Dodaj do ulubionych

Śniadanie 2 latka

IP: *.* 05.12.02, 22:54
śnaiadnie mojego dwulatka Kubusia to koszmar dlaczego? ponieważ jego śniadanie mogłoby składać się tylko z parówek i jajecznicy nie chce jeść kanapek a kiedyś lubiał, nie zależnie z czym ona jest wypluwa z buzi ale co dziwne czasami jak się czymś zajmie zje, przecież nie mogę mu dawać ciągle parówek a jajecznice je 2 razy w tygodniu po 2 jajka więc podawanie więcej może mu zaszkodzić, kaszek nie lubi płatków na mleku nie lubi chociaż na noc mleko jeszcze pije ogólnie nie mogę narzekać na brak u niego apetytu bo lubi jeść tylko nie kapanki moze macie jakieś pomysły poradźciePozdrawiam cieplutko was wasze jadki i niejadkismile))
Obserwuj wątek
    • Gość: żona Re: Śniadanie 2 latka IP: *.* 05.12.02, 23:00
      Ja postanowiłam nie wlaczyć. Adaś wstaje około 8, więc wypija wtedy ok.250 ml Nutramigenu z 5 łyzeczkami kleiku ryżowego. O 10 wychodzimy na spacer - do tego czasu przegryzie jakis owoc, chrupki i płatki kukurydziane. W sumie tak jakby zjadł płatki na mleku tylko że on je to oddzielnie. Ale skoro tak lubi, to czemu nie. A o 12 wybiegany i głodny łapie się za taki drugośniadaniowy obiad - w każdym razie coś na ciepło. Niestety wcisnięcie mu normalnego śniadania przeroślo moje mozliwości i stwierdziłam nic na siłę.danka
    • Gość: guest Re: Śniadanie 2 latka IP: *.* 05.12.02, 23:17
      Mój Dawidek kanapki zjada dopiero od kilku dni (ma 2 lata i 5 miesięcy) a do tej pory jadl wszystko oddzielnie tzn. na talerzu leżał np. chleb suchy, wędlina, ogórek zielony osobno..Inny zestaw to chleb , "kuleczki z mięsa"(ze słoiczka gerbera indyk lub kurczak-trzeba jeść łyżeczką ale obowiązkowo muszą być ułożone kuleczki na talerzu.).Kolejnego dnia chleb z dżemem obowiązkowo truskawkowym i jogurt i płatki kukurydziane lub ryżowe ale osobno tzn. jogurt łyżeczka wkłada mama a płatki garściami je Dawidek.Tak wogóle to mój syn ma ograniczony zestaw śniadaniowy ze względu na dietę bezglutenową i bezmleczną ale jakoś mu to nie przeszkadza.Możesz przecież spróbować z pasztetem serkiem topionym.Podobno dzieci to lubią.Dzieci podobno lubią monotonny jadłospis i to rodzice za bardzo przejmują się "urozmaicaniem na siłę".
    • Gość: karolinak-s Re: Śniadanie 2 latka IP: *.* 05.12.02, 23:29
      Nasz syn je sniadanie z nami. Na stole stoi mnostwo rzeczy a on oi tak zwykle wybiera jajko na miekko, bulke, czasem wedline a czasem papryke a czasem NIC. Nie walcze. jakos nie moge powiedzie, ze jest niejadkiem, jak nie zje snadanie doje w obiad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka