :( IP: *.* 01.08.02, 12:44
      Koniecznie zapytaj lekarza. Ja czytałam, że operacje nie przeszkadzają w karmieniu-nie wiem, czy to prawda.
      • Gość: lea Re: Piersi po operacji :( IP: *.* 01.08.02, 20:04
        Buniunie martw się wszystko będzie dobrze! Wiem, bo tłumaczyl mi lekarz , który będzie mi wykonywał zabieg zmniejszania piersi ( muszę to zrobiś ze względu na kręgosłup ). Powiększenie, czy zmniejszenie...ważne aby zabieg był prawidłowo wykonany. Dodam jeszcze, że zmniejszenie jest bardziej skomplikowane ( wycinanie brodawki, przesunięcie gruczołow itp. ) . Ale wiem, że będzie dobrze, bardzo szcegółowo zostałam poinformowana. Ja właśnie muszę z tego powodu odstawić synka ma 16m. Trzymaj za mnie kciuki, ja będę je trzymała za Ciebie! :)pa lea

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka