kamila862 04.12.06, 14:34 tak ok. 20 zl. mamy spora rodzine wiec prezenty raczej skromne a te co polecaliscie to raczej ok. 60-80 zl. co polecacie dla chlopca? i dla dziewczynki- jakies 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: prezent-4 lata- taniej 04.12.06, 15:51 Użyj wyszukiwarki lub skorzystaj z gotowego zbioru linków. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila862 Re: prezent-4 lata- taniej 06.12.06, 22:18 uzylam i linki wszystkie przeczytalam. wszystko co proponujecie jest drogie (ok 60 zl w gore). myslalam ze ktos moze wymysli cos tanszego, tak jak napisalam wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: prezent-4 lata- taniej 07.12.06, 13:29 A, to przepraszam. W takim razie książki - to prezent uniwersalny i najlepszy, wiadomo, że czytnie rozwija, wybór ogromny, ceny różne - za ok. 20 zł na pewno wybierzesz coś fajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila862 Re: prezent-4 lata- taniej 18.12.06, 21:08 witam. i dziekuje serdecznie za wszystkie propozycje. korzystajac z jednej z nich kupilam dziewczynce szescioletniej zestaw taki obiadowy z bajkowym rysunkiem tzn. talerzyk miseczka i kubek z porcelany. myslicie ze to trafiony prezent dla takiej panny? dla 4 latka nic nie mam i chyba juz nie zdaze zamowic szkoda. ale sie po sklepach przelece i korzystajac z waszych rad moze cos znajde. dziekuje serdecznie i pozdrawim cieplo. Wesolych Swiat i udanych prezentow Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: prezent-4 lata- taniej 06.12.06, 22:30 ksiązki kolorwanki flamastry, fikusne długopisy modelina pełno tego Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiapanfilowicz Re: prezent-4 lata- taniej 07.12.06, 17:01 Za 20 zł możesz kupić bardzo dużo różnych rzeczy- u mojej córci w przedszkolu wyprawiane są urodziny i limit na prezenty jest 10 zł- to dopiero gimnasyka, żeby coś kupić: 4- latki nie są bardzo wymagające, za 20 zł możesz kupić: laleczki Polin-ki, czy jakoś tak- pakowane pojedynczo, układanki, stempelki, kolorowy kubek np. z księżniczkami, grę planszową- np chińczyk, grzybobranie, nawet lalkę barbie lub typu barbie, kolorowy płyn do kąpieli, małe laleczki typu Shelly, książki z naklejkami lub do kolorowania + kredki, przybory do czesania: ładny grzebień, spinki, gumki, torebkę na ramię, śmieszne rękawiczki, jest duży wybór - moja córka ma 4 lata i z każdej rzczy, którą wypisałam ucieszyłaby się bardzo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maklima Re: prezent-4 lata- taniej 10.12.06, 15:54 ja dodam jeszcze np. ozdoby do włosów dla dziewczynki, ładne rajstopki, śmieszne skarpetki,bizuteria dla małych dam, szablony, dziurkacze wycinające różne kształty lub wzorki, takie nożyczki tnące we wzorki, hm.. dla chłopca gorzej bo nie mam takowego "miniaturowego pana" w domu ale moze lornetka, szkło powiekszajace, takie plastyczno- papiernicze też wydają sie interesujace nie tylko dla dziewczynki, napewno jakiś ciekawy brelok, może coś ze sportowego- ringo, bumerang, lotki, okulary do pływania albo taki zestaw do nurkowania nie jest to profesjonalne za takie kwoty ale np. w dekatlonie bywaja za takie kwoty lub np. jabłuszko do zjeżdżania po śniegu; w Media markcie są np. takie bajki muzyczne lub z piosenkami albo z wyliczankami z serii dziecięcy świat czy złota kolekcja na CD za 10 zł Odpowiedz Link Zgłoś
aliennis Re: prezent-4 lata- taniej 10.12.06, 18:05 Dla dziewczynki np kucyk Pony za 25 zł .dla chłopca resoraki Hot Wings. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: prezent-4 lata- taniej 10.12.06, 18:17 Popieram Pony (albo niby-Pony) z gumeczkami, naklejkami itd.- dobry prezent, bo wciaga dziewczyny na długie godziny, gry planszowe, ksiązkę. Jeszcze: puzzle, zestaw narzedzi dla chlopaka (oczywiście nieprawdziwych) W Biedronce są bardzo atrakcyjne ceny dobrej jakości (najczęściej) zabawek, choć wybór nienajwiększy. Były takie duże puzzle, puzzle z bajki Cars, teraz jest kasa fiskalna, ale juz troche droższa (ponad 30 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: prezent-4 lata- taniej 10.12.06, 21:54 Dla dziewczynki polecam: Perfumellę - dziewczyny lubią pachnące rzeczy, więc pachnąca lala powinna przypaść do gustu . Znikopis - można już kupić za ok 10 zł. Tamagotchi Raczkująca lala Gitara Jakieś akcesoria dla lalek: meble, ubranko itp. href="allegro.pl/item147016935_zapraszamy_na_herbatke_serwis_z_misiem_cud ny_.html" target="_blank">Filiżanki</a> Kolejdoskop Dla chłopca Telefon komórkowy - zabawka. Piłka - grająca, tańcząca, świecąca w jednym Wiertarka Pociąg, lokomotywa - np. coś takiego Jakieś brzydactwo: jaszczurka, potwór, pająk, robot Miś dyktafon Poza tym może jakieś gry typu domino, monopol, bajki do czytania albo do słuchania, może klocki, albo zegarki.. Odpowiedz Link Zgłoś
teletombola1 Re: prezent-4 lata- taniej 11.12.06, 00:53 A ja ostatnio rozmawiałam z babcią dziewczynki 3-letniej i mówiła, że dziecko ma bardzo dużo fajnych zabawek zakupionych w ..."lumpeksie". Podobno lalki mówiące, sikające, wózeczki i takie tam inne bajery można kupić w cenie ok. 3-7 zł. I co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
limonka_3 Re: prezent-4 lata- taniej 12.12.06, 23:00 Miś dyktafon........ Suuuper! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: prezent-4 lata- taniej 11.12.06, 10:55 dziewczynka 6 lat - zestaw koralików, koraliczków do nawlekania chłopiec 6 lat - hmm, a może lubi matchboxy? jedna sztuka jest po ok. 6 PLN, czt=yli kilka mozna zakupic za te kwote Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: prezent-4 lata- taniej 11.12.06, 13:25 Jestem zdecydowanie przeciwna prezentom nietrafionym, więc mogę mieć skrzywienie i proszę wziąć na to poprawkę, czytając ten post. Nie zakładajmy z góry, że owa dziewczynka lubi pachnące lalki, koraliki, spinki itp., podobnie, że dla chłopca to "wystarczy, że będzie miało kółka". IMHO najlepiej będzie zapytać osoby zainteresowane (albo ich rodziców), co chciałyby otrzymać, z zaznaczeniem, że możemy przeznaczyć na to kwotę taką i taką. Nie będzie to nietaktem. W ten sposób mamy zdecydowanie większą szansę na prezent trafiony. Jak nie ma możliwości spytania - proponuję prezenty "uniwersalne", np. przydatne w zerówce (kredki w porządnym, metalowym pudełku, plecak - tu warto zorientować się, czy dziewczynka z gatunku różolubnych, czy niekoniecznie) czy zawsze polecane książki, których nigdy za wiele. Jednym słowem - wszelka konsultacja wskazana. PS. Przepraszam za dosadność i krytykę propozycji, ale nadal chce mi się warczeć po Mikołajkach w przedszkolu, gdy moja córka otrzymała różową Barbie-księżniczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ulka13 Re: prezent-4 lata- taniej 11.12.06, 13:47 Mam córeczkę w tym wieku. Na Mikołaja chciałam właśnie coś taniego kupić i faktycznie nie wykosztowałam się, a córka szczęśliwa bardzo. Kupiłam pastele do rysowania /ona bardzo lubi rysować i pastele u starszej córki podpatrzyła/- koszt 8 zł, i w Biedronce klocki drewniane w drewnianym pudełku do układania obrazków / lubi układać puzzle i to też się spodobało/ - koszt 8 zł. Ale ja znam swoję dziecko, i wiem co lubi, nie każda dziewczynka cieszyłaby się z takiego prezentu, a ona z pastelami wręcz się nie rozstaje. Odpowiedz Link Zgłoś
limonka_3 Re: prezent-4 lata- taniej 12.12.06, 23:03 Właśnie. A mój syn (6 lat) dostał syrenkę Barbie Shellę ))) BO CHCIAŁ! PS. Normalnie się nie bawi lalkami, tą też nie ale chciał ją mieć. Za jakis czas "pójdzie" na Allegro. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
limonka_3 Re: prezent-4 lata- taniej 12.12.06, 22:56 Chłopczyk: auto z napędem Hot Wheels (19 zł) www.merlin.com.pl/frontend/towar/471721 Ta gra jest podobno fajna: www.merlin.com.pl/frontend/towar/447671 Ciastolina, 4 kolory za 15 zł (tutaj były dwa opakowania za 28 zł): www.merlin.com.pl/frontend/towar/478598 Albo np. malowanie witrażyków, które można potem nakleić na szybę - dla uzdolnionych dzieci. Dla małych naukowców np. seria Co i Jak (o czymś co konkretne dziecko interesuje): www.merlin.com.pl/frontend/search/1?seria=Co+i+jak&oferta&dzial=1&ile= W księgarniach książki mogą byc tańsze..... I wiele wiele innych. To zależy jak wymagające to są dzieci. Moje cieszyłyby się np.z czekolady dmuchanej Na Mikołaja dostały kilka zabawek a cieszyły się najbardziej z czekoladowych pieniążków (Lidl - normalnie tam nie robię zakupów, ale wpadłam raz, czeko-pieniążki są super). Ale ja mam szczęście - moje zawsze się cieszą z prezentów Jeszcze moje dzieci dostaną takie zestawy z piankami jojo, z łosiem-maskotką. Nie wiem ile to kosztuje, bo dostaliśmy je, ale pewnie niedrogo, a kolejny prezencik zaliczony I fajnie wygląda, efekt jest! Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: prezent-4 lata- taniej 13.12.06, 09:49 książki - np. w antykwariacie, nie zniszczone, można już dostać za kilka zł (i to nie tylko komiksy, ale tez te lepsze, w twardych okładkach, albumowe). Choć w ksiegarniach za 20 zł kupisz lepsze wydanie bajek, czy jakieś opowiadanie dla starszego dziecka gry - polecam firmę Granna, niedrogie a dobrze wykonane (jeśli dzieci, dla których robisz prezent, to rodzeństwo, to możesz im kupić wspólny prezent - jakąś droższą grę za 40 zł) puzzle - za tę cenę znajdziesz całkiem fajne zestawy kredki, mazaki zmywalne (Crayola, do kupienia w Smyku, cena 15,90 zł), ciastolinę np. z Biedronki (podobno nie gorsza od markowej, a za 20 zł można kupić całkiem duży zestaw) W ogóle polecam zakupy na allegro, nowe rzeczy są dużo tańsze, tylko nie wiem, czy zdążysz przed świętami Odpowiedz Link Zgłoś
kamila862 Re: prezent-4 lata- taniej 19.12.06, 20:19 witam. i dziekuje serdecznie za wszystkie propozycje. korzystajac z jednej z nich kupilam dziewczynce szescioletniej zestaw taki obiadowy z bajkowym rysunkiem tzn. talerzyk miseczka i kubek z porcelany. myslicie ze to trafiony prezent dla takiej panny? dla 4 latka nic nie mam i chyba juz nie zdaze zamowic szkoda. ale sie po sklepach przelece i korzystajac z waszych rad moze cos znajde. dziekuje serdecznie i pozdrawim cieplo. Wesolych Swiat i udanych prezentow Odpowiedz Link Zgłoś