IP: *.* 25.09.02, 14:33
Moja przyjaciółka jest w 19 tyg. ciąży. Lekarz przepisał jej zastrzyki KAPROGEST. Niestety nie ma w opakowaniu ulotki informacyjnej, a nikt nie chce powiedzieć jej co to jest. Czy ktoś coś wie o tych zastrzykach? Kola
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: KAPROGEST IP: *.* 25.09.02, 14:49
      ja bdostawałam kaprogest w szpitalu na początku ciązy w 7 tygodniu- na podrzymanie.Potem jeszcze przez tydzieć po wyjścoi ze spzitala musiałm przychodzic na zastzyki.I równolegle brałam duphaston - też hormonki na podtrzymanie.zapytaj w aptece moze powiedzą coś wiećej.
      • Gość: guest Re: KAPROGEST IP: *.* 25.09.02, 22:17
        Ja brałam zastrzyki też gdziś w połowie ciazy. Miałam wtedy twardy brzuch i trochę mnie bolało gdy chodziłam.Pielęgniarka ,która mi je robiła powiedziała, że są na podtrzymanie ciąży i że npewno mi nie zaszkodzą tylko pomoga. Faktycznie pomogły. Nie ma się co obawiać .Podobno wiele kobiet dostaj kaprogest. Pozdrawiam-mama Radulka.
    • Gość: DorotaO. Re: KAPROGEST IP: *.* 27.09.02, 21:49
      To jest po prostu progesteron, stosowany do podtrzymania ciąży. Wspomaga rozwój łożyska. Dostawałam w pierwszej ciąży - 3 zastrzyki, dziecko urodziło się szczęśliwie. Teraz dostałam 10, co 5 dni. Od 8 tygodnia ciąży miałam krwawienia, z powodu krwiaka. Kaprogest, turinal i nospa - i już jestem w 16 tygodniu. A gdyby nie leki...
    • Gość: Małgośka Re: KAPROGEST IP: *.* 28.09.02, 09:32
      Kaprogest - nazwa polska: Hydroxyprogesteron. Jest stosowany w nawykowym i zagrażającym poronieniu; niepłodności wskutek niwydolności ciałka żołtego; pierwotnym lub wtórnym braku miesiączki, hipoplazji macicy. Pracuję w firmie farmaceutycznej stąd takie encykolpedyczne wyjaśnienie prosto z bazy o lekach. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka