IP: *.* 12.08.02, 11:37
Powiedzcie mi od kiedy można posłać malucha do żłobka? Pytam, bo to byłoby najlepsze wyjście dla nas. Tyle tylko, że w moim mieście (małe) jes tylko jeden i nie znam nikogo, kto posyłałby tam swoje dziecko, więc nie mam opinii.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: żłobek IP: *.* 12.08.02, 12:29
      Pytasz o to od kiedy przyjmują? Czy o to, od kiedy ma to sens?Przyjmują w momencie zakończenia przez matkę urlopu macierzyńskiego, przynajmniej u nas we wszystkich żłobkach tak jest.Z tego co zauważyłam przez ponad dwa lata "edukacji" żłobkowej mojej córy, stosunkowo najłatwiej adaptuje się dziecko małe, paromiesięczne (u nas i u córy mojej przyjaciółki było to trzy dni popłakiwania, bez specjalnych histerii, dziewczynki miały wtedy po 7 miesięcy ). Potem im później tym trudniej, dzieci przyzwyczajają się do przebywania w domu z mamą i nie chcą z tego zrezygnować. Wtedy okres buntu może potrwać i miesiąc, ryk słychać z daleka, aż budynek trzęsie się w posadach, ale milknie natychmiast po zamknięciu drzwi na salę. Celują w tym szczególnie dwulatki. Ale przez te dwa lata, w dwóch żlobkach spotkałam tylko jednego chłopca, który się nie przystosował i trzeba go było ze żłobka zabrać.Pozdrawiam,Sylwia
      • Gość: guest Re: żłobek IP: *.* 12.08.02, 13:27
        W żłobku, do którego chodzi Zosia przyjmowano dzieci od 6 miesiąca (ale teraz chyba jak skrócono macierzyński to się zmieniło). Mogę zapytać.Joanna
        • Gość: guest Re: żłobek IP: *.* 12.08.02, 14:30
          A czy możecie wskazać godne polecenia żłobki w Warszawie? POzdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka