Dodaj do ulubionych

prezent-4 lata- taniej

04.12.06, 14:34
tak ok. 20 zl. mamy spora rodzine wiec prezenty raczej skromne a te co
polecaliscie to raczej ok. 60-80 zl. co polecacie dla chlopca? i dla
dziewczynki- jakies 6 lat.
Obserwuj wątek
    • driadea Re: prezent-4 lata- taniej 04.12.06, 15:51
      Użyj wyszukiwarki lub skorzystaj z gotowego zbioru linków.
      • kamila862 Re: prezent-4 lata- taniej 06.12.06, 22:18
        uzylam i linki wszystkie przeczytalam. wszystko co proponujecie jest drogie (ok
        60 zl w gore). myslalam ze ktos moze wymysli cos tanszego, tak jak napisalam
        wczesniej
        • driadea Re: prezent-4 lata- taniej 07.12.06, 13:29
          A, to przepraszam. W takim razie książki - to prezent uniwersalny i najlepszy,
          wiadomo, że czytnie rozwija, wybór ogromny, ceny różne - za ok. 20 zł na pewno
          wybierzesz coś fajnego.
        • kamila862 Re: prezent-4 lata- taniej 18.12.06, 21:08
          witam. i dziekuje serdecznie za wszystkie propozycje. korzystajac z jednej z
          nich kupilam dziewczynce szescioletniej zestaw taki obiadowy z bajkowym
          rysunkiem tzn. talerzyk miseczka i kubek z porcelany. myslicie ze to trafiony
          prezent dla takiej panny?
          dla 4 latka nic nie mam i chyba juz nie zdaze zamowicuncertain szkoda. ale sie po
          sklepach przelece i korzystajac z waszych rad moze cos znajde. dziekuje
          serdecznie i pozdrawim cieplo. Wesolych Swiat i udanych prezentow smile
    • marghe_72 Re: prezent-4 lata- taniej 06.12.06, 22:30
      ksiązki
      kolorwanki
      flamastry, fikusne długopisy
      modelina
      pełno tego
      • sylwiapanfilowicz Re: prezent-4 lata- taniej 07.12.06, 17:01
        Za 20 zł możesz kupić bardzo dużo różnych rzeczy- u mojej córci w przedszkolu
        wyprawiane są urodziny i limit na prezenty jest 10 zł- to dopiero gimnasyka,
        żeby coś kupić: 4- latki nie są bardzo wymagające, za 20 zł możesz kupić:
        laleczki Polin-ki, czy jakoś tak- pakowane pojedynczo, układanki, stempelki,
        kolorowy kubek np. z księżniczkami, grę planszową- np chińczyk, grzybobranie,
        nawet lalkę barbie lub typu barbie, kolorowy płyn do kąpieli, małe laleczki
        typu Shelly, książki z naklejkami lub do kolorowania + kredki, przybory do
        czesania: ładny grzebień, spinki, gumki, torebkę na ramię, śmieszne rękawiczki,
        jest duży wybór - moja córka ma 4 lata i z każdej rzczy, którą wypisałam
        ucieszyłaby się bardzo. Pozdrawiam
        • maklima Re: prezent-4 lata- taniej 10.12.06, 15:54
          ja dodam jeszcze np. ozdoby do włosów dla dziewczynki, ładne rajstopki,
          śmieszne skarpetki,bizuteria dla małych dam, szablony, dziurkacze wycinające
          różne kształty lub wzorki, takie nożyczki tnące we wzorki, hm.. dla chłopca
          gorzej bo nie mam takowego "miniaturowego pana" w domu ale moze lornetka, szkło
          powiekszajace, takie plastyczno- papiernicze też wydają sie interesujace nie
          tylko dla dziewczynki, napewno jakiś ciekawy brelok, może coś ze sportowego-
          ringo, bumerang, lotki, okulary do pływania albo taki zestaw do nurkowania nie
          jest to profesjonalne za takie kwoty ale np. w dekatlonie bywaja za takie kwoty
          lub np. jabłuszko do zjeżdżania po śniegu; w Media markcie są np. takie bajki
          muzyczne lub z piosenkami albo z wyliczankami z serii dziecięcy świat czy złota
          kolekcja na CD za 10 zł
          • aliennis Re: prezent-4 lata- taniej 10.12.06, 18:05
            Dla dziewczynki np kucyk Pony za 25 zł .dla chłopca resoraki Hot Wings.
            • dlania Re: prezent-4 lata- taniej 10.12.06, 18:17
              Popieram Pony (albo niby-Pony) z gumeczkami, naklejkami itd.- dobry prezent, bo
              wciaga dziewczyny na długie godzinysmile, gry planszowe, ksiązkę.
              Jeszcze: puzzle, zestaw narzedzi dla chlopaka (oczywiście nieprawdziwych)
              W Biedronce są bardzo atrakcyjne ceny dobrej jakości (najczęściej) zabawek,
              choć wybór nienajwiększy. Były takie duże puzzle, puzzle z bajki Cars, teraz
              jest kasa fiskalna, ale juz troche droższa (ponad 30 zł)
    • koza_w_rajtuzach Re: prezent-4 lata- taniej 10.12.06, 21:54
      Dla dziewczynki polecam:
      Perfumellę - dziewczyny lubią pachnące rzeczy, więc pachnąca lala powinna
      przypaść do gustu smile.
      Znikopis - można już kupić za ok 10 zł.
      Tamagotchi
      Raczkująca lala smile
      Gitara
      Jakieś akcesoria dla lalek: meble, ubranko itp.
      href="allegro.pl/item147016935_zapraszamy_na_herbatke_serwis_z_misiem_cud
      ny_.html" target="_blank">Filiżanki</a>
      Kolejdoskop

Dla chłopca
      Telefon komórkowy - zabawka.
      Piłka - grająca, tańcząca, świecąca w jednym
      Wiertarka
      Pociąg, lokomotywa - np. coś takiego
      Jakieś brzydactwo: jaszczurka, potwór, pająk, robot
      Miś dyktafon

Poza tym może jakieś gry typu domino, monopol, bajki do czytania albo do
      słuchania, może klocki, albo zegarki..
      • teletombola1 Re: prezent-4 lata- taniej 11.12.06, 00:53
        A ja ostatnio rozmawiałam z babcią dziewczynki 3-letniej i mówiła, że dziecko ma
        bardzo dużo fajnych zabawek zakupionych w ..."lumpeksie". Podobno lalki mówiące,
        sikające, wózeczki i takie tam inne bajery można kupić w cenie ok. 3-7 zł. I co
        Wy na to?
      • limonka_3 Re: prezent-4 lata- taniej 12.12.06, 23:00
        Miś dyktafon........ Suuuper!
    • mamaigora1 Re: prezent-4 lata- taniej 11.12.06, 10:55
      dziewczynka 6 lat - zestaw koralików, koraliczków do nawlekania smile
      chłopiec 6 lat - hmm, a może lubi matchboxy? jedna sztuka jest po ok. 6 PLN,
      czt=yli kilka mozna zakupic za te kwote smile
    • mama_kotula Re: prezent-4 lata- taniej 11.12.06, 13:25
      Jestem zdecydowanie przeciwna prezentom nietrafionym, więc mogę mieć skrzywienie
      i proszę wziąć na to poprawkę, czytając ten post.
      Nie zakładajmy z góry, że owa dziewczynka lubi pachnące lalki, koraliki, spinki
      itp., podobnie, że dla chłopca to "wystarczy, że będzie miało kółka".

IMHO najlepiej będzie zapytać osoby zainteresowane (albo ich rodziców), co
      chciałyby otrzymać, z zaznaczeniem, że możemy przeznaczyć na to kwotę taką i
      taką. Nie będzie to nietaktem. W ten sposób mamy zdecydowanie większą szansę na
      prezent trafiony.
      Jak nie ma możliwości spytania - proponuję prezenty "uniwersalne", np. przydatne
      w zerówce (kredki w porządnym, metalowym pudełku, plecak - tu warto zorientować
      się, czy dziewczynka z gatunku różolubnych, czy niekoniecznie) czy zawsze
      polecane książki, których nigdy za wiele. Jednym słowem - wszelka konsultacja
      wskazana.

PS. Przepraszam za dosadność i krytykę propozycji, ale nadal chce mi się warczeć
      po Mikołajkach w przedszkolu, gdy moja córka otrzymała różową Barbie-księżniczkę.
      • ulka13 Re: prezent-4 lata- taniej 11.12.06, 13:47
        Mam córeczkę w tym wieku. Na Mikołaja chciałam właśnie coś taniego kupić i
        faktycznie nie wykosztowałam się, a córka szczęśliwa bardzo. Kupiłam pastele do
        rysowania /ona bardzo lubi rysować i pastele u starszej córki podpatrzyła/-
        koszt 8 zł, i w Biedronce klocki drewniane w drewnianym pudełku do układania
        obrazków / lubi układać puzzle i to też się spodobało/ - koszt 8 zł. Ale ja
        znam swoję dziecko, i wiem co lubi, nie każda dziewczynka cieszyłaby się z
        takiego prezentu, a ona z pastelami wręcz się nie rozstaje.
      • limonka_3 Re: prezent-4 lata- taniej 12.12.06, 23:03
        Właśnie.

A mój syn (6 lat) dostał syrenkę Barbie Shellę smile))) BO CHCIAŁ!

PS. Normalnie się nie bawi lalkami, tą też nie ale chciał ją mieć. Za jakis
        czas "pójdzie" na Allegro. ;]
    • limonka_3 Re: prezent-4 lata- taniej 12.12.06, 22:56
      Chłopczyk: auto z napędem Hot Wheels (19 zł)
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/471721
      Ta gra jest podobno fajna:
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/447671
      Ciastolina, 4 kolory za 15 zł (tutaj były dwa opakowania za 28 zł):
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/478598
      Albo np. malowanie witrażyków, które można potem nakleić na szybę - dla
      uzdolnionych dzieci.

Dla małych naukowców np. seria Co i Jak (o czymś co konkretne dziecko
      interesuje):
      www.merlin.com.pl/frontend/search/1?seria=Co+i+jak&ofertashock&dzial=1&ile=
      W księgarniach książki mogą byc tańsze.....

I wiele wiele innych. To zależy jak wymagające to są dzieci. Moje cieszyłyby
      się np.z czekolady dmuchanej smile Na Mikołaja dostały kilka zabawek a cieszyły
      się najbardziej z czekoladowych pieniążków (Lidl - normalnie tam nie robię
      zakupów, ale wpadłam raz, czeko-pieniążki są super).
      Ale ja mam szczęście - moje zawsze się cieszą z prezentów smile

Jeszcze moje dzieci dostaną takie zestawy z piankami jojo, z łosiem-maskotką.
      Nie wiem ile to kosztuje, bo dostaliśmy je, ale pewnie niedrogo, a kolejny
      prezencik zaliczony wink I fajnie wygląda, efekt jest!
    • jkl13 Re: prezent-4 lata- taniej 13.12.06, 09:49
      książki - np. w antykwariacie, nie zniszczone, można już dostać za kilka zł (i
      to nie tylko komiksy, ale tez te lepsze, w twardych okładkach, albumowe). Choć
      w ksiegarniach za 20 zł kupisz lepsze wydanie bajek, czy jakieś opowiadanie dla
      starszego dziecka
      gry - polecam firmę Granna, niedrogie a dobrze wykonane (jeśli dzieci, dla
      których robisz prezent, to rodzeństwo, to możesz im kupić wspólny prezent -
      jakąś droższą grę za 40 zł)
      puzzle - za tę cenę znajdziesz całkiem fajne zestawy
      kredki, mazaki zmywalne (Crayola, do kupienia w Smyku, cena 15,90 zł),
      ciastolinę np. z Biedronki (podobno nie gorsza od markowej, a za 20 zł można
      kupić całkiem duży zestaw)
      W ogóle polecam zakupy na allegro, nowe rzeczy są dużo tańsze, tylko nie wiem,
      czy zdążysz przed świętami
      • kamila862 Re: prezent-4 lata- taniej 19.12.06, 20:19
        witam. i dziekuje serdecznie za wszystkie propozycje. korzystajac z jednej z
        nich kupilam dziewczynce szescioletniej zestaw taki obiadowy z bajkowym
        rysunkiem tzn. talerzyk miseczka i kubek z porcelany. myslicie ze to trafiony
        prezent dla takiej panny?
        dla 4 latka nic nie mam i chyba juz nie zdaze zamowicuncertain szkoda. ale sie po
        sklepach przelece i korzystajac z waszych rad moze cos znajde. dziekuje
        serdecznie i pozdrawim cieplo. Wesolych Swiat i udanych prezentow smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka