Dodaj do ulubionych

nieprzespane noce!!!

20.12.06, 13:19
witam! bardzo prosilabym o jakos pomoc z waszej strony! chodzi mianowicie o nieprzesypianie nocy przez moja 14 miesieczna coerczke! od ponad 4 miesieczy ona prawie wcale nie spi w nocy! probowalam roznych syropow ale nic nie pomagaja1 poradzcie cos prosze!
Obserwuj wątek
    • weronikarb Re: nieprzespane noce!!! 20.12.06, 13:20
      a kiedy spi??
      Uciąć jej drzemki w dzien
      • ewmar24 Re: nieprzespane noce!!! 20.12.06, 13:32
        problem polega tez na tym ze ona w dzien spi tylko raz i jedyne 1,5 godziny! to chyba za malo ja caly dzien i jeszcze noc??!!
    • rycerzowa Re: nieprzespane noce!!! 20.12.06, 13:25
      Wrzuć na google "płyn w uchu środkowym".
      • agnes123 Re: nieprzespane noce!!! 20.12.06, 13:31
        Kurcze,miałam mkiedyś ten sam kłopot.Mojej po prostu musiało to przejść - żądne
        leki nie dawały skutku crying Teraz ma skończone 3 lata i budzi się w nocy ok. 3
        razy smile Pewnie nie pocieszyłam Cię sad(
        • ewmar24 Re: nieprzespane noce!!! 20.12.06, 13:37
          dzieki! przynajmniej wiem ze nie tylko moje dziecko niespi!! pozdrawiam!
      • ewmar24 Re: nieprzespane noce!!! 20.12.06, 13:34
        oki! Bardzo dziekuje!!Pozdrawiam
    • m.fiorella Re: nieprzespane noce!!! 20.12.06, 13:34
      a może byś udała się do lekarza?!
      • ewmar24 Re: nieprzespane noce!!! 20.12.06, 13:35
        Bylam u lekarza ale lekarka stwierdzila "takie dziecko nic nie poradze"
        • agnes123 Re: nieprzespane noce!!! 20.12.06, 13:38
          identycznie mi mówili crying(
    • m.fiorella Re: nieprzespane noce!!! 20.12.06, 13:55
      jak ja nienawidze tych doktorskich tekstow typu "takie dziecko" jak to słyszę
      to włos mi sie jeży i mam ochote zabić
      sprobuj poszukac na internecie cos na temat braku snu u dzieci a jak objawy
      bede gdzies podobne to z tym do lekarza i moze wtedy sie zainteresuje doktorek
      pieprz..ny
      • ewmar24 Re: nieprzespane noce!!! 20.12.06, 14:00
        no wlasnie takie stwierdzenie slyszalam nie raz! kiedy jednak poprosilam lekarke zeby jednak mi cos przepisala to kazala ni dawac syrop "melisal" ale zadnego efektu nie dal ten syrop! potem powiedziala mi ze jak to nie pomoglo to raczej nic juz nie pomoze!!
        • m.fiorella Re: nieprzespane noce!!! 20.12.06, 14:08
          no szok, mojemu na zaburzenia snu pomaga syrop diphergan ale to raczej przy
          chorobie, typu ze kaszelczy katar przeszkadza dziecku spać, ale skoro nie
          pomagaja leki to chyba czas zacząć badać i diagnozować!
          a masz możliwość udać sie do jakiegos innego lekarza, moze prywatnie, tacy sa
          czesto bardziej przystepni
          • agnes123 Re: nieprzespane noce!!! 20.12.06, 14:12
            Ja miałąm podawać syropek " Valerin Junior" - shok !!
            • ewmar24 Re: nieprzespane noce!!! 20.12.06, 14:15
              i co podawalas swojemu maluchowi? byly jakies efekty? pomoglo cos?
          • ewmar24 Re: nieprzespane noce!!! 20.12.06, 14:17
            no chyba czas najwyzszy zeby cos zaczac robic innegi i udac sie do kogos kto moze pomoze! wiesz nie chodzi juz o mnie ze nie spie po nocach ale o dziecko ktore tez pewnie odczuwa dyskomfort z powodu nieprzespanych nocy!
      • mamamarcelka Re: nieprzespane noce!!! 29.12.06, 22:25
        hej podaje ci dobra i naprawde skuteczna rade kup // melise// tylko nie
        normalna herbatke do zaparzania to ma byc herbatka // melisa z mieta i
        pieprzem// i zaparzaj malenstwu 3 godz przed planowana godz. snu a podawaj 1,5
        godz przed snem oslodzona,,, i naprawde to tylko //magiczna//ziola , spruboj
        sama jak dziala szykuje nas do snu ale wolno i przedewszystkim relaksuje....
        znam to z autopsji i od znajomych....
        spruboj a usypianie bedzie odbywalo sie bez problemow
        • ewmar24 Re: nieprzespane noce!!! 30.12.06, 11:28
          Witam! Bardzo dziekuje za rade!! Napewno wyprobuje! moze cos w koncu zadziala na moja corcie i przespimy choc kilka nocy! Pozdrowienia
        • masumi2006 Re: nieprzespane noce!!! 30.12.06, 14:44
          A może melisa z miętą pieprzową?winkZ pieprzem chyba byłaby nie do
          przełknięcia,jeszcze parzonabig_grinAle byłby czad,tylko spać,hehe

Mój synek ma 2,5 roku i do tej pory budzi się w nocy.W dzień nie śpi już w
          ogole.Pada ok20-tej,a wstaje 5 z minutami.
    • marghe_72 Re: nieprzespane noce!!! 20.12.06, 15:03
      napisz dokładnie jak to u Was wygląda
      dzien, wieczór,noc

i nei faszeruj dziecka żadnymi syropami
      ew rumianek i melisa
      • ewmar24 Re: nieprzespane noce!!! 20.12.06, 15:16
        a wiec u nas wyglada to tak! corka po nieprzespanej nocy wstaje tak ok 7.30 drzemka popoludniowa jest ok 12 w pludnie i spi tak 1,5 godzinki! wieczorem jest kapiel o 19 potem chwila wyciszenia jej spac klade ja tak ok 20 usnie z wieczora na ok 2 godz! budzi sie co wieczor tak ok 22-22.30 i nie spi do 4 rano! nie pomaga nic! bralam ja nawet do siebie do lozka ale nie che wogole sie polozyc! jedynie co jest spokojna to w wozku ale nie spi i trzeba ja kolysac przez caly czas!!
        • rotera Re: nieprzespane noce!!! 20.12.06, 16:22
          a no nie jest tak tragicznie. moj starszy syn tak mial.
          diagnozowanie, przebadany zdrowy jak ryba.
          lekarka ze najwazniejsz zeby sen nocny byl w jednym ciagu. niech bedzie krocej
          ale mozliwie nieprzerwanie. bo to najgorzej rozbija. Nie liczyly sie przerwy
          typu na picie, okolo 20 min.
          no i robilismy tak, ze chodzil spac o 23, budzil sie w nocy ok 3 na picie
          (bezwglednie woda, bo cos innego moze prowadzic do nawyku budzenia - zero
          herbatki, mleka, oczywiscie dotyczy starszego niemowalaka). wstawal o 6rano.
          spanie w ciagu dnia nie wczesniej jak o 12, obowiazkowe budzenie po 1 h.
          pierwszy tydzien to byl koszmar. gorzej niz wczesniej. O 20 slanial sie na
          nogach, w ciagu dnia plakal jak budzilam, budzil sie w nocy czesciej niz
          przedtem. Po tygodniu wszystko sie ustabilizowalo. potem jakims cudem zaczal
          chodzic spac o 22 i tak zostalo do dzis. ma 2,5 budzi sie raz w nocy, ale
          konczy sie na utuleniu jakies 5 min i spi do rana tzn do 7, a wdzien spi max
          1,5h. Aleod roku do 1,5 spal w dzien 40 min max (sam bez budzenia) mojej
          kolezanki syn w tym samy wieku 3h w ciagu dnia, chodzil spac o 20, wstawal o 9.
          Ona sie smiala, ze mu oczy zgnija, a ja zazdroscilam....
          • alexa-75 Re: nieprzespane noce!!! 30.12.06, 23:07
            A czy Ty jeszcze ją karmisz? Bo moja kolezanka miała podobnie z 1,5 roczną
            córką, ktora się budziła w nocy i nie chciala spać. Chwilę popiła cyca, usnęła
            na 20 min. i znow sie budziła. Czasem stała w łózeczku kilka godzin i sobie
            opowiadała, a czasem się strasznie awanturowała i trzeba ją było wyciągnąć i
            się z nią bawić lub czytać książki. W momencie gdy koleżanka przestała ją
            karmić - problemy z nocnym spaniem się skończyły. Przesypia całą noc albo budzi
            się raz, maks 2 razy w nocy. Jeśli jej nie karmisz, to opisany przypadek nie
            wchodzi w grę sad
    • katisza Re: nieprzespane noce!!! 31.12.06, 13:06
      jak mały bardzo nerwowo spał znajoma pediatra przypisała mu sedalie na pare dni
      (lek homeopatyczny) ...pomogło ale długo myslałam czy mu dac ... na kazdy
      problem lek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka